Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?

Мнение от hondas » 09 Сеп 2011, 20:36

Здравейте :) Разгледах доста теми за тези помпи в форума :) Та да си доида на думата .. закарах си колата на 1 майстор за смяна на уплатненията на ГНП-то защото капеше :) Отивам днес и той ми казва че колата не иска да пали и че помпата в резервоара е изгоряла ... въпроса ми е възможно ли е колата да е вървяла с изгоряла помпа... в което той иска да ме убеди, а колата му я закарах на ход и си я карах до последно без никакви ядове :) Карал сам и други ТДС-си и си вървят доста .. а моята беше доста спънат кон , в ниските не искаше да върви изобщо ... и той ми казва че това се е дължало на това че помпата ми е изгоряла и не подава нафтата с високи атмосфери .... как мислите ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Помпа в резервоара на ТДС ! Въпрос ?

Мнение от alchohol » 09 Сеп 2011, 22:16

По скоро нещо е запушено ;)

Моята забиваше муцуната на 2-ра с 30. Като ми пуснаха разни мухи за помпи и дюзи, ама аз викам е са ше й дам аз едни помпи и дюзи. Като я изрязах едно хубаво та изкара едни пушилки и сега в ниските е добре :driving:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 10 Сеп 2011, 0:19

Е36 не върви със сигурност без тази помпа. При е39 би трябвало да е същото :idea: но може да се провери лесно, сваля се задната седалка и като дадеш на контакт се чува дали работи. Може да има и мръсотия по цедката, хубаво е да се провери. Виждал съм яко замърсени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Сеп 2011, 7:33

:OT: но ми стана интересно - при е39 нали има и помпа под седалката. Възможно ли е мотора да работи само на нея, с изгоряла помпа в резервоара? Мисля, че въпроса на колегата е точно такъв. Или по-скоро - възможно ли е да се създаде налягане, при положение че горивото трябва да премине през неработеща помпа в резервоара, респективно през турбинката й и т.н.?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 10 Сеп 2011, 7:56

TDS-а няма помпа под седалката като 525d и 530d
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 10 Сеп 2011, 7:58

Dirty M5 driveR написа::OT: но ми стана интересно - при е39 нали има и помпа под седалката. Възможно ли е мотора да работи само на нея, с изгоряла помпа в резервоара? Мисля, че въпроса на колегата е точно такъв. Или по-скоро - възможно ли е да се създаде налягане, при положение че горивото трябва да премине през неработеща помпа в резервоара, респективно през турбинката й и т.н.?

ТДС-а има само в резервоара подкачваща помпа.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 10 Сеп 2011, 8:01

Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-то :?: Тая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 10 Сеп 2011, 9:06

alchohol написа:Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-то :?: Тая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора :dunno:

Помпта в дясната част на резервоара е ТРАНСФЕРНА.Служи да прехвьрли гориво в лявата част ,откьдето ГНП чрез доставната помпа в него да засмуче гориво .Друг въпрос е ,че натиква гориво напред.
С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Сеп 2011, 11:11

Пресиян Василев написа:С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.

Това ме интересуваше :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 10 Сеп 2011, 20:42

alchohol написа:По скоро нещо е запушено ;)

Моята забиваше муцуната на 2-ра с 30. Като ми пуснаха разни мухи за помпи и дюзи, ама аз викам е са ше й дам аз едни помпи и дюзи. Като я изрязах едно хубаво та изкара едни пушилки и сега в ниските е добре :driving:

нека и аз да кажа нещо по темата със запушеното,та да се има в предвид от колегите.преди 20 дни спирам на светофара,включвам на "р" и колата започва да тресе,като тресенето се увеличава.подавам газ и се оправя,на следващия светофар същият филм.след това пробвам друго,вместо на"р",давам на"N" и няма проблем.Обаждам се на един приятел и той ми каза да сменим филтрите на колата, и без това и беше дошло време да сменя маслото.Сменихме филтри, масла, едно здраво цедене и проблема беше решен. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 10 Сеп 2011, 20:45

knivanov написа:
alchohol написа:По скоро нещо е запушено ;)

нека и аз да кажа нещо по темата със запушеното,та да се има в предвид от колегите.преди 20 дни спирам на светофара,включвам на "р" и колата започва да тресе,като тресенето се увеличава.подавам газ и се оправя,на следващия светофар същият филм.след това пробвам друго,вместо на"р",давам на"N" и няма проблем.Обаждам се на един приятел и той ми каза да сменим филтрите на колата, и без това и беше дошло време да сменя маслото.Сменихме филтри, масла, едно здраво цедене и проблема беше решен. :bchug:

Първо трябва да се пробват добрите стари "бабини" методи и тогава, ако не й мине кихавицата, да се кара на чичо доктор :driving:

Потребител
Аватар
Кара: 525 TDS
Мечтае да кара: X6

Мнение от dane mama » 12 Сеп 2011, 0:11

Пресиян Василев написа:
alchohol написа:Абе каква е тая помпа под седалката, не са ли две- една в резервоара и ГНП-то :?: Тая кола да не е 50 метра, че да са и нужни три помпи да качи нафталина до мотора :dunno:

Помпта в дясната част на резервоара е ТРАНСФЕРНА.Служи да прехвьрли гориво в лявата част ,откьдето ГНП чрез доставната помпа в него да засмуче гориво .Друг въпрос е ,че натиква гориво напред.
С неработеща ел.помпа ,старта е труден ,а с по малко от 15 литра направо невъзможен.

Напълно подкрепям, имах същият проблем. Автомобилът палеше трудно, работеше на пресекулки и при по- малко гориво поемаше въздух и гаснеше. Помпата в резервоара се чува и без да се махат седалките. Оправяй си проблема по- бързо, защото ще си съсипеш стартера и акумулатора ;) Между другото тази помпа, въпреки, че е капсулована, може да се ремонтира. От 2 неработещи си направих 1 перфектна
Редовен клиент на родната Милиция
Изображение

Назад към E39