Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?
Здравейте
Разгледах доста теми за тези помпи в форума
Та да си доида на думата .. закарах си колата на 1 майстор за смяна на уплатненията на ГНП-то защото капеше
Отивам днес и той ми казва че колата не иска да пали и че помпата в резервоара е изгоряла ... въпроса ми е възможно ли е колата да е вървяла с изгоряла помпа... в което той иска да ме убеди, а колата му я закарах на ход и си я карах до последно без никакви ядове
Карал сам и други ТДС-си и си вървят доста .. а моята беше доста спънат кон , в ниските не искаше да върви изобщо ... и той ми казва че това се е дължало на това че помпата ми е изгоряла и не подава нафтата с високи атмосфери .... как мислите ?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?
По скоро нещо е запушено
Моята забиваше муцуната на 2-ра с 30. Като ми пуснаха разни мухи за помпи и дюзи, ама аз викам е са ше й дам аз едни помпи и дюзи. Като я изрязах едно хубаво та изкара едни пушилки и сега в ниските е добре
Моята забиваше муцуната на 2-ра с 30. Като ми пуснаха разни мухи за помпи и дюзи, ама аз викам е са ше й дам аз едни помпи и дюзи. Като я изрязах едно хубаво та изкара едни пушилки и сега в ниските е добре

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Е36 не върви със сигурност без тази помпа. При е39 би трябвало да е същото
но може да се провери лесно, сваля се задната седалка и като дадеш на контакт се чува дали работи. Може да има и мръсотия по цедката, хубаво е да се провери. Виждал съм яко замърсени.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
но ми стана интересно - при е39 нали има и помпа под седалката. Възможно ли е мотора да работи само на нея, с изгоряла помпа в резервоара? Мисля, че въпроса на колегата е точно такъв. Или по-скоро - възможно ли е да се създаде налягане, при положение че горивото трябва да премине през неработеща помпа в резервоара, респективно през турбинката й и т.н.?- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Dirty M5 driveR написа::OT: но ми стана интересно - при е39 нали има и помпа под седалката. Възможно ли е мотора да работи само на нея, с изгоряла помпа в резервоара? Мисля, че въпроса на колегата е точно такъв. Или по-скоро - възможно ли е да се създаде налягане, при положение че горивото трябва да премине през неработеща помпа в резервоара, респективно през турбинката й и т.н.?
ТДС-а има само в резервоара подкачваща помпа.
- alchohol
- ентусиаст
-
Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-то
Тая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
alchohol написа:Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-тоТая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора
Помпта в дясната част на резервоара е ТРАНСФЕРНА.Служи да прехвьрли гориво в лявата част ,откьдето ГНП чрез доставната помпа в него да засмуче гориво .Друг въпрос е ,че натиква гориво напред.
С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Пресиян Василев написа:С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.
Това ме интересуваше
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
alchohol написа:По скоро нещо е запушено![]()
нека и аз да кажа нещо по темата със запушеното,та да се има в предвид от колегите.преди 20 дни спирам на светофара,включвам на "р" и колата започва да тресе,като тресенето се увеличава.подавам газ и се оправя,на следващия светофар същият филм.след това пробвам друго,вместо на"р",давам на"N" и няма проблем.Обаждам се на един приятел и той ми каза да сменим филтрите на колата, и без това и беше дошло време да сменя маслото.Сменихме филтри, масла, едно здраво цедене и проблема беше решен.

- alchohol
- ентусиаст
-
knivanov написа:alchohol написа:По скоро нещо е запушено![]()
нека и аз да кажа нещо по темата със запушеното,та да се има в предвид от колегите.преди 20 дни спирам на светофара,включвам на "р" и колата започва да тресе,като тресенето се увеличава.подавам газ и се оправя,на следващия светофар същият филм.след това пробвам друго,вместо на"р",давам на"N" и няма проблем.Обаждам се на един приятел и той ми каза да сменим филтрите на колата, и без това и беше дошло време да сменя маслото.Сменихме филтри, масла, едно здраво цедене и проблема беше решен.
Първо трябва да се пробват добрите стари "бабини" методи и тогава, ако не й мине кихавицата, да се кара на чичо доктор

- dane mama
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS
- Мечтае да кара: X6
Пресиян Василев написа:alchohol написа:Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-тоТая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора
Помпта в дясната част на резервоара е ТРАНСФЕРНА.Служи да прехвьрли гориво в лявата част ,откьдето ГНП чрез доставната помпа в него да засмуче гориво .Друг въпрос е ,че натиква гориво напред.
С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.
Напълно подкрепям, имах същият проблем. Автомобилът палеше трудно, работеше на пресекулки и при по- малко гориво поемаше въздух и гаснеше. Помпата в резервоара се чува и без да се махат седалките. Оправяй си проблема по- бързо, защото ще си съсипеш стартера и акумулатора
Редовен клиент на родната Милиция

12 мнения
• Страница 1 от 1