ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
~Мишо~ написа:Има ли някой да кара с 5W лампи на подсветката на таблото,гледам пише "only 3W" но нещо не мога да намеря такива. Принципно карам с доста намалено табло,но дали няма да нагорят светловодите
... някой ако има наблюдения да сподели.
Moга да ти купа и да ти прата

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Ролката на климатика става ли от 320 купе на 318 купе 

~Мишо~ написа:Има ли някой да кара с 5W лампи на подсветката на таблото,гледам пише "only 3W" но нещо не мога да намеря такива. Принципно карам с доста намалено табло,но дали няма да нагорят светловодите
Аз карах известно време, много яко свети, но после четох мнение че се разтапял светловода и на следващото махане на таблото ги смених отново с 3W. Ако караш с намалено осветление няма да имаш проблеми

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
vladi_a_i написа:~Мишо~ написа:Има ли някой да кара с 5W лампи на подсветката на таблото,гледам пише "only 3W" но нещо не мога да намеря такива. Принципно карам с доста намалено табло,но дали няма да нагорят светловодите
Moга да ти купа и да ти прата
Много благодаря колега,ще потърся още,че иначе ще излезнат златни

Dpy написа:Аз карах известно време, много яко свети, но после четох мнение че се разтапял светловода и на следващото махане на таблото ги смених отново с 3W. Ако караш с намалено осветление няма да имаш проблеми
Ако не намеря ще карам така,дано няма проблеми

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .
Ако се сещате за некои скрити или наи добре ако ви се намира некоя снимчица на свален картер мн ще ми помогне
Ако се сещате за некои скрити или наи добре ако ви се намира некоя снимчица на свален картер мн ще ми помогне
Yandel написа:Ролката на климатика става ли от 320 купе на 318 купе
Не

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
v_p_m написа:Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10
Yanko Petrov написа:v_p_m написа:Колеги помогнете немога да сваля картера на М40 е36,начи след като свалих малките болчета (които са 14 мисля)след това 3 дълги които се държат за скоростите отвих и болта които държи тръбичката за щеката обаче неще .Едвам се отлепя отпред а одзад почти не .
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10
тази я знам обаче не помага много
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Колко важен е този кабел .... Номер 9 от снимката... Или с две думи "заземителен кабел"? Че моят се е оголил и има прекъснати жички....
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/f/e/1.png
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
lubchitu написа:Колко важен е този кабел .... Номер 9 от снимката... Или с две думи "заземителен кабел"? Че моят се е оголил и има прекъснати жички....
Ако е тоя на капака не е проблем само да е там..
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
NeRoX написа:[color=green.]E36 излиза ли от завода с М-кови елементи, ако не е М3 съответно? Често срещам по обяви - "заводски М-пакет". Леко съм объркан.[/color]
Има с М пакет доста коли който не са М,както и компакта е36 си излиза с М пакет/има едно единствено М Компакт сток пройзведено/.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
vladi_a_i написа:NeRoX написа:[color=green.]E36 излиза ли от завода с М-кови елементи, ако не е М3 съответно? Често срещам по обяви - "заводски М-пакет". Леко съм объркан.[/color]
Има с М пакет доста коли който не са М,както и компакта е36 си излиза с М пакет/има едно единствено М Компакт сток пройзведено/.
Не ме разбра. Ясно ми, че половината "М"-ки са от руския пазар. Имам предвид нормално Е36 (демек всички мотори и разновидности без М3) излиза ли от завода с оригинални М-елементи? Боди кит, волани, лайсни и т.н. или всичко се добавя допълнително?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
колега ти е отговорил - явно те е разбрал
има, да, води се м пакет и включва предна и задна брооня, лайсни, кормило, таван... абе всичко, без огледала
има, да, води се м пакет и включва предна и задна брооня, лайсни, кормило, таван... абе всичко, без огледала
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
EnimEn написа:колега ти е отговорил - явно те е разбрал
Ясно! Благодаря за отговора!

Няма разлика в м-елементите от фабрична м-ка или обикновено е36 с м-пакет. Особеностите са в предната броня(само решетките са различни), праговете (едните са със сцепения лъч, другите са прави), задната броня(има два вида добавки, едната е за един накрайник на ауспух, другата за два). Иначе за познаването при оглед, гледаш дали има щампа на БМВ, че има хубави пластмасови реплики, които трудно се различават. Иначе, ако м-пакета е автърмаркет стъклопластов е очевидно и не може да се сбърка
(не си купувай такъв, от личен опит ти казвам). Цени можеш да разгледаш в подфоруми "Продава...." и "Сервизи, автоцентрове....." Като съвет, мога да ти дам, да си вземеш оригинален м-пакет, първо са по-здрави, второ можеш да си избереш да е от кола в твоят цвят, за да си спестиш боядисването, което сам знаеш, не е евтино
П.С. само огледала недей взема от англичанка, че назад нищо няма да виждаш

П.С. само огледала недей взема от англичанка, че назад нищо няма да виждаш