Десен габарит и таблото не светят, бушона гърми ? - решен

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW

Re: Десен габарит и таблото не светят, бушона постоянно гърми ?

Мнение от BlueSkyUnder » 06 Сеп 2011, 22:59

Шева написа:Колега, провери си снопа с кабели, минаващ покрай амортисьора на задния капак... :)

това е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Сеп 2011, 23:22

grudev написа:Между другото търсих сноп в багажника с кабели и освен тези които влизат в задния десен стоп други не видях. От коя страна се намира този сноп ? къде точно ?

Снопа върви успоредно на левия амортисьор на багажника като кабелите са в черен гумиран шлаух. Вадиш внимателно тапата от капака,разнищваш шлауха и ще се изненадаш колко прекъснати и с нарушена изолация кабели се крият там :arrow:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 07 Сеп 2011, 13:45

точно така погледни в ляво на капака тва е често срещан проблем

Потребител
Аватар
Кара: е36 320 Coupe
Мечтае да кара: е36 320 Coupe

Мнение от mklilov » 07 Сеп 2011, 14:09

Колега, много внимавай какво правиш, че не можеш да си представиш аз какво направих оня ден със същия проблем, ама с бушона на централното - запалих цялата инсталация на едната врата от бушоните, през вратата, до под седалката и под мокета ...... много внимавай и не си прави експерименти. Съветвам те да си махнеш седалките и таблото и да прегледаш много внимателно всички кабели, имаш проблем подобен на моя само че в друга верига, той може да не е точно от габарита, прегледай всичко, че изобщо не е шега работата ..........
Поздрави и пиши ако има развитие

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 07 Сеп 2011, 14:45

Най-вероятно проблема ти идва от въпросния сноп кабели.Аз имах проблем с централното,гореше му бушона.Отворих куплунга и на едно място всички кабели бяха или без или с напукана изолация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Мнение от grudev » 07 Сеп 2011, 19:00

Проблема е решен!

Оказаха се предните халогени за мъгла. Обаче не знам точно къде по тях е проблема. По принцип халогените ми спряха изведнъж да светят преди около година и не съм търсил проблема поради липса на време и компетенции по въпроса. Преди 2 дни обаче един приятел ми подхвърли идеята, че може от тях да гори бушона щом са проблемни вече и ме посъвества да им извадя буксите. Аз букси нямам на халогените, но махнах жаковете от крушките и познайте - вече не гори бушон. Сега съм с 15А бушон и колата си има всички светлини - без предните халогени разбира се. Жалко, че нямам време да проследя какво се е случило с тези халогени и мистичното им отказване, а в последствие и проблема с бушона, който причиниха. Мисля си че те са поставяни допълнително, предвид увитите в изолир банд снопове от кабели. За съжаление нямам никаква идея откъде минава пътя им от копчето вътре на таблото до халогените, ако някой се е занимавал и знае ще съм му благодарен да сподели с мен. Радвам се, че не се запалих някъде с тези проблеми по инсталацията :)
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 12 Сеп 2011, 18:55

Колеги, проблема отново е на лице. :bang:

Бушона пак изгоря. :censored: Вече си мисля, че е от климатика, който посточнно работи на 16 градуса и натоварва прекалено много инсталацията на колата. Незнам дали съм прав, но вече не знам какво да си мисля. Знам, че италианските БМВ-та имат проблеми с електрониката, но в това ли да се състоят. Забелязвам също, че едната клема на гнездото за бушона на десните габарити и светлините на таблото е почерняла. Това заради лош контакт ли е според вас това обгаряне или нещо друго? Забелязвам, че и други клеми на други гнезда са почернели, но бушоните им не горят. Как мислите, дали ще е от климатика? Проблемите започнаха от деня, в който напълних системата с фреон и карам само на климатик на 16 градуса.
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот
Мечтае да кара: самолет

Мнение от MadSc » 13 Сеп 2011, 18:47

При мен колега 2 пъти ми се случва вече таблото и габарита на една от страните да не ми работи и се оказа, че причината е в инвертора на angel eyes-а. Беше глътнал влага на една от буксите при условие, че имам термо шлауфка :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 16 Сеп 2011, 8:17

колеги аиде помагаите и на мен не ми свети само че левия габарит ни отпред нито отзад ... мисля че е бушон но нз кои е .... зна че 37 е за десния а за леви кой бешее помагайте
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d LCI

Мнение от Evgeni » 16 Сеп 2011, 15:51

Същия проблем имах и при мен като колегата по горе се оказа от трафа на angel eyes-a беше дал фира, след смяна с нов проблема изчезна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 16 Сеп 2011, 17:15

grudev написа:Колеги, проблема отново е на лице. :bang:

Бушона пак изгоря. :censored: Вече си мисля, че е от климатика, който посточнно работи на 16 градуса и натоварва прекалено много инсталацията на колата. Незнам дали съм прав, но вече не знам какво да си мисля. Знам, че италианските БМВ-та имат проблеми с електрониката, но в това ли да се състоят. Забелязвам също, че едната клема на гнездото за бушона на десните габарити и светлините на таблото е почерняла. Това заради лош контакт ли е според вас това обгаряне или нещо друго? Забелязвам, че и други клеми на други гнезда са почернели, но бушоните им не горят. Как мислите, дали ще е от климатика? Проблемите започнаха от деня, в който напълних системата с фреон и карам само на климатик на 16 градуса.

мен ми хрумва да си отвориш бушонното табло, под него има едни замоствания - намираш кое е за горящия клон габарити и разкачаш всички клемички от мостчето. след това сваляш буксите от всички крушки за въпросните габарити и започваш едно по едно да проверяваш всяка клемичка за замасяване. ако има замасяване тръгваш по въпросния кабел докато не намериш проблема...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 17 Сеп 2011, 9:07

eekset написа:
grudev написа:Колеги, проблема отново е на лице. :bang:

мен ми хрумва да си отвориш бушонното табло, под него има едни замоствания - намираш кое е за горящия клон габарити и разкачаш всички клемички от мостчето. след това сваляш буксите от всички крушки за въпросните габарити и започваш едно по едно да проверяваш всяка клемичка за замасяване. ако има замасяване тръгваш по въпросния кабел докато не намериш проблема...

принципно и ти си прав. Отваря ми се един ден работи. Да чукна на дърво откакто спрях да карам на климатик бушона не е гърмял от 3 дена. Но не би трябвало така да е измислено, някъде има проблемн. ЩЕ проверя и снопа в багажника, за който колегата по-горе каза, че е често срещан проблем. Утре ще видя.
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 17 Сеп 2011, 11:02

тъй...

я кажи като си слагал тоя 30А бушон (дето е гръмнал като 3А) в същия момент какво е било включено - климатик, халогени, фарове...?

вероятно ще да е снопа...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grudev » 17 Сеп 2011, 19:21

eekset написа:тъй...

я кажи като си слагал тоя 30А бушон (дето е гръмнал като 3А) в същия момент какво е било включено - климатик, халогени, фарове...?

вероятно ще да е снопа...

климатик и фарове
Drift machine ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 18 Сеп 2011, 8:12

хора кажете кой са номерата на ляв и десен габарит де... айде помагайте единия е 37 ... на мен и трябва за шофиорския габарит несвети нито отзад нито отпред кажете кой номер е :help: :help: :help:
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

ПредишнаСледваща

Назад към E36