Няма такава нация... (на пътя!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Няма такава нация... (на пътя!)

Мнение от u`F`o » 05 Сеп 2011, 0:34

Здравейте колеги!

Напоследък ми е доста натоварено ежедневието и рядко ми остава време не само да пиша теми във форума, но дори и да влизам. Искам да изразя отвращението, разочарованието и гнева ми от и към нашите съграждани.

Взел съм колата на един приятел, че моята я оставих в бокса - пак БМВ (естествено :mhihi: ) Карам си аз 100- 120км/ч и уж всичко нормално и в един светъл момент, гледам стрелката на температурата в червеното, а аз честичко следя уредите независимо чия кола карам. Моментално набивам спирачки, десни мигачи, аварийни, гася колата и още със слизането виждам, че от към мотора излиза гъст пушек.
И какво се случва посред бял ден (17:55ч) на второкласен път с интензивно движение...
... излизам по средата на платното, махам като корабокрушенец, колата пуши доста неестествено спряна и ВСИЧКИ МЕ ЗАОБИКАЛЯТ!!!!!! само намалят до 20тина км/ч и ме заобикалят. За 20-30 секунди ме заобиколиха 20 коли, вече на не знам коя кола там й бяха свалени прозорците и аз в изблик на ярост ги напсувах мъжката.

Не знам за вас колеги. Аз спирам за всичко и за всички. До момента съм хванал лично 3ма пияни водачи на МПС от който 2ма без книжки, качвам редовно стопаджии, ако някой е закъсал на светофари, слизам и му помагам да пребута колата до някъде - изобщо - винаги помагам. И когато на мен ми се наложи някой да ми помогне Изображение

Не знам за вас, просто аз намирам това за потресаващо, ненормално и неморално. :kuku: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Re: Няма такава нация... (на пътя!)

Мнение от BMWgiunter » 05 Сеп 2011, 0:42

Колега има много хора които спират на пътя и помагат с каквото могат,на мен лично са ми помагали роми когато бях закъсал, хората спряха и съвсем учтиво попитаха какво става и с какво могат да помогнат и т.н и бях страшно изненадан на отзивчивостта им,явно си попаднал на някакви темерути :dunno:
Изображение Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Сеп 2011, 1:05

Всички са се наплашили колега. Всеки си казва като види някой като теб. А не тоя ще ме граби, бие и т.н. и отминават. Ако трябва да съм честен не бих качил стопаджии, но бих спрял да помогна на човек насред нищото.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Сеп 2011, 2:04

Идиоти сме си и това си е,аз 3 пъти съм закъсвал на магистралата и никой не спря-бал съм ги,нещастници....

п/п
120 на второстепенен път си е опасно,по-внимателската

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 05 Сеп 2011, 2:21

:OT:
То по принцип нЕма такава нация, не само на пътя... А ако пишат в темата и други колеги от чужбина, могат да потвърдят, че няма други емигранти като нас - да се прее*ават един друг :!: Тука араби, албанци, руснаци, румънци, поляци и т.н., са дет' се вика "всички за един", а ние.... Българин в чужбина не само няма да ти помогне, а ще гледа и да ти пречи, ако може, та ако ще и никаква изгода да няма, е така профилактично, да му е кеф, че има и по-зле от него... Все пак винаги има изключения, но са рядкост!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 05 Сеп 2011, 3:55

Ноемврийска вечер около 23:00 на заледено и неопесачено кръстовище СТРАЖИЦА-ТЪРГОВИЩЕ-В.ТЪРНОВО автомобила ми поднесе и се вмукнах в канавката . 3 коли минаха и никой неспря . Следващата кола отдалеч ми пресветна и спря , голяма веселба 5-РОМИ и 1-РОМКА (6).Слизат 5 РОМИ с бутилки ВИНО в ръка и казват БАТЕ давай да помагаме.Отварят вратата на багажника и казват АЙДЕ СЛИЗАЙ и ти да помага6 стават 6-РОМА жива сила.С малко боксуване излязох от канавката и им благодарих. БАТЕ дате питаме към Т-ЩЕ има ли КАТ-ПОСТОВЕ че пътуваме за СИЛИСТРЕНСКО и сме крали БУЛКА аи пътуваме 7 човека в колата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна KEVIN-30 на 05 Сеп 2011, 3:57, променена общо 1 път
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Сеп 2011, 3:56

Ето ти една друга гледна точка.

Аз също не бих ти спрял освен ако не седиш край пътя със строшен мотоциклет (друга тема).

Защо да ти спирам? Личи отдалече че няма някаква житейска трагедия - просто си се строшил. Имаш си телефонче, има си пътна помощ, приятели и тн... На които е ясно че може да се обадиш и няма да артисаш на пътя.

Да не говориме че може да си някакъв измамник и да е поредната схема.

Затова- ако не трябва да се оказва първа помощ, намалявам, внимателно заобикалям и ако никой не кърви и не ражда в канавката- продължавам.

Е, може би ако си се строшил на лошо място и буташ ще сляза и ще ти помогна да избуташ, но толкова. Но не бих те качил да те закарам ако не си контузен.

Най- малкото не можеш да виниш хората, че в този случай не са спрели.

Замисли се.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 05 Сеп 2011, 4:25

всичко е до самият човек :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Сеп 2011, 5:22

Човек до човека опира, всичко може да се случи на всеки. И не всеки си има телефонче, а като знам пък понякога при катастрофа колко трудно се намира въпросното телефонче в купчината ламарини, а като го намериш няма гаранция, че ще бачка, няма гаранция също, че ако са ти избити зъбите, или си в шок ще можеш да се обадиш за помощ на тъпия тел. 112....Има Хора на пътя, има и човечета, няколко пъти ми се е случвало да си бърникам колата насред пътя в града, като минават познати винаги питат дали могат да помогнат, или да ме дръпнат, като цяла смятам че българите са отзивчиви хора, циганите още повече :mrgreen: Тикаха ме с дъртата Шкода през една вада с помийни води, дето се бях окопал, как ги напарфюмирах докато въртя гуми в опити да изляза не е истина :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Сеп 2011, 8:16

u`F`o написа:....

Ама ти се учуди ли :?:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Сеп 2011, 8:55

аз па слезнах да помагам на един, а той беше неадекватен напушен или на 1л уиски!! гледаше лошо и вика маай се!!! тва на централно кръстовище. ако съм на мястото на бб първо строя затвори и променям конституцията, пълня ги с всякви нещастници и ето ви работна ръка за изграждане на инфраструктурата :mhihi:

2 пъти късах менискус със ски и 2-та пъти спряха англичани, руснаци, докато сънародниците ме подминаваха, явно си мислят, че щом си позволят да карат ски на "ултра" курорта банско са богоизбрани. всичко се връща
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Сеп 2011, 9:16

наскоро няколко автомобила с форумци е така си подмина една кола с лек удар.не беше бмв
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 05 Сеп 2011, 12:58

на мене като ми беше паднало гърнето във влаковите релси на пжи даже видях че ме снимат като атракция. No comment! :banghead:
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Сеп 2011, 14:04

alx - ок, не съм контузен и не раждам- факт!
Ама колата пуши та се къса и аз не смея да вдигна капака, щото ако пламне нещо ми трябват поне 10тина пожарогасителя от тези, които са по колите, за да може да се овладее ситуацията. Още повече- автомобила е на газ и ако наистина гореше нещо, както се опасявах, можеше да отнесе доста коли по пътя...
Другото което е - какъв изменник посред бял ден на оживен път. Грам не се връзва. Движението е постоянно. Какво може да стане, ще ги изям? Ще ги ограбя, сам, докато съм сложил "димка" под капака, ще сваля 3-4те човека от колата и ще им открадна "златните автомобили". :dunno: Всеки си е прав за себе си (уж)...

@ Е.Димитров - колега закъснявах- така и не стигнах де, но обикновено карам нормално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Сеп 2011, 14:26

По принцип спирам само ако някой ми махне и има нужда от помощ. Ама напоследък с тия модерни коли какво да му помогна, като в колата имам само ключ за джанти. И стопаджии вземах редовно, докато едни лелки не ми откраднаха парите от якето дето ми беше на задната седалка.

Следваща

Назад към Извън Темата