Проблем от връзката на турбото към интеркулера.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Проблем от връзката на турбото към интеркулера.
Преди няколко дена мъркуча от кулера към турбото изкочи и колата естественно загуби мощност.Сменихме го и след смяната колата взе да "вие" откъм двигателя(откъм турбото по-точно) след 1700-1800об/мин. и стана една по мудна,а бе не е същата кола.Проблема е че колата е карана около100-ина км без мъркуч,хем им казах да не ми я карат така.Доколкото разбрах когато е без въпросната връзка,турбото върти яко а няма добро мазане.Отделно маслото ми е паднало към минимума.Въпроса е,може ли да се е прецакала турбината от това че е карана така или проблема е другаде.Давайте мнения че ми е писнало вече
.Мотора е 2.0д 2006г. 163к.с.

Последна промяна galant на 11 Сеп 2011, 18:46, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Проблем от...........?
Имаш същата тема в Е46
не виждам смисъла на тази 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- galant
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Имаш същата тема в Е46не виждам смисъла на тази
Смисъла колега е че,в е46 "секция" по стечение на обстоятелствата са доооста повече от тук,в е90,което по пътя на логиката означава че вероятността да получа по-бързо отговор(от което имах нужда) е в пъти по-голяма,не разбрах кое те притеснява и безпокои

По темата:
Проблема е ясен-турбо

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
galant написа:Gqbriel написа:Имаш същата тема в Е46не виждам смисъла на тази
Смисъла колега е че,в е46 "секция" по стечение на обстоятелствата са доооста повече от тук,в е90,което по пътя на логиката означава че вероятността да получа по-бързо отговор(от което имах нужда) е в пъти по-голяма,не разбрах кое те притеснява и безпокои?????!!!!!
По темата:
Проблема е ясен-турбо,за голямо мое съжаление.
Aбсолютно нищо не ме безпокои,просто се претрупва ама няма значение,кофти е това което си открил ....

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
Колега много неприятно.. Какво си решил да правиш? Някаде четох, че до 2006 преди фейс-а не можело да се рециклират турбините. нз защо Нова мисля, че е към 3к .. Евентуално втора ръка но не се знае колко ще искара. :С
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не си от вчера тук, а пускаш теми с подобни заглавия...
- galant
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Не си от вчера тук, а пускаш теми с подобни заглавия...
Е какво да е заглавието бе колега,от 10 изречения ли?Написал съм кратко,а поста ми е подробен мисля.Няма значение,станали сте дребнави нещо.Както и да е,въпроса си го реших с нова турбина,питанката беше,дали може от каране без връзката на турбото към кулера,да се прецака турбина,а отговора е-ДА може,не ми се вярваше и затова пуснах темата "проблем от....." като многоточието е сложено да замести следното-Проблем от каране продължително време без връзката на турбината към интеркулера,дали е възможно?-малко дълго ми се види.Ще знам за друг път!
П.П. От четири отговора по питането ми,само един е по темата

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Въпросът е в това, че твойта тема няма да е полезна на никой друг, който има подобен проблем като твоя, защото при търсене, няма да върне нужните резултати... защото почти никой не търси с ключова дума "проблем". Ама няма сми да ти го обяснявам, щом отговорът ти беше такъв...
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
sa6opetkov написа:Колега много неприятно.. Какво си решил да правиш? Някаде четох, че до 2006 преди фейс-а не можело да се рециклират турбините. нз защо Нова мисля, че е към 3к .. Евентуално втора ръка но не се знае колко ще искара. :С
Колега, това не е вярно!
Рециклира се без проблем!!!

- galant
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Въпросът е в това, че твойта тема няма да е полезна на никой друг, който има подобен проблем като твоя, защото при търсене, няма да върне нужните резултати... защото почти никой не търси с ключова дума "проблем". Ама няма сми да ти го обяснявам, щом отговорът ти беше такъв...
Така да бъде!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Проблем от връзката на турбото към интеркулера.
Тази тема си е за ключ...
Щом се откачи маркуч от турбо пътищата или има пробив (по-големичък) по тях...се губи налягане - мап-а в голектора казва на ЕКУ-то - турбото марзелува - няма надув, от там ЕКУ-то казва на турбото - бачкай здраво...турбото пренадува, за да гони надува, който се иска ... пренадува...пренадува...смятам резултата е кристално ясен...
П.с. Няма турбина, която да не може да се рециклира!
Като заключение - при положение, че знаете за пробив по турбо пътищата - карайте бавно, без много газ и гледайте да не минавате големи разстояния...за да не правите турбини после.
Щом се откачи маркуч от турбо пътищата или има пробив (по-големичък) по тях...се губи налягане - мап-а в голектора казва на ЕКУ-то - турбото марзелува - няма надув, от там ЕКУ-то казва на турбото - бачкай здраво...турбото пренадува, за да гони надува, който се иска ... пренадува...пренадува...смятам резултата е кристално ясен...

Като заключение - при положение, че знаете за пробив по турбо пътищата - карайте бавно, без много газ и гледайте да не минавате големи разстояния...за да не правите турбини после.
- galant
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем от връзката на турбото към интеркулера.
Dimitroff написа:Тази тема си е за ключ...
Абсолютно точно Ванка,а темата може наистина да и се удари катинара.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
13 мнения
• Страница 1 от 1