Проблем с оборотите помагайте!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с оборотите помагайте!

Мнение от a3 » 06 Апр 2006, 9:31

Здравейте, току що оборотите ми полудяха :confused: Имам газова BRC! Та газта почна да ми свършва и аз превключих на бензин и почнах да я настъпвам та да и се покефа малко. Стигнах до ОМВ-то заредих, запалих и я превключих на газ и оборотите се лепнаха на 2000 и не мърдат. Превключих на бензин и застанаха на над 1000 - там където седи стрелката когато е студена колата и започнаха да играят с около половин сантиметър на горе на долу. :( От кво може да е? Моля помогнете. Някой имал ли е подобен проблем? Кво да гледам или къде да ходя да го видят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shubret0069 » 06 Апр 2006, 14:52

Много вероятно да е моторчето за празен ход. Имаше скоро тема със снимка каде се намира. Днеска установих,че като му извадиш кабелите мотора забива на 900 оборота и стрелката седи като нарисувана. Откачи му кабелите и ако се оправи значи е от него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 06 Апр 2006, 16:14

Shubret0069 написа:Много вероятно да е моторчето за празен ход. Имаше скоро тема със снимка каде се намира. Днеска установих,че като му извадиш кабелите мотора забива на 900 оборота и стрелката седи като нарисувана. Откачи му кабелите и ако се оправи значи е от него.
Изображение

Ok, ще го пробвам, дано да е това. Ама ебати така изведнъж ли се преебва това моторче? До сега оборотите и бяха железни, като по книга и сега изведнъж :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 06 Апр 2006, 20:51

Значи свалих му кабелите докато колата работи и беше загряла на средата. И оборотите се вдигнаха още :shock: Това какво означава, че работи или че не работи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 07 Апр 2006, 10:35

Сигурно смуче въздух отнякъде.
Да е "гърмяла" скоро?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 07 Апр 2006, 11:14

ivantchoG написа:Сигурно смуче въздух отнякъде.
Да е "гърмяла" скоро?

Ами незнам какво става като "гръмне"! Чува ли се нещо? Нямам никаква представа, но сигурно нещо такова е станало защото преди това бяха идеални оборотите!!!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 07 Апр 2006, 14:59

откачи акумолатора за през нощта, емулатори имаш ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 07 Апр 2006, 15:44

mitak_o написа:откачи акумолатора за през нощта, емулатори имаш ли?

Ебати, нищо не знам! Къде да видя дали имам емулатори? АГУ-то е слагано от предишния собственик. И като откача акумулатора за през ноща какво ще стане? Ще изчисти натрупани грешки ако има ?? Между другото оборотите почнаха да се възстановяват по малко сега седят на 1200-1300 точно там където седи стрелката като загрее. Но даже и загряла не мърдат надолу :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 07 Апр 2006, 22:34

a3 написа:
ivantchoG написа:Сигурно смуче въздух отнякъде.
Да е "гърмяла" скоро?
Ами незнам какво става като "гръмне"! Чува ли се нещо? Нямам никаква представа, но сигурно нещо такова е станало защото преди това бяха идеални оборотите!!!
Щом не знаеш, сигурно не е гърмяла. Звука е като гърмеж, не може да не ти направи впечатление. Получава се при бедна смес.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Назад към E36