318 тдс неще да пали

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

318 тдс неще да пали

Мнение от e36Bulgaria » 20 Авг 2011, 15:16

значи бях пуснал тема за колата че при угасен двигател тръгна на зад на първа скорост... отворихме капака веригата бе прескочила 1 зъб направи се центровка на всичко по белези и колата пак неще да пали възможно ли е нещо от ГНП да прави проблем защото при повече въртене пали и пуши много черно :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: 318 тдс неще да пали

Мнение от Nasko_325TD » 21 Авг 2011, 9:19

Възможно е!Иди на майстор.
Пресян Василев от форума ще ти помогне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 21 Авг 2011, 18:57

А има ли течове на нафта някъде...под колата или около помпата?

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 06 Сеп 2011, 14:19

няма течове... направи се центровка на двигателя ангренажа няма нищо повредено, запали по лесно и работеше малко по добре но тракането устана..питах няколко човека и казаха че е прескочил зъб на помпата закаарх я в сервиз и ми казаха същото.. и да се направи центровка на помпата трябвало да се свали главата и тогава.. някои правил ли го е това ако да нека кеже дали се сваля глава защото малко странна ми изглежда тази история :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 06 Сеп 2011, 21:40

Казах попитай Пресян Василев от форума!Той знае! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Сеп 2011, 21:42

e36Bulgaria написа:няма течове... направи се центровка на двигателя ангренажа няма нищо повредено, запали по лесно и работеше малко по добре но тракането устана..питах няколко човека и казаха че е прескочил зъб на помпата закаарх я в сервиз и ми казаха същото.. и да се направи центровка на помпата трябвало да се свали главата и тогава.. някои правил ли го е това ако да нека кеже дали се сваля глава защото малко странна ми изглежда тази история :banghead:

По-голяма простотия ( за зъбите :mhihi: ) не бях чувал. Зъбите не са в помпата а на зъбното колело дет предава въртеливо движение на остта на помпата чрез шпонково съединение . И нали уж ти зацепиха ангренажа те това е центровката на зъбното колело дет върти помпата. И нали се сещаш че кат протекат уплътненията на ГНП и се свали като как така и главата ще се смъква всеки път за да се прави центровка на помпата след това :kuku: . Пълни простотии . И като как да попитам масторите дет ти зацепиха ангренажа извършиха процедурата та сега пак прескочил зъб :dunno: нещо ми не става ясно или всъщност нищо не са направили ами само хамалогия е имало и как ти центроваха въобще ъгъл на впръскване и порция гориво с диагностична апаратура или на ухо и на чалъм. Забрави за сваляне на глава ами се обади на Пресиян или на някой по-близо до теб ( колегите да препоръчат ) и да се уговорите да погледне колицата че зорлям ще се скапе.ПС: Помпата сваляхте ли бре или само капака на главата и са гледали нещо белези ли кво ( как са направили тая вълшебна центровка ) щот ако не са сваляли ГНП може и шпонката да му се е размазала и ъгъла се променя форевер докат не я пипне чоляк дет знае кво прави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 06 Сеп 2011, 21:44

Аз имам шпонки,ако е от това пиши! :yes:

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 06 Сеп 2011, 23:18

незнам аз центровката не съм бил там! човека се обади каза направих центровка и пак неиска проблема е в ГНП-то иди да ти я окачат на стенд да я видят там на комп. ходих аз до един сервиз казаха че зъб на помпата прескочил и трябвало да се сваля главата. иначе за центровката как са я направили немога да дам обяснения за белези и т.н. просто не се занимавам със това и не разбирам толкова от дизелите :banghead: :ranting:

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 13 Сеп 2011, 23:53

катинар :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Сеп 2011, 0:04

e36Bulgaria написа:катинар :yes:

Имаш решение на проблема или ....

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 14 Сеп 2011, 0:13

Да колега ! вчера я закарах в сервиз оказа се че веригата направо раздробила плъзгачите и днес купих нови вериги и маслен оптегач! Така че на колата проблема е от ангренажа!!! никога до сега не е бил отварян откакто е станала кола така каза маистора в сервиза :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 14 Сеп 2011, 22:14

Нали са ти правили центровка преди това , не са ли я погледнали тая верига :mhihi: За да стане както трябва се сваля и главата, та тоя твоя майстор май сега се учи на колата ти що е то м41 :kuku:
Изображение

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 14 Сеп 2011, 22:17

didodi написа:Нали са ти правили центровка преди това , не са ли я погледнали тая верига :mhihi: За да стане както трябва се сваля и главата, та тоя твоя майстор май сега се учи на колата ти що е то м41 :kuku:

Да колега веригите са разяли бананите :yes: а колкото до главата ДА ! мяхнахме я днес по простата причина да се смени гарнитурата и гумичките на клапаните и на изпускателните кулектори :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 15 Сеп 2011, 15:02

Браво, правилно сте направили. А бананите издаваха странни звуци или просто бяха счупени ?
Изображение

Аватар

Мнение от e36Bulgaria » 15 Сеп 2011, 23:47

didodi написа:Браво, правилно сте направили. А бананите издаваха странни звуци или просто бяха счупени ?

напрао веригата се беше врязала в банана :banghead: само забележете колко е излязъл хидравличния оптегач и колко са се разтегнали веригите :conf:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Следваща

Назад към E36