Духа студено на праzен ход!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Духа студено на праzен ход!
Много странен проблем. Колата е Е36 320 М52 и климатик с врътките.
Колата си zагрява нормално и стрелката стои по средата беz да прегрява!
Пускам да духа топло, и всичко е нормално духа топло, освен когато колата работи на праzен ход. Примерно седя на светофар или на място с вклучен двигател .... почва да духа само студено. В момента в който увелича оборотите (дам гаz) си духа топло.
Има вода в радиатора ... проверих го. Друго какво може да е?
Един приятел вика, че било водната помпа .... ама тогава не би ли трябвало да zагрява ...
Колата си zагрява нормално и стрелката стои по средата беz да прегрява!
Пускам да духа топло, и всичко е нормално духа топло, освен когато колата работи на праzен ход. Примерно седя на светофар или на място с вклучен двигател .... почва да духа само студено. В момента в който увелича оборотите (дам гаz) си духа топло.
Има вода в радиатора ... проверих го. Друго какво може да е?
Един приятел вика, че било водната помпа .... ама тогава не би ли трябвало да zагрява ...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Духа студено на праzен ход!
Клапани парно си провери дали ти работят или отварят,че колата като е на обороти на място помпата върти доста по бавно и водата циркулира по бавно..ако са зациклили кръговрата е по малък и почва да духа по хладно..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
обезвъздушена ли е хубаво?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ils
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: Сток Е36-ца.
Нетипична тема в разгара на лятото, когато всеки пише за това как климатика не духа студено
, но проблема си е проблем и трябва да се решава.
Аз колега съм със същия мотор и ефекта е същия. Водната помпа я смених декември и проблема пак си остана. Според мен е от намалено сечение на отворите в радиаторчето на парното, което води до намален дебит поради увеличеното съпротивление при циркулацията на охлаждащата течност. Това обаче е следствието, а причината поне при мен е добавка за спиране на течове от радиатора, която налях за да спра изтичането на антифриз от разширителното казанче. Оправията я виждам с някъква промивка на системата, обаче с тоя никасилов мотор - де да знам дали да рискувам

Аз колега съм със същия мотор и ефекта е същия. Водната помпа я смених декември и проблема пак си остана. Според мен е от намалено сечение на отворите в радиаторчето на парното, което води до намален дебит поради увеличеното съпротивление при циркулацията на охлаждащата течност. Това обаче е следствието, а причината поне при мен е добавка за спиране на течове от радиатора, която налях за да спра изтичането на антифриз от разширителното казанче. Оправията я виждам с някъква промивка на системата, обаче с тоя никасилов мотор - де да знам дали да рискувам

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
клапаните на парното как да ги проверя?
или просто трябва да ги сменя?
Кьде се намират?
Мисля, че е обеzвьzдуШена ... поне проблеми нямам досега...
или просто трябва да ги сменя?
Кьде се намират?
Мисля, че е обеzвьzдуШена ... поне проблеми нямам досега...
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Същия проблем на същия двигател, просто топлинното му КПД е толкова високо, че нема топла вода за парното
Сега сериозно-
-при мен не е от помпата - сменена е
-не е от отлагания в системата - абсолютно чиста е нито котлен камък има нито други отлагания
-обезвъздушена е
И аз мисля, че само клапаните за парното останаха, но едва ли искаш да зн къде са
Като свалиш двигателя, са много удобни
. Погледни в дясно от сервото на спирачките и ще ги видиш

Сега сериозно-
-при мен не е от помпата - сменена е
-не е от отлагания в системата - абсолютно чиста е нито котлен камък има нито други отлагания
-обезвъздушена е
И аз мисля, че само клапаните за парното останаха, но едва ли искаш да зн къде са

Като свалиш двигателя, са много удобни

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Пробвай ако не работят да им махнеш буталцата вътре в клапаните да видиш как ще е с топлото и студеното,че така карам аз,но съм с един клапан и нямам климатроник а имам само климатик и не ме бърка,а при теб за проба го направи...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Аз го имах същият проблем до преди 1 седмица но смених филтъра на климата и вече имам студено на ниските
Ако не е сменен скоро задалжително....

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
сега се върнах от един човек, дето е израстнал с БМВ под възглавницата
Той каза че утре на студено трябва да запаля колата и да отворя радиатора ... ако няма струя от маркучето, където се обезвъздушава радиатора, значи е водната помпа
Каза, че при М52 помпата била едно от слабите места и перката се откъсвала често от оста. При ниски обороти тя не се върти а при високи се завъртата и тогава бутала водата ... затова и колата не загрява.
Има и още едно мнение, че е от гарнитурата на главата. Може да има дупчица от която да вкарва въздух във водата и така да се образува балон ...
Мисля да сменя все пак помпата и да видя дали има промяна ...

Той каза че утре на студено трябва да запаля колата и да отворя радиатора ... ако няма струя от маркучето, където се обезвъздушава радиатора, значи е водната помпа

Каза, че при М52 помпата била едно от слабите места и перката се откъсвала често от оста. При ниски обороти тя не се върти а при високи се завъртата и тогава бутала водата ... затова и колата не загрява.
Има и още едно мнение, че е от гарнитурата на главата. Може да има дупчица от която да вкарва въздух във водата и така да се образува балон ...
Мисля да сменя все пак помпата и да видя дали има промяна ...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То ясно, че помпата е детска болест. Но ако имаш проблем с нея, би следвало мотора да загрява прекомерно.
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
Аз си реших проблема с клапани и помпа от е38. При мен духаше слабо. Калпаните имат гумички вътре, които се разяждат и намаляват обема на антифриза през радятора на парното.
- ils
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: Сток Е36-ца.
Нека ме поправят колегите от форума, които са запознати повече, но мисля че водните помпи с пластмасова перка се вграждат до 96 година. Само те се късат от металната ос - после са изцяло метални. Така че ако твоята е преди 96г. те съветвам бързо да я сменяш - ако се счупи ще усетиш моментално.
Май колегите vladi_a_i и maxpower ще излязат прави.
Май колегите vladi_a_i и maxpower ще излязат прави.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Aко е помпа като дадеш газ ще загрява вповече 

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Решението за помпичка с клапанчета от е38 е страхотно и особено ефективно в супер студените дни.
Водната помпа не е със сигурност! Запушването ти е в клапаните както описа колегата по-горе.
Помпата ако счупена увлича на тихи обороти не на средни или високи!!! Плюс това колата прегрява адски бързо и е невъзможно да се кара на повече от километър!!!
ПП Майстора ти май е пропуснал да си легне с е36 под възглавницата

Водната помпа не е със сигурност! Запушването ти е в клапаните както описа колегата по-горе.
Помпата ако счупена увлича на тихи обороти не на средни или високи!!! Плюс това колата прегрява адски бързо и е невъзможно да се кара на повече от километър!!!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- BlueSkyUnder
- Потребител
-
- Кара: BMW
mladfen написа:Решението за помпичка с клапанчета от е38 е страхотно и особено ефективно в супер студените дни.![]()

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3