Няма такава нация... (на пътя!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Няма такава нация... (на пътя!)

Мнение от Пилев » 05 Сеп 2011, 14:39

Аз не спирам. Чесно казано страх ме е какъв е този отсреща. Може да пуши може всичко, кой знае каква схема се е заформила. И стопаджии не качвам. Стоя си мирно, не се правя на много услужлив и си нямам проблеми. Ако закъсам няма да ме е яд на никой, викам някой познат или в краен случай пътна помощ и толкова.
Само един път съм помагал на един колега със спукана гума, но това е някакво изключение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 05 Сеп 2011, 14:43

Пътувайки в командировка съм спирал (през деня :mhihi: )на циганин(с циганка и малки джагалчета)да му дам ключ за гуми.Даже му го подарих, че бързах, пък и имах още 1 бр.!
Не ги обичам иначе, но на пътя всички сме равни!
На стопаджии не спирам, даже им се чудя как се наемат да пътуват така в тия "лоши" времена...!?Да не говорим, че се праат на хитри-един (или една)маа, а други 2-ма чакат в храстите! :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 05 Сеп 2011, 15:25

не е само на пътя колега... не е само на пътя :banghead:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 05 Сеп 2011, 18:26

Стига бе,колеги...страх...аз спирам винаги,а съм жена...единствено ме гледат странно :mhihi: ..докато не наизвадя от багажника 2 куфара с инструменти, въжета за теглене и кабели за тоци :smoke:

На Бъдни вечер в 20ч спрях с баничарката на България, беше закъсал един човечец...в колата жена и 6 месечно бебе :confused:
Викам да помогна?
Отказа ми..чакал е човека 1ч някой да му спре и е викнал такси за жената и детето и друго такси да го издърпа :censored: Детето беше синьо от студ ... :dummy:

Не всеки има пари за пътна помощ !
Не всеки закъсал на пътя е престъпник!
Не всички стопаджии са крадци ! (аз бях стопаджия 5 години...преди години)

Има и изключения във всичко, но ако ние не се държим човешки, няма кой да ни спаси .. и като личности, и като нация !

:dunno:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Сеп 2011, 21:24

Ronka написа:Стига бе,колеги...страх...аз спирам винаги,а съм жена...единствено ме гледат странно :mhihi: ..докато не наизвадя от багажника 2 куфара с инструменти, въжета за теглене и кабели за тоци :smoke:

На Бъдни вечер в 20ч спрях с баничарката на България, беше закъсал един човечец...в колата жена и 6 месечно бебе :confused:
Викам да помогна?
Отказа ми..чакал е човека 1ч някой да му спре и е викнал такси за жената и детето и друго такси да го издърпа :censored: Детето беше синьо от студ ... :dummy:

Не всеки има пари за пътна помощ !
Не всеки закъсал на пътя е престъпник!
Не всички стопаджии са крадци ! (аз бях стопаджия 5 години...преди години)

Има и изключения във всичко, но ако ние не се държим човешки, няма кой да ни спаси .. и като личности, и като нация !

:dunno:

:yes:
И аз това се опитвах да обесня в общи линии. Радвам се, че макар и малко има хора които мислят като мен.
Може би, когато стана на годините на alx и имам собствено семейство и аз ще мисля по различен начин, но сега оставам такъв какъвто са ме възпитали моите родители, такъв какъвто искам да срещна, когато имам нужда от помощ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 05 Сеп 2011, 22:13

Колега веднъж стария тдс загря на баира от Пазарджик към София / тоя големия , преди тунела - Траянови врата мисля че се казваше/ , та съм точно на входа на тунела на аварийни с отворен капак , без капка антифриз в охладителната система , стрелката забила в червеното и се чудя къде каква вода имам. Изведнъж пред мен спира някъкъв чисто нов мерцедес , излиза едно момче от него и започва да ме пита какво има , какво е станало че стоя тук в тунела.Каза че е имал тдс и какво може да е станало и т.н , казах му че нямам много вода , човека рови рови и извади малка минерална вода на половината - вика сипвай каквото има и бягай от тунела пък после ще му мислиш.
Та никога не съм си мислел, че някой ще спре в тунела да ме пита какво става , камо ли някой с кола за над 100 000 лева.
Това че в твоя случай не се е намерил някой да помогне е жалко , но никога не се знае от кой храст ще излезе заека!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 06 Сеп 2011, 0:22

Веднъж на един пуст път баща ми беше спрял с пуснати аварийки и зад нас спря една черна чисто нова S8-ца и човека слезе и пита дали имаме нужда от помощ и прочие. Повечето дето карат такива скъпи коли са киселяци но има и добри хора. Повечето не спират на пешеходни пътеки когато има хора вие искате да спират когато има някой закъсал и да помагат.... :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Сеп 2011, 0:57

Одеве докато чакахме репатрака с един катастрофирал приятел, даже и ни напсуваха, а вие пускате тема, дали помагаме... :banghead: :banghead: :banghead:
Няма да казвам с какъв рег.номер, марка или тн за колата на тия дето ни напсуваха (просто кола до 1500лв), яд ме е че са пълната селяния и комплексарщина преобладава.
След 5 мин някаква С класа спря с нагласата да помага.
А и аз лично съвсем случайно се видях с въпросния човек, просто видях катастрофирала кола, която всички отминават. После видях че е БМВ и после видях и човека.
Иначе гледам да помогна, незавизимо кола, марка и тн. Знам какво е закъсвация, ако толкова нещо ми налетят, газ и да ме няма, не е сложно...

ПС Няма да казвам имена, но му пожелавам на моя другар да си купи мечтаното БМВ.
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 06 Сеп 2011, 1:08

Aз може и да не спирам винаги на пешеходни пътеки, може и да се гавря понякога с пешеходците, но на закъсал с кола спирам и ако не иска прекалено много от мене помагам.Все пак на всеки може да се случи и е гадно ако някой от нас има нужда от нещо и няма кой да му услужи, още повече пък да е някой със същата марка автомобил.Аз със старата ми проклета 36-ца и скапания късмет дето имам успях да си спукам и предна дясна и след това и резервната.Седях към час и нещо между Асеновград и Кърджали и вече стана към 8 и нещо вечерта, тотално се бях отчаял, никой не спира абе все едно не ме виждат и накрая един чичка с една Волга пълна с дини спира, така и така кво стана, стой тука и ме изчакай, викам ок.След 15 мин пристига и ми дава гума с джанта от бмв напомпана готова(оказа се, че сина му имал Е36 :mhihi: )После навръщане случайно го видях да продава дини покрай пътя та спрях и му я върнах, много печен старец беше нито пари ми иска нито нищо.Слагай вика и ходи върши работа...
Та има и хора има и идиоти. И в крайна сметка са казали хората, че всичко се връща рано или късно, но винаги ще се намери някой да спре ;)
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Сеп 2011, 6:31

u`F`o написа:alx - ок, не съм контузен и не раждам- факт!
Ама колата пуши та се къса и аз не смея да вдигна капака, щото ако пламне нещо ми трябват поне 10тина пожарогасителя от тези, които са по колите, за да може да се овладее ситуацията. Още повече- автомобила е на газ и ако наистина гореше нещо, както се опасявах, можеше да отнесе доста коли по пътя...
Другото което е - какъв изменник посред бял ден на оживен път. Грам не се връзва. Движението е постоянно. Какво може да стане, ще ги изям? Ще ги ограбя, сам, докато съм сложил "димка" под капака, ще сваля 3-4те човека от колата и ще им открадна "златните автомобили". :dunno: Всеки си е прав за себе си (уж)...

@ Е.Димитров - колега закъснявах- така и не стигнах де, но обикновено карам нормално.

Да вземеме твоя случай ако спра какво ще ти помогна? Мислиш ли че ако пламнеш с тия пожарогасителчета за обща употреба дето носим в колите си ще успееме да угасиме нещо?

Да спра за морална подкрепа? Голям човек си- не ти трябва а и ти не ми трябваш.

Не си престъпник? Това къде го пише? На челото ти :dunno:

строшил си се на цивилизовано място и времето не работи срещу тебе (не кървиш, няма жена с малко дете около тебе...)

Никой не е артисал на пътя. Ще се оправиш... а потенциалните усложнения от това да спра просто не си струват.

Сега, знам че това е малко непонятно за много хора и направо звучи безсърдечно, но просто размишлявам на глас. Аз като се строша не очаквам случайни хора да ми спрат. Ако ти разчиташ на това може би просто не си подготвен да тръгваш на път.

Едно време спирането беше задължително. Нямаше пътна помощ, нямаше телефони... Спирал съм, помагал съм, вадил съм хора от размазани автомобили. Вадили са ме и мене. Но сега просто не си струва поне в моя тефтер.

Ронка- разбирам те напълно, но не споделям. Просто идва един момент в живота на човек когато си дава сметка, че нещата около него са достатъчно сложни и без това, че да се поставя във ситуации които могат да му го усложнят допълнително.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 06 Сеп 2011, 8:30

Вече има и такъв тип просия.
Преди месец на един от изходите на Благоевград гледам спряла Лада с врачанска регистрация.Капака отворен, мъж седи на седалката до шофьора, а жена на пътя.Спрях разбира се.Нищо, че най-малкото има бензиностанция на 300м, едва 18:00ч е в работен ден.
Последва яка драма - забравих какво станало,....но пари няматт...не са яли от n на брой дни....нямат пари за бензин да се приберат.Веднага ми стана ясно, че не е така, но дадох пари.Дори и 1% вероятност да имаше да е така както казват не бих си простил да не помогна.Дадох пари и заминах.
След месец ги гледам същата кола и същата сценка на е79 близко до диканите.
А за пушенето.....и аз не бих спрял ако пуши.....с тези метанови и газови бутилки слагани къде ли не....не бих си рискувал живота за да спасявам нечии ламарини.Съжалявам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 06 Сеп 2011, 14:55

_65536_kb_sec_ написа:Одеве докато чакахме репатрака с един катастрофирал приятел, даже и ни напсуваха, а вие пускате тема, дали помагаме... :banghead: :banghead: :banghead:
Няма да казвам с какъв рег.номер, марка или тн за колата на тия дето ни напсуваха (просто кола до 1500лв), яд ме е че са пълната селяния и комплексарщина преобладава.
След 5 мин някаква С класа спря с нагласата да помага.
А и аз лично съвсем случайно се видях с въпросния човек, просто видях катастрофирала кола, която всички отминават. После видях че е БМВ и после видях и човека.
Иначе гледам да помогна, незавизимо кола, марка и тн. Знам какво е закъсвация, ако толкова нещо ми налетят, газ и да ме няма, не е сложно...

ПС Няма да казвам имена, но му пожелавам на моя другар да си купи мечтаното БМВ.

Ако сте били вие, тия на околовръстното, аз минах покрай вас и не спрях по простата причина, че нямаше нужда, а не виждам защо да чакам пътната помощ с вас. Колкото до самата катастрофа, некой май се правил на голем шофер! От това което видях, голям късмет са извадили!

п.с. не говори добре за тия дето са псували, но и като се правиш на състезател по улиците и застрашаваш другите, не очаквай всички да са ти съпричастни! А иначе в тоя форум всички са примерни шофьори по анкетите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 06 Сеп 2011, 15:44

mitkoa написа:Вече има и такъв тип просия.
Преди месец на един от изходите на Благоевград гледам спряла Лада с врачанска регистрация.Капака отворен, мъж седи на седалката до шофьора, а жена на пътя.Спрях разбира се.Нищо, че най-малкото има бензиностанция на 300м, едва 18:00ч е в работен ден.
Последва яка драма - забравих какво станало,....но пари няматт...не са яли от n на брой дни....нямат пари за бензин да се приберат.Веднага ми стана ясно, че не е така, но дадох пари.Дори и 1% вероятност да имаше да е така както казват не бих си простил да не помогна.Дадох пари и заминах.
След месец ги гледам същата кола и същата сценка на е79 близко до диканите.
А за пушенето.....и аз не бих спрял ако пуши.....с тези метанови и газови бутилки слагани къде ли не....не бих си рискувал живота за да спасявам нечии ламарини.Съжалявам.

Таз Лада и аз съм я виждал Юли месец на магистрала Люлин... Същата история, предложихме си помоща, ако нещо са закъсали механично, но парса на ръка...Тц!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 06 Сеп 2011, 16:03

Колеги, темата е малко полемична. Няма 100% тово правило. Аз винаги помагам като видя закъсал човечец и на мен са ми помагали даже в болница са ме карали и аз съм карал пострадали. Тъй че съм много ЗА помоща на закъсали, недай си боже пострадали, но да ви кажа и аз стопаджий не качвам. Казах го обаче и в една друга тема относно катастрофата в люлин - ако ние не си помогнеме един на друг, няма кой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 06 Сеп 2011, 21:46

_65536_kb_sec_ написа:Одеве докато чакахме репатрака с един катастрофирал приятел, даже и ни напсуваха, а вие пускате тема, дали помагаме... :banghead:

преди година на едно от най-оживените кръстовища в Пловдив, в 9 часа сутринта се запалих.
Не беше кой знае какво... Бая се уплаших и докато отивах към багажника ми минаха 1000 мисли, за какво може да стане и какво да правя. Държа да поясня, че ЦЯЛАТА кола беше в дим. Беше се запалил(не беше малък пламъка) панела от вътрешната страна на фара.
Дали някой спря - НЕ! А не е като да не бях там 30 минути. Бях 2ра кола. Даже тия, които ги хващаше светофара не попитаха е така от любопитство дали всичко е наред.
Най-комичното беше като мина пожарна, от онези малките джипчета с 5 пожарникаря вътре... и ми се карат що не съм пуснал аварииките ... мда... и на репликата ми от "ако седиш да ме гасиш, ще си закача акумулатора и ще ги пусна?" се сети и вика - "ама ти проблем ли имаш. а така изключи акумулатора" и заминаха... не бе братче седя и цъкам сантасе с въображаемия ми приятел.
Пък до мене - винаги, когато имам възможност спирам.. дори и да съм без кола. Дърпам, бутам, давам инструменти ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата