Бригада в Англия - моля за съвети.
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Бригада в Англия - моля за съвети.
Забрави да ходиш на гурбет с гаджето
Особенно когато е на 19години
На гурбет се ходи сам, за да не мислиш за никого, за да оцелееш
Ако искаш ми пиши на л.с., мога да те кача на пасажерски кораб, плаващ в Европа, където ще спестяваш по 1000 - 1500евро/месец
Но ще е много трудно да сте двамата 

На гурбет се ходи сам, за да не мислиш за никого, за да оцелееш

Ако искаш ми пиши на л.с., мога да те кача на пасажерски кораб, плаващ в Европа, където ще спестяваш по 1000 - 1500евро/месец

- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
barty написа:Забрави да ходиш на гурбет с гаджетоОсобенно когато е на 19години
![]()
На гурбет се ходи сам, за да не мислиш за никого, за да оцелееш![]()
![]()
Колегата е прав... Сам е много по-добре... Не стига че положението там е зле, а ако сте двама няма да изкарате многото пари. Най-много да си направите една по дълга ИЗГЪРБВАЩА екскурзия

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Next написа:Тотално ме отказахте.
Оставам си в БГ
Ти какво очакваше?
Отиваш там дават ти 5-6 к паунда и си бягаш

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Здравейте, съфорумци. От много време следя форума, но тази тема ми представлява голям интерес и затова реших първия коментар да го пусна в нея(макар че вчера писах 15 мин пост, който трябваше да бъде одобрен от модератор и така явно не е видял бял свят).
Доколкото прочетох от коментарите, разбрах че в Англия смисъл да се работи лятото на студенстка бригада няма тъй като ще бъдеш счупен от работа на някаква ферма. Интересно ми е дали има друг вид работа освен тази по WAT програма за през лятото и ако някой знае ще съм благодарен ако сподели.
Като цяло съм много заинтересован от идеята за работа в чужбина( за през лятото тъй като съм студент), дали ще е Англия или САЩ за мен няма значение.
Наскоро научих, че за да работиш в Англия легално(ако не е по такава wat програма) трябва да се изкара някакъв insurance number, ако някой е запознат би ли дал някаква информация по този въпрос. Също така четох, че на строителните работници заплащането било добро, но пък не знам дали ако отидеш да работиш там трябва предварително да можеш да правиш нещо като зидане, мазане и т.н. или там в някакъв кратък период те "обучават" и те пускат.
Доста неща съм прочел и чул от познати и приятели, но не спирам да търся информация тъй като другото лято(да не ми сече котка път) смятам да пробвам навън, а не съм от хората, който "скачат на сляпо и к`вото стане".
Ще съм благодарен на всеки, който сподели опит или информация по темата.
Поздрави, Ачо.
Доколкото прочетох от коментарите, разбрах че в Англия смисъл да се работи лятото на студенстка бригада няма тъй като ще бъдеш счупен от работа на някаква ферма. Интересно ми е дали има друг вид работа освен тази по WAT програма за през лятото и ако някой знае ще съм благодарен ако сподели.
Като цяло съм много заинтересован от идеята за работа в чужбина( за през лятото тъй като съм студент), дали ще е Англия или САЩ за мен няма значение.
Наскоро научих, че за да работиш в Англия легално(ако не е по такава wat програма) трябва да се изкара някакъв insurance number, ако някой е запознат би ли дал някаква информация по този въпрос. Също така четох, че на строителните работници заплащането било добро, но пък не знам дали ако отидеш да работиш там трябва предварително да можеш да правиш нещо като зидане, мазане и т.н. или там в някакъв кратък период те "обучават" и те пускат.
Доста неща съм прочел и чул от познати и приятели, но не спирам да търся информация тъй като другото лято(да не ми сече котка път) смятам да пробвам навън, а не съм от хората, който "скачат на сляпо и к`вото стане".
Поздрави, Ачо.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз пък , че на бригада само с момиче ! Инак 6 месеца само бачкане ще ти се видят по-зле и от затвор . Не знам как е в каравите в ЮК, казват че било по-весело , но аз в Дъблин подивях от скука . Хем на хубава работа бях , нов апартамент и тн .
Но българите бяха мега здухани - или мамини детенца , дет 7 часа работа ги убива или супер цициии дет песятят и последния цент
За излизане само с чужденци и едно излизане под 100-150 евро посмъртно не ми се връзваше и взех та и аз станах циция . Сещай се , че момичета не ми се редяха на вратата
И за тва ти казвам - ако момата е сериозна , я взимай , стягайте си задника и бачкайте . Пари се спестяват в Англия до колкото знам . Работата не крайно тежка , все пак наще баби и дядовци са бачкали на полето доста повече .
Мен лично ме дразни , че англичаните дават само шибана работа , но трябва и да се потрудиш все някога , а по-лесен и сигурен начин да изкараш пари от тва да идеш на полето в ЮК - нема .
Виж как е върпоса с Ирландия - там имаш пермит за 6 месеца , в столицата си , минималната заплата последно беше към 9 евро на час ... обаче са в криза "мойте ора" а и се оправяш със всички само - квартира,работа,банкови сметик , ППС номера и кажи речи ако нямаш познат или не си мнооо управен , ще се увътриш с 3000-3500 лева .
Но българите бяха мега здухани - или мамини детенца , дет 7 часа работа ги убива или супер цициии дет песятят и последния цент

За излизане само с чужденци и едно излизане под 100-150 евро посмъртно не ми се връзваше и взех та и аз станах циция . Сещай се , че момичета не ми се редяха на вратата

И за тва ти казвам - ако момата е сериозна , я взимай , стягайте си задника и бачкайте . Пари се спестяват в Англия до колкото знам . Работата не крайно тежка , все пак наще баби и дядовци са бачкали на полето доста повече .
Мен лично ме дразни , че англичаните дават само шибана работа , но трябва и да се потрудиш все някога , а по-лесен и сигурен начин да изкараш пари от тва да идеш на полето в ЮК - нема .
Виж как е върпоса с Ирландия - там имаш пермит за 6 месеца , в столицата си , минималната заплата последно беше към 9 евро на час ... обаче са в криза "мойте ора" а и се оправяш със всички само - квартира,работа,банкови сметик , ППС номера и кажи речи ако нямаш познат или не си мнооо управен , ще се увътриш с 3000-3500 лева .
- kalin4o0o_
- Потребител
-
- Кара: Е46/E61 touring
- Мечтае да кара: Е21
adje написа:Здравейте, съфорумци. От много време следя форума, но тази тема ми представлява голям интерес и затова реших първия коментар да го пусна в нея(макар че вчера писах 15 мин пост, който трябваше да бъде одобрен от модератор и така явно не е видял бял свят).
Поздрави, Ачо.
Колега, ако искаш може да пробваш с малдежките и студентски бригади (които са едно и също), но просто не е оферта... Не казвам че 100% фермите са зле , има и такива в които се правят пари наистина. Не че искам да те отказвам,да ти насаждам моето мнение или нещо подобно, но шанса да заминеш за пръв път и да попаднеш точно във ферма с пари е доста малък да не кажа че липсва...
А колкото до insurance-a - там работата става с чакане ...
1.записваш се
2.чакаш за дата за да може да се събере група
3.след няк'во известно време чакане най-после се явяваш на интервюто
4.чакаш да си видиш ще го бъде ли или няма да го бъде...
5.взимаш си картата с номерчето и подаваш CV-та към някоя агенция която ти търси работа (в не рядко случай плащаш доста прилични суми от 100-150-200£ само за интервю за дадена позиция за която винаги има още кандидати) и т.н
6.има и вариант в който се спасяваш по единично, ама доста трудно според мен...
В строителството ЗАДЪЛЖИТЕЛНО караш курс и чак след това почваш да търсиш или чакаш за работа пак...
иначе знам че взимат хубави пари 2500-3000£ месечно...
За САЩ нз ама имам приятели които бачкат на 2-3 или повече места за да изкарат лев.. всеки може сам да си сметне колко време и остава за тях самите или за сън като бачкат по на 3 места... За Аляска съм чувал че има пари.... ама то и там ако не може да спестиш нз къде

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
аз лично не искам да отида там отново, всички които ходят там са хора имащи заеми, и нямащи възвращаемост на кредита в България или са хора, които не могат да попаднат на работа в България, но аз ще кажа едно, камъкът си тежи на мястото, затова търсете по-добра работа в България и отстоявайте до край правата си, както Ние сме длъжни да се съобразяваме с изискванията на работофатеите, така и те с нашите.
Пич не говори глупости - всички били с кредити - ами , да може да са взели 2 бона за да заминат , ама нали се сещаш ако бачкаш за колко време ще ги избиеш .
Примерно при мене заплата беше 9,30 евро на час , овъртаим 14+ евро на час и ако ти се падне да работиш в неделя (без да ти се явява 6ти или 7ми ден) взимаш двойно - 18,60 евро на час . Смятай дали 6 месеца стигат да си избиеш парите . А и когато си на договор и си плащаш по 20 евро на месец на профсаюзи , смятай че хич не смеят да ти се правят на господари

Камъка си тежи на мястото , но има някой неща и като - пари да си стъпиш на краката - и ако не ти ги дадът мама и тати , трябва да сам да си ги изкараш .
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
В англия няма пари. Затова догодина ще ми е 6 сезон. Парите които давам за да замина си ги връщам за 2 макс 3 седм. Нямам грам заеми, аз дадох на приятел. Работа в България изобщо не търся. Сега си чакам обещетението от борсата
Всичко зависи в каква ферма ще попаднеш. При мен парите не са много, но са постоянни и под определена сума не падаш през целия сезон. Две години карах мотокар, а сега работя на пакетажа и от време на време пак карам форкито. Познавам хора които 2 месеца се движат около 500 на седмица. Наистина работата е много но си заслужава. Бил съм и на ягоди и мога да ви кажа че предпояитам да мета улиците тук 

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
В Англия беше добре 2000 г. когато паунда беше 3,30, тогава брахме целина 5 месеца и имаше няколко седмици с по 400 паунда чисто се прибирахме, сметнете сами колко са в наши пари. Като се върнах тук казах на нашите за по-малко от 100 лв на ден да не ме събуждат изобщо сутринта
Иначе сега ако отивам бих си търсил работа като финансов или офис асистент или нещо подобно, в смисъл да е нещо скатано и да плащат мин 20 пандура на час. Другото с бригадите....give me a break

Иначе сега ако отивам бих си търсил работа като финансов или офис асистент или нещо подобно, в смисъл да е нещо скатано и да плащат мин 20 пандура на час. Другото с бригадите....give me a break
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Отново българският манталитет-НЯМА КАК ДА СПИТЕ И ДА СЕ СКАТАВАТЕ И ДА ИМАТЕ ПАРИ!!!!!!!
Вярно е че е късмет фермата но няма как да знаеш какво е без да си пробвал.Всеки пише каквото си иска.Аз преди години съм ходил и съм бил и в добри и лоши ферми.Няма как това да ти е постоянна работа(въпреки че много хора го правят) но със сигурност се изкарват повече пари от БГ ако сравним неквалифицирана работа тук и на Острова.
За мен лично е полезно да се опита това "изпитание" защото не е за всеки но пари се изкарват стига желание да има и да бачкаш.
Имам приятели ,които са се прибирали с по 20000лв през 2009г. така че всичко е много субективно!
П.П.Аз също съм бил с приятелката ми и до сега сме заедно така че....свят широк хора всякакви!!!!
Вярно е че е късмет фермата но няма как да знаеш какво е без да си пробвал.Всеки пише каквото си иска.Аз преди години съм ходил и съм бил и в добри и лоши ферми.Няма как това да ти е постоянна работа(въпреки че много хора го правят) но със сигурност се изкарват повече пари от БГ ако сравним неквалифицирана работа тук и на Острова.
За мен лично е полезно да се опита това "изпитание" защото не е за всеки но пари се изкарват стига желание да има и да бачкаш.
Имам приятели ,които са се прибирали с по 20000лв през 2009г. така че всичко е много субективно!
П.П.Аз също съм бил с приятелката ми и до сега сме заедно така че....свят широк хора всякакви!!!!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2