Повредена бензинова помпа - HELP
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Повредена бензинова помпа - HELP
Значи преди няколко дена ми свърши бензина. Сигурно за не знам кой си път. Този път обаче, след като сипах не запали. Не си и помисли да запали. Свалихме помпата - няма достатъчно налягане. Пробвахме тази на един приятел и наистината неговата имаше. Днес я отворихме, макар да не се отварят. Почистихме я и я сглобихме. Сравнихме отново с тази на моя познат. Имат абсолютно еднакво налягане, помпата работи перфектно. Но не пали колата! Мъчи се, опитва се, но не пали. Като й пръснем малко етър при въздушния филтър пали. Но за малко. После пригасва. Помпите с тази на момчето дават едно и също налягане!!! Не ми казвайте само някакви невъзможни неща. Тази кола е на 100 000км. реално и всичко и беше наред. Перефктно! Нещо около помпата и нещата свързани с нея е. Благодаря предварително за евентуалните отговори.

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Как разбрахте че има налягането им е еднакво????
Ако сте ги слагали и каот въртиш на стартер гледаш колко бензин фърля едната и другата може да изглежда еднакво... ама като закачиш маркучите за напред и да не може да дигне налягане!
Сложете един манометър отпред при рейката на дюзите и вижте дали има достартъчно налягане - около 2,5 бара!
Другия лесен тест е да извадиш маркуча за обратния бензин и виж дали връща!
Пробвай пак със на приятеля ти помпата да видиш че колата ще запали
Просто помпата си е заминала и няма да има сила да поддържа налягането което е нужно
А иначе така на празен ход като не е закачена ще има дебит!
Ако сте ги слагали и каот въртиш на стартер гледаш колко бензин фърля едната и другата може да изглежда еднакво... ама като закачиш маркучите за напред и да не може да дигне налягане!
Сложете един манометър отпред при рейката на дюзите и вижте дали има достартъчно налягане - около 2,5 бара!
Другия лесен тест е да извадиш маркуча за обратния бензин и виж дали връща!
Пробвай пак със на приятеля ти помпата да видиш че колата ще запали

Просто помпата си е заминала и няма да има сила да поддържа налягането което е нужно

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
тва му казах преди няколко дни,ама оно рупа ли,рупа 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Абе гледай сега не питай старило ами патило!
Аз като тебе ми се виждаха много кинтите за нова помпа... кви ли не варианти мислих, купувах една, после втора и все имаше някви проблеми и за период от около 3 месеца дадох кинти каот за нова
За това пак ти казвам - временно закрепяш положението и отлагаш неизбежното
Слагай една нова - е камикадзе продава някви перформънс и забравяй!!!!
Аз като тебе ми се виждаха много кинтите за нова помпа... кви ли не варианти мислих, купувах една, после втора и все имаше някви проблеми и за период от около 3 месеца дадох кинти каот за нова

За това пак ти казвам - временно закрепяш положението и отлагаш неизбежното

Слагай една нова - е камикадзе продава някви перформънс и забравяй!!!!

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Помпите си заминават от това че караш винаги с малко бензин и не могат да се охлаждат,за да има далъг живот трябва винаги да имаш в колата мин 1/3 пълен резервоар. Аз също те съветвам да вземеш нова,за да не съжаляваш после
Мойта си замина по същия начин. Свалих я и я занесох на няк'ъв майстор, който ги рециклирал. След като я отвори каза, че не може да се оправи, щото не е виждал такава (мисля, че беше "AC Rochester", или нещо такова) и нямал части за нея. Прати ме на "Ботев" и от там за 224 лева си взех нова, нек'ва американска. 3 години, около 40000 км. и още работи. По-добре нова отколкото 2-ра злоупотреба.
- Иво
- шПерко
-
А втора ръка има ли оферта да взимам? Или просто да открадна някое Е30 и да му взема помпата. Иначе благодаря за съветите 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Май и аз скоро ще се изтръсна за помпа, мойта издава не човешки звуци, ама още работи де
и я чакам да се скапе от една година, ма си работи и дано да продължава да работи, че ся ми е окачването на дневен ред !!!

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Zik написа:Иво написа:А втора ръка има ли оферта да взимам?
Не. Ще е същата като твоятаЩе поработи месец два и айде, а може и да работи години без проблем. На късмет е работата
Напълно съм съгласен. А и втора ръка е около стотина лева. По-добре дай още толко (горе-долу) и карай без притеснения. А един познат продава части и ми каза да търся, щото оригинална била около 2000 лв. (Не знам доколко е вярно), а Бош към 350 лв.
Само нова, ако искаш да караш колата по-дълго време

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Мойта май също ще сдава багажа, много свири, и което е много интересно ,като и отпусна или върна газта, или пъ натисна спирачка прави Фиуу-Фиуу-Фиуу 2 или 3 пъти
Това не ми се струва нормално какво ще кажете?

- Иво
- шПерко
-
Сложих тази на един приятел и запали от раз наистина. Тази, с която сравнявахме. Сега вече ще мисля втора ръка или нова. 350лв. не са никак малко пари 

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Това, ако го прави над 1200-1300 оборота и "на скорост" бих проверил регулатора на налягането на горивото.BMW///M-ma6inata написа:...като и отпусна или върна газта, или пъ натисна спирачка прави Фиуу-Фиуу-Фиуу 2 или 3 пъти ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2