Неработещо парно.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Неработещо парно.

Мнение от ruko85 » 05 Сеп 2011, 21:55

Здравей те, карам 520i-E39.
Наскоро колата ми прегря,след като я вкарах в сервиз, ми я обездушиха и ми казаха, че не е нужно да се отваря двигателя.Колата си работи добре стрелката на темперетурата не марда, не меси масло с вода.Решавам аз да пусна парното и се оказва, че такова нямам,а майсторите като са пробвали ми казаха, че има.
Та въпроса ми е до какво води това и какво става с моя двигател, от него ли идва проблема, ще трябвали да го отварям?

Мерси предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Неработещо парно.

Мнение от mad_presley » 06 Сеп 2011, 0:07

Не са ти я обезвъздушили както трябва, потърси във форума има доста писано за обезвъздушаването на този двигател.

Потребител
Аватар

Мнение от ruko85 » 06 Сеп 2011, 7:47

Днес сутринта паля аз колата и имам перфектно парно.Незнам какво да си мисля вече?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 06 Сеп 2011, 12:42

ruko85 написа:Днес сутринта паля аз колата и имам перфектно парно.Незнам какво да си мисля вече?

имаш въздух в охладителната система ако е обездушена наистина както трябва това значи че от някъде дърпа въздух което не е много добре имай на предвид че има невидими места от които може да е проблема примерно радиатора на парното. :yes:
другото което е може да не ти работят добре клапаните на парното. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ruko85 » 07 Сеп 2011, 22:37

Здравей те колеги,вече карам колата от два дена и парно си имам перфектно,но се оказва че ми губи вода около 100 грама на 30кл.Оглеждахме с майстора но теч не можахме да видим никаде,изчетах доста коментари и единственото за което се сещам е двигателя.Значи когато колата ми прегря явно едно обездошаване не е достатачно било.
Ако може вие да ми дадете някакъв съвет,преди да отворя двигателя.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Сеп 2011, 9:43

ruko85 написа:Здравей те колеги,вече карам колата от два дена и парно си имам перфектно,но се оказва че ми губи вода около 100 грама на 30кл.Оглеждахме с майстора но теч не можахме да видим никаде,изчетах доста коментари и единственото за което се сещам е двигателя.Значи когато колата ми прегря явно едно обездошаване не е достатачно било.
Ако може вие да ми дадете някакъв съвет,преди да отворя двигателя.

Колега не искам да те плаша но от прегряването има вероятност да е духнала гарнитурката на някое място и да я гори водата.. Отзад като я запалиш има ли по-силен конденз? Колко си я прегрял защото доколкото знам на М52 и главата не му е най-силното място.. Пробваите да долеете антифриз/вода и да обезвъздушите ако пак намалее охладителната течност ще търсите проблема в гарнитура/глава.
Успех. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 08 Сеп 2011, 21:05

ruko85 написа:обездошаване

Тия майстори направо без душа са я оставили :mhihi:
Пише се обезвъздушаване :!:
Закарай колата при човек,който разбира не от коли,а от БМВ :!: Ако не познаваш такъв,официален представител!
Нека ти направят тест за отработени газове в охладителната система,след като не констатирате теч на антифриз!
Огледай хубаво радиатора долу при сглобката му,там протичат!
Огледай хубаво и на пластмасовото термостатно тяло където е пробката за обезвъздушаване,много често я пренатягат и започва да изпуска оттам!
По същия начин и пробката на самия радиатор :!:
Проблемите по охладителната система може да са много дребни,но пък струващи скъпо,aко не си чувал за миене на радиаторите и между тях,съветвам те да се поразровиш из форума,има и снимки даже,ако не можеш да намериш,лично ще ти пратя на няколко БМВ-та да видиш за какво иде реч ;)
И пак казвам,нека колата я гледа човек който разбира от БМВ :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 08 Сеп 2011, 23:39

Оглеждахме с майстора но теч не можахме да видим никаде,изчетах доста коментари и единственото за което се сещам е двигателя.

Провери ли за теч на антифриз при студен двигател? Като загрее антифриза, много по-трудно се диагностицира загубата му - личен опит!

Потребител
Аватар

Мнение от ruko85 » 09 Сеп 2011, 20:08

Ами,че ще отварям двигателя е ясно, но искам да попитам ако е пукната главата, къде бихте ми препорачали да я направят и дали след това ще е читава или да си тарся нова.Казаха ми че в Пловдив ги правят добре дали е така?

Относно за това да си търся човек, който разбира от БМВ то в провинцията ще е малко трудно, важното е майстора да си сварши работата както трябва не да я нагледа набързо.При него съм си карал и четрите БМВ-та и съм доволен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 10 Сеп 2011, 0:38

Първо пиши малко по-грамотно!
Второ,виж проблема какъв е на колата и тогава умувай,от пукнатина,до кривина на цилиндрова глава има голяма разлика!
Трето,има толкова много двигатели на части,че е грехота да рискуваш да ремонтираш глава
Четвърто......има толко много евтини B28-ци :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ruko85 » 10 Сеп 2011, 20:30

Виж сега дали пиша грамотно или не това не е въпроса ако си решил да се заяждаш е друг въпроса.
Питам за да знам при такъв вариант какво да правя ако искаш ми дай савет ако искаш недей но недей да ми умъваш ти ако обичаш.Тук не пиша за да споря,а за мнение на хора, които не са дребнави и могат да ми дадат съвет.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 11 Сеп 2011, 19:57

ruko85 написа:ако искаш ми дай савет ако искаш недей но недей да ми умъваш ти ако обичаш

Няколко поста по-нагоре ти обясних доста подробно за какво става въпрос! Както и това,ако не разбираш за какво става въпрос да се обърнеш към хора които знаят,но не тези които като отидеш при тях,първо палят 1-2 цигари да помислят малко и тогава почват с "дай да опитаме първо това" !
В момента ти си човека който умува,защото 6-ден още си си на същото дередже :mhihi:
А една търсачка казва толкова много..........

Наздраве за дребнавите хора,които обичат да спорят :bchug: ;)
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 12 Сеп 2011, 0:21

ruko85 написа:Ами,че ще отварям двигателя е ясно, .

Чакай бе пич , какъв двигател ще отваряш? Професорите този път нещо се объркаха :mhihi: като онзи дето писа че `смучела ` въздух. Системата работи под налягане , ама видиш ли твоята смуче ли смуче :mhihi:
Сега , знаеш ли защо нямаш парно по обяд , а сутрин имаш ? Ами защото температурата на околната среда е 28-30 градуса. Защото парното за да работи , датчика за външна температура трябва да отчита по ниски градуси. Хайде някой да опита да си пусне парното при 30 градуса външна темп. да видим дали ще духа топло- ще духа - трънки :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Сеп 2011, 19:09

:yes: Освен ако не е на макс разбира се. Лошото е че колегата пише че му губи антифриз :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
Мечтае да кара: m1

Мнение от bulletspeed » 14 Сеп 2011, 16:15

колега,провери за газове в охладителната система,ако всичко е наред провери електрическата помпа на клапите за парното и радиаторчето за парното.
двигател недей да правиш,а направо го сменяй (личен горчив опит).
Успех колега
Педала до края и душата в рая :)
Изображение

Следваща

Назад към E39