Заплати
Модератор: Общи модератори
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Заплати
Преди 3 страници написах, че ще се изпишат много страници и пак няма да има "верен отговор". Цялата истина е, че докато работиш за някой и ти е през оная работа как си вършиш работата заплатата рядко ще надхвърля 1000лв.
Повечето ми приятели отиват с нежелание на работа, гледат тъпо часовника и чакат да свърши работния ден и така ден след ден докато дойде заплатата с която се напиват 2-3пъти с студентски град и на ново мизеруване до следващата заплата.
Та идеята ми е, че докато хората нямат никаква ангажираност към работния процес и имитират някаква работа пред шефовете си и 500лв. са им много !!! Също така ми е интересно хората който казват че 1000лв. не им стигат (при положение, че живеят в семейни жилища, не плащат кредити и т.н.) какво ще правят след някоя друга година като се заженят имат деца и прочие ??? Дали пак ще отделят по 700лв за дискотеки по 200лв. за кафенца и т.н.
Повечето ми приятели отиват с нежелание на работа, гледат тъпо часовника и чакат да свърши работния ден и така ден след ден докато дойде заплатата с която се напиват 2-3пъти с студентски град и на ново мизеруване до следващата заплата.
Та идеята ми е, че докато хората нямат никаква ангажираност към работния процес и имитират някаква работа пред шефовете си и 500лв. са им много !!! Също така ми е интересно хората който казват че 1000лв. не им стигат (при положение, че живеят в семейни жилища, не плащат кредити и т.н.) какво ще правят след някоя друга година като се заженят имат деца и прочие ??? Дали пак ще отделят по 700лв за дискотеки по 200лв. за кафенца и т.н.

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Истината е, че с парите е като със секс-а. Само прекалено много са достатъчно...
Имам някаква градация в последните години и колкото повече получавам толкова повече не ми стигат. Естествено, че всичко е до начин на живот, но горната максима е абсолютно точна.
Преди време с 500лв си живеех добре и безгрижно, сега "режийните" са ми повече...
Имам някаква градация в последните години и колкото повече получавам толкова повече не ми стигат. Естествено, че всичко е до начин на живот, но горната максима е абсолютно точна.
Преди време с 500лв си живеех добре и безгрижно, сега "режийните" са ми повече...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
AGD написа:The_Ancient написа:щом мислите че работите колкото тия в чужбина що не идете в Германия/Англия за 5000+++ евро/паунда, ми седите тука на 1000лв![]()
![]()
На това може да се отговори с обратния въпрос - Щом българинът не може да работи като западняка, защо чуждите фирми имат работници тук ?
Колегата, който споменава C-check-а сигурно работи за луфтханза техник. Германските им шефове не спират да ги хвалят и ако не се лъжа някои от операциите по ремонта на самолетите ги правеха най-бързо от всички клонове на компанията. И тя точно затова е тук, за да плаща по-малко за същото качество.Аз работя в сферата на ИТ и също имам контакти с клиенти и партньори на фирмата на запад. Не работим изобщо по-бавно или по-зле. Доста по хаотично, но пък сме по-гъвкави и тук всички правим по няколко неща. Имахме колега англичанин, който в разговор със свои бивши колеги в Лондон съвсем спокойно каза в наше присъствие - "България е страната, в която трудът на инженерите е адски евтин." Той по това време си взимаше заплата като за Англия.
Но пък BMW_RIDER-а е прав, че фирма, която работи само на вътрешния пазар няма начин да дава прилични заплати. Мащабът на икономиката ни е нищожен. И добре, че ги има западните компании в България, че без тях и сегашните заплати нямаше да съществуват.
Колегата уцели точно в десятката

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
за сам човек без никакви задължения-над 2 хиляди лева,за да "диша" 3ка е идеален вариант
за семеен не знам,може би същата сума х2

за семеен не знам,може би същата сума х2

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
AGD написа:На това може да се отговори с обратния въпрос - Щом българинът не може да работи като западняка, защо чуждите фирми имат работници тук ?
А някои колеги защо си карат е30-ките с китайски гуми

- kemakozeE36
-
-
The_Ancient написа:AGD написа:На това може да се отговори с обратния въпрос - Щом българинът не може да работи като западняка, защо чуждите фирми имат работници тук ?
А някои колеги защо си карат е30-ките с китайски гуми![]()
![]()
Щото са от пластмаса и се пързалят по-леко, па и не пушат толкова

Два прицепа с китайски гуми все пак са колкото един шпер

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
kemakozeE36 написа:BMW_RIDER написа:kemakozeE36 написа:Абе малко пари са си 1000 лв, ма има и друго.Това, което аз работя тука в София за 1200 лв, колегата ми Дитрих Шварцмюлер примерно, работещ в същата фирма, но в Германия взима 5000 евро, а и двамата се гърбиме еднакво.Да не говориме, че Дитрих си сипва бензин в колата на същите цени и не е само това.Просто тука положението е трагично за съжаление
Оф като почнете така за в чужбина. Да ама колегата ти Дитрих Шварцмайнер участва в създаването на продукт, оборот и икономика много по-големи от разликите ви в заплатите . Колегататси Дитрих е конкурентен ако не и най-добър на световен пазар. Тука какъв качествен продукт създаваме? Освен в износа на к;рви на европейско ниво ли сме в нещо.
Нормално да искате повече заплата особено тези с образование, но едно е горчивата истина без икономика и конкурентна продукция на световно ниво заплатите ще си седят същите!! Некой ако разчита на вътрешен пазар и услуги да искара повече от 1000лв заплата....
Аз па да ти кажа на тебе, че ние българите тука им събрахме очите на германците с бърза и качествена работа, после конкретно за тази фирма да ти кажа също, че какъвто продукт създава швабата такъв искат и от нас и ние го изпълняваме, даже както казах по-горе по-бързо от тях и на същото ниво(става въпрос за C-check на самолет, който те го правят за 5 дни, а ние за 2)
Грешно си ме разбрал колега, с примера си неисках да кажа ,че вършиш по малко работа от швабата или ,че е по некачествена. Исках да кажа ,че я вършиш за компания и икономика, които са далеч по слаби от немските, и които немогат да си позволят да ти дават заплата по различна от сегашната ти.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Луди ли сте,прибирам се в Ямбол отивам на пицарията с жената ядем пием мъжката и плащам 20ка максимум,водя я в София и 40ка не ми мърда,сядаме на кафе в Ямбол тя пие кола +кафе аз 2 бири сметка 5 лева, в софиятя 8-10 според зависи
Луда работа е,аз примерно вземам към 1000 до към 1800 стигат ми,вярно все има месеци дето изкачат непредвидени разходи,ама си карам 20ката като вляза и магазина си купувам квото ми душа иска,ако свършат паричките имам и ваучери за била с тях поне 1 седмица и половина мога да изкарам,вярно че живея сам и за наем плащам 150 лева в Лозенец,ама не се оплаквам.Всяка вечер си знам 2литровката и хапването.Тоест на мен 1к ми стигат донякъде...ама за нормален стандарт няма как да говорим...аз като видя във фиша че заплатата ще е над 1000 лева,веднага мислим кво да купуваме за 36цата 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има една теория,колкото си по-богат,толкова ти е по-евтино.
Какво имам в предвид,представете си че имате доста пари и решите да си купите ботуши зимата,купувате си истински (не некакви гейски с емблеми и тн) от дебела хубава кожа,добра подметка и ви струват примерно 100 лева,с тея ботуши краката ви зимата не мръзнат,не се хлъзгате и са удобни,тези ботуши съвсем спокойно,заради качеството си може да ги носите и 2-3 години,така не си купувате всяка година ботуши и не давате пари за лекарства ,защото краката са ви на топло,сега си представете че си купувате бутуши за 50 лева,евтинки,гадна е подметката,течат и на другата година купувате нови за 50 лева,междувременно сте дали и пари за лекарства и тн....
Сега по-глобално,защо в "белите"държави хората са по-добре,ето една германия,купувате си сок в пласмасова бутилка,след като изпиете сока може да върнете бутилката в едни машини,дето мачкат бутилката и издават бележка ,която е на стойност 25 евроцента,където пък ,когато отидете в супермаркета може да ви приспаднат от цената на покупките или да си вземете парите,тоест спестявате,тук не става така,купувате си сокче и после фирми ви призовават да ги върнете безвъзмездно в техните контейнери щото така било хубаво и всички (тоест за самите фирми) и ще сме добре,хората нямат съзнание и личен интерес и хвърлят бутилките на всякъде...Е,защо тогава сме бедни,освен че всичко е "мафия"...
Какво имам в предвид,представете си че имате доста пари и решите да си купите ботуши зимата,купувате си истински (не некакви гейски с емблеми и тн) от дебела хубава кожа,добра подметка и ви струват примерно 100 лева,с тея ботуши краката ви зимата не мръзнат,не се хлъзгате и са удобни,тези ботуши съвсем спокойно,заради качеството си може да ги носите и 2-3 години,така не си купувате всяка година ботуши и не давате пари за лекарства ,защото краката са ви на топло,сега си представете че си купувате бутуши за 50 лева,евтинки,гадна е подметката,течат и на другата година купувате нови за 50 лева,междувременно сте дали и пари за лекарства и тн....
Сега по-глобално,защо в "белите"държави хората са по-добре,ето една германия,купувате си сок в пласмасова бутилка,след като изпиете сока може да върнете бутилката в едни машини,дето мачкат бутилката и издават бележка ,която е на стойност 25 евроцента,където пък ,когато отидете в супермаркета може да ви приспаднат от цената на покупките или да си вземете парите,тоест спестявате,тук не става така,купувате си сокче и после фирми ви призовават да ги върнете безвъзмездно в техните контейнери щото така било хубаво и всички (тоест за самите фирми) и ще сме добре,хората нямат съзнание и личен интерес и хвърлят бутилките на всякъде...Е,защо тогава сме бедни,освен че всичко е "мафия"...
1000 лв достатъчни ?!?!!? ДА! ако живееш с мама и тате, те купуват храната, плащат тока , водата. А ти си бачкаш безгрижно за едни 1000 кинта и си сипваш на бавареца по 20-так на ден и шапка на тояга. Но ако го нямаше фактора МАМА ТАТЕ?!?! какво става? 1000лв - между 200 и 500 лв квартира (в зависимост от това в кой град живееш) към тази квартира си вървят и разходи - лято - 70 - 100 лв , зима- 150 - 200 лв . И така колко ни останаха, грубо 500 лв (може и по малко). Храна - 250 - 300 лв , бензин 150 200лв и те свършиха. Та докато някои хора си мислят,че 1000 лв са достатъчни, те никога няма да вземат повече! Темата трябва да е какво за вас е добър начин на живот? В нормалните държави като Хамериката ,въпреки ,че не е много нормална , но поне хората за финансово обезпечени. Там нещата ,за които вие мечтаете са даденост. С най-обикновенна заплата на офис работник - къща, кола за теб, за жена ти, хладилника пълен и на годината една екскурзия за 2 седмици на някои дисниленд :Д
Поне 2к. 1 000 си е мизерия
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
100 - разходи по колата гражданска,данък,каско преглед + 1 смяна на филтри и масло.
200 лева ще отидат да храна и евентуално да излезеш 1-2 пъти в месеца.
Както се вижда с 1 000 лева не остава нищо да си купиш я дрешка я някой ремонт по колата, а за почивка лятото не говороиме.
Ако се плаща наем нещата стават още по зле.
1.5к е абсолютнич минимум 2000 е за нормален живот.
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
100 - разходи по колата гражданска,данък,каско преглед + 1 смяна на филтри и масло.
Както се вижда с 1 000 лева не остава нищо да си купиш я дрешка я някой ремонт по колата, а за почивка лятото не говороиме.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
AcOrP написа:Поне 2к. 1 000 си е мизерия
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
Каква е тая гражданска всеки месец къде я плащаш

бтв сметката ти горе е почти 1000 т.е. 1к ти стига

- kemakozeE36
-
-
xpl0d написа:AcOrP написа:Поне 2к. 1 000 си е мизерия
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
Каква е тая гражданска всеки месец къде я плащаш![]()
може да кара лада

kemakozeE36 написа:xpl0d написа:AcOrP написа:Поне 2к. 1 000 си е мизерия
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
може да кара лада
Смята по колко грубо се заделят на месец, за да се платят тия неща годишно... И другото, което е... казва, че не остават пари за дрешки и тинтири-минтири, които не са включени в неговите сметки, т.е., следователно, анджек - НЕ СТИГАТ 1000лв.
Така разбрано ли е сега или пак има неразбрали

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
xpl0d написа:AcOrP написа:Поне 2к. 1 000 си е мизерия
250 бензин
150 цигари
150-200 сметки
100 за обяд на работа
Да поясна,
Каско 1000 лева годишно гражданска 200-250 данък 300 100 лева консумативи 30 лева преглед разделено на 12.