Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Е46 - Разход гориво!
Аз на борда не му се доверявам - лъже с 1.2 литра по-надолу от реалния разход. Винаги гледам какво показва колонката 

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Аз на борда не му се доверявам - лъже с 1.2 литра по-надолу от реалния разход. Винаги гледам какво показва колонката

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
uCnaHeTcA написа:Zagy написа:Аз на борда не му се доверявам - лъже с 1.2 литра по-надолу от реалния разход. Винаги гледам какво показва колонката
Тя колонката лъже повече от борда, 'ма т'ва е една друга тема
Затова го питах,миналия месец по меню имах около 11лтр на колонка на Лукой заредих 57лтр

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kalo74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
- Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring
София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
Нормално каране, климатика работи нон-стоп, аз и жена ми, и малко багаж - има няма 3-4 куфара
!
kalo74
Колата е E46 320 D, 150 кончета
Нормално каране, климатика работи нон-стоп, аз и жена ми, и малко багаж - има няма 3-4 куфара

kalo74

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
kalo74 написа:София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
Нормално каране, климатика работи нон-стоп, аз и жена ми, и малко багаж - има няма 3-4 куфара!
kalo74![]()
Супер, ако сметнем, че резервата е 5 литра, значи разхода е 5.3/100, а може и по-малък, ако съответно резервата е по-голяма.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:kalo74 написа:София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
Нормално каране, климатика работи нон-стоп, аз и жена ми, и малко багаж - има няма 3-4 куфара!
kalo74![]()
Супер, ако сметнем, че резервата е 5 литра, значи разхода е 5.3/100, а може и по-малък, ако съответно резервата е по-голяма.
Резервата като светне е мисля към 7 лтр +/-...и пак разхода и повече от добре,което по мои наблюдения е точно колкото показва при резервоар до горе на борда

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
RaHzElChO написа:kalo74 написа:София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
kalo74![]()
Напълно реално за зрял човек с 320Д КР пътуващ с жена си ! Нали уж не трябваше да се дискутира достоверността на колегите ?
Затова го питах,миналия месец по меню имах около 11лтр на колонка на Лукой заредих 57лтр,а резервоара е 62лтр мисля моите сметки не излизат или едното ии другото.На същото меню на друга бензиностанция 10 лтр по борд 10лтр на колонка 20лтр в меню
- пише ли някъде в борда колко литра имаш ? Ако смяташ по това колко км остават , не е точно , защото тези цифри се менят постоянно , според последния среден разход , в последните примерно 50ина секунди . А и фактор е че когато е наклоенна напред колата показава , че има по-малко гориво .
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Е46 - Разход гориво!
acho.rs написа:RaHzElChO написа:kalo74 написа:София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
kalo74![]()
Напълно реално за зрял човек с 320Д КР пътуващ с жена си ! Нали уж не трябваше да се дискутира достоверността на колегите ?
[quote]
Спокойно, нещо не ме разбра май, прочети пак.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:RaHzElChO написа:kalo74 написа:София-Синеморец-София, с малки отклонения тук и там, около 1080 км, с по-малко от един резервоар гориво (резервата ми светна на Цариградско)!!!
kalo74![]()
Напълно реално за зрял човек с 320Д КР пътуващ с жена си ! Нали уж не трябваше да се дискутира достоверността на колегите ?Затова го питах,миналия месец по меню имах около 11лтр на колонка на Лукой заредих 57лтр,а резервоара е 62лтр мисля моите сметки не излизат или едното ии другото.На същото меню на друга бензиностанция 10 лтр по борд 10лтр на колонка 20лтр в меню
- пише ли някъде в борда колко литра имаш ? Ако смяташ по това колко км остават , не е точно , защото тези цифри се менят постоянно , според последния среден разход , в последните примерно 50ина секунди . А и фактор е че когато е наклоенна напред колата показава , че има по-малко гориво .
Ачо пише братле,номер 6.0 е общо гориво,6.1 ляв,6.2 десен,6.3-ако има записани грешки.А това за оставащи е ясно,но ако караш с постоянна скорост по-дълго време е доста точно.
Затова исках да знам дали е вярно,правил съм експеримент до 10-20лтр е почти еднакво количеството гориво сипано по борд и колонка ,ама нагоре досега винаги има разлика 5-6лтр в полза на колонката

- Ico PZ
- Потребител
-
- Кара: E46
BMW 316I 105hp 2000G
Градско-9
Изв.гр.--7
Градско-9
Изв.гр.--7
- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
Е46 330xi
Преди няколко дни ходих до Албена и обратно с двама човека и пълен багажник и нон-стоп работещ климатик.
На отиване с круз контрол 160 на магистрала и 120 на извънградско и малко повече натискане ми даде 10.5/100
На връщане реших да съм по-пестелив и бях с круз контрол на 140 на магистралата и 100 на извънградско и ми даде 8.5/100
Средно - 9.5/100
Солено ми излезе това ходене до морето...
Може и доста по-пестеливо да върви колата... ама не съм я взел за това...
Преди няколко дни ходих до Албена и обратно с двама човека и пълен багажник и нон-стоп работещ климатик.
На отиване с круз контрол 160 на магистрала и 120 на извънградско и малко повече натискане ми даде 10.5/100
На връщане реших да съм по-пестелив и бях с круз контрол на 140 на магистралата и 100 на извънградско и ми даде 8.5/100
Средно - 9.5/100
Солено ми излезе това ходене до морето...

Може и доста по-пестеливо да върви колата... ама не съм я взел за това...

- Zagy
- нафтения
-
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Само да вметна,че Zagy кара по-зле и от пенсионер - не се обиждай

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Zagy написа:............
Това при каква ср. скорост по борд е?
Ако караш от пълен резервоар и си минал 757км с това гориво и така като гледам стрелката за горивото може и да събереш 31-2литра сега ако напълниш пак - значи бордовият комп. лъже - реалният разход ще излезе 4л/100 - за градско е добре

- Zagy
- нафтения
-
30 и нещо е средната по борд - не помня точно колко е... а винаги пълня догоре. А и борда ми лъже като кандидат-президент
Има една "лека" уловка
- около 250 км от тия 750 са извънградско...
Иначе Габриел е прав - карам доста "пенсионерско"

Има една "лека" уловка

Иначе Габриел е прав - карам доста "пенсионерско"

Si non confectus, non reficiat.