Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: да върви
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Сложих я, мама ѝ стара и "Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-E46"
Слагах си я сам и май съм я сложил както трябва
. И камерата за задно виждане я сложих и тя работи... Браво на мен
.
Започвам отначало:
Факра кита дойде за една седмица от САЩ (браво на Джеф, пичага излезе). В комплекта има кабел (около 5 метра) който свързва модула от багажника с устройството на таблото (разбирай Dynavin-а), антенен кабел и кабел за управлението от волана.
По принцип съм зле технически и не разбирам много от кабели и други подобни. Не знам кое е плюс и маса, но монтажа ми се стори много лесен. Следвах инструкциите от линковете, които колегата slavyan5 беше постнал в един от коментарите си (евала ти колега, ГОЛЕМ СИ!
) . Всичко мина сравнително гладко и без проблеми. Свалих корите в багажника, щрак едната букса, свързах антената, свързах кабела, който е за камерата, опънах кабелите отпред до таблото, щрак и другата букса, кабела за антената и него на мястото му, изкарах два USB кабела (единия в пепелника, другия под подлакетника), кабела за камерата и той си отиде на мястото, завъртях контактния ключ и... свирна
. Пробвах и камерата, и при нея всичко беше супер.
Описвам нещата накратко, но си беше работа за доста дълго време. Имах някои пропуски и те ми отнеха доста време, но иначе монтажа става бързо. Проблемите ми бяха при опитите ми да промуша кабелите за камерата през маншона на капака на багажника. Искам да кажа на колегите, които решат да си слага камера за задно виждане и решат да прекарват кабелите през гумения маншон, че това е "мисия невъзможна". Голяма мъка беше, голямо пуфтене и голямо потене, но накрая и това стана. Другия проблем, който имах е, че когато опъвах кабелите до таблото и забравих да ги промуша зад коланите, че се наложи да размонтирам всичко и да ги оправя. Падна ми и акумулатора
Направил съм няколко снимки, но не е нещо ново, което досега да не е виждано.
От тук нататък предстои разузнаване. Поиграх си малко с радиото и с други неща от менюто, но понеже нямах достатъчно ток в акумулатора, не съм се задълбочавал.
На първо четене обаче, забелязах два проблема!
1. Бутоните не светят! Виждам по снимките из форума, че проблема е в моя "телевизор", но ако някой може да даде съвет какъв и от къде идва проблема, ще съм му много задължен пък може и да почерпя.
2. Когато сверих часовника на Дайнавин-а забелязах, че след минута-две, той си промени часа и започна да показва съвсем различен час. Повторих същото упражнение няколко пъти, но накрая пустата му мултимедийна система си сменяше часа на дисплея както си искаше. Дали това е някакъв бъг или на мен ми се е паднала "саката" бройка? Ако някой има решение и на този проблем, нека да го сподели.
To be continued...

Започвам отначало:
Факра кита дойде за една седмица от САЩ (браво на Джеф, пичага излезе). В комплекта има кабел (около 5 метра) който свързва модула от багажника с устройството на таблото (разбирай Dynavin-а), антенен кабел и кабел за управлението от волана.
По принцип съм зле технически и не разбирам много от кабели и други подобни. Не знам кое е плюс и маса, но монтажа ми се стори много лесен. Следвах инструкциите от линковете, които колегата slavyan5 беше постнал в един от коментарите си (евала ти колега, ГОЛЕМ СИ!

Описвам нещата накратко, но си беше работа за доста дълго време. Имах някои пропуски и те ми отнеха доста време, но иначе монтажа става бързо. Проблемите ми бяха при опитите ми да промуша кабелите за камерата през маншона на капака на багажника. Искам да кажа на колегите, които решат да си слага камера за задно виждане и решат да прекарват кабелите през гумения маншон, че това е "мисия невъзможна". Голяма мъка беше, голямо пуфтене и голямо потене, но накрая и това стана. Другия проблем, който имах е, че когато опъвах кабелите до таблото и забравих да ги промуша зад коланите, че се наложи да размонтирам всичко и да ги оправя. Падна ми и акумулатора

От тук нататък предстои разузнаване. Поиграх си малко с радиото и с други неща от менюто, но понеже нямах достатъчно ток в акумулатора, не съм се задълбочавал.
На първо четене обаче, забелязах два проблема!
1. Бутоните не светят! Виждам по снимките из форума, че проблема е в моя "телевизор", но ако някой може да даде съвет какъв и от къде идва проблема, ще съм му много задължен пък може и да почерпя.
2. Когато сверих часовника на Дайнавин-а забелязах, че след минута-две, той си промени часа и започна да показва съвсем различен час. Повторих същото упражнение няколко пъти, но накрая пустата му мултимедийна система си сменяше часа на дисплея както си искаше. Дали това е някакъв бъг или на мен ми се е паднала "саката" бройка? Ако някой има решение и на този проблем, нека да го сподели.
To be continued...
Малка балканска държава с много идиоти по пътищата - що е то?
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Поздравления за монтажа и новата придобивка. Аз нямам Динавин, но предполагам трябва да потърсиш настройка за автоматично настройване на часа.
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега, жив и здрав да си! Проблема с часовника е решен. Оказва се, че RDS функцията показва и часа, който излъчва и радиостанцията. Бях пуснал радио N-JOY към 22:30, а на дисплея показваше 17:23. Явно от N-JOY не са си настроили часовника. С другите радиостанции нямаше такъв проблем. Просто се шашнах в първия момент, като гледам как пред очите ми часовника се сменя без видима причина 

Здр колеги и аз вече сам с такъв касетофон
Обаче имам следния проблем, при първоначално инсталиране на навигационния софт. всичко тръгна добре, но резолюцията не беше правилната, когато поправихме софт. и оптахме да стартираме на ново навигацията не тръгна
показва , 4е има предишна версия която все още вървяла и неиска да стартира, пише да пробвам след няколко секунди .. пробвах хиляди пъти и нестава . Рестартира се цялото приложение , показва уелком то нави........
и пак наново. Това което пробвах е да го рестартирам , боднах го с една игла... само часа си забрави , оставих го 2 дни без ток.... уж позабрави това онова ..но ефекта е никакъв след като дадох пътя до фаила пак излезна същата грешка .
Ако някои има предложение , какво мога да пробвам ... нека сподели . Улиндолса ми е ЦЕ 6.
П. С. как мога да си влезна в уиндолса ... ?

Обаче имам следния проблем, при първоначално инсталиране на навигационния софт. всичко тръгна добре, но резолюцията не беше правилната, когато поправихме софт. и оптахме да стартираме на ново навигацията не тръгна

Ако някои има предложение , какво мога да пробвам ... нека сподели . Улиндолса ми е ЦЕ 6.

therumka, бутоните трябва да светят когато си на габарити или на фарове.
Ако са включени и пак не свети, ще трябва да потърсиш коя е "правилната" жица и да и подадеш 12в. от габаритите на колата.
Ако са включени и пак не свети, ще трябва да потърсиш коя е "правилната" жица и да и подадеш 12в. от габаритите на колата.
lynx написа:therumka, бутоните трябва да светят когато си на габарити или на фарове.
краче номер 13 на квадратната букса т.е. на СД-то
при теб ...ако имаш някъде квадратен преходник разгледай номер 13
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
Aleks79 написа:Здр колеги и аз вече сам с такъв касетофон![]()
Обаче имам следния проблем, при първоначално инсталиране на навигационния софт. всичко тръгна добре, но резолюцията не беше правилната, когато поправихме софт. и оптахме да стартираме на ново навигацията не тръгнапоказва , 4е има предишна версия която все още вървяла и неиска да стартира, пише да пробвам след няколко секунди .. пробвах хиляди пъти и нестава . Рестартира се цялото приложение , показва уелком то нави........
и пак наново. Това което пробвах е да го рестартирам , боднах го с една игла... само часа си забрави , оставих го 2 дни без ток.... уж позабрави това онова ..но ефекта е никакъв след като дадох пътя до фаила пак излезна същата грешка .
Коя програма инсталираш точно?
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
© написа:lynx написа:therumka, бутоните трябва да светят когато си на габарити или на фарове.
краче номер 13 на квадратната букса т.е. на СД-то
при теб ...ако имаш някъде квадратен преходник разгледай номер 13
Работата със светещите бутони се изясни. Писах на Джеф и той ми отговори, че на Факрата има оранжев кабел (orange illuminate cable), който трябва да се свърже с червения кабел за запалването (red ignition wire) ... !!!???

Забелязах нещо, което малко ме смущава. След като инсталирах патча на Румънеца и ми се появи Линдоуския десктоп, някои от шорткътите са извън екрана. Вижда се половината, а другата половина е скрита. Някой имал ли е подобно наблюдение и има ли някакъв лек?
субтитрите на ДВД филмите работят, но не и на Divx т.е. ако имаш два файла avi и същото име със srt, sub или нещо друго субтитрите не тръгват. Поне при мен, но вие сте с по-нови версии и може да са го оправили
Колкото до иконките извън екрана сигурно пак е дело на пача на румънеца т.е. грешна разделителна способност
Пиши му, сигурно ще ти каже какво да правиш
Колкото до иконките извън екрана сигурно пак е дело на пача на румънеца т.е. грешна разделителна способност
Пиши му, сигурно ще ти каже какво да правиш
therumka написа:Aleks79 написа:Здр колеги и аз вече сам с такъв касетофон![]()
Обаче имам следния проблем, при първоначално инсталиране на навигационния софт. всичко тръгна добре, но резолюцията не беше правилната, когато поправихме софт. и оптахме да стартираме на ново навигацията не тръгнапоказва , 4е има предишна версия която все още вървяла и неиска да стартира, пише да пробвам след няколко секунди .. пробвах хиляди пъти и нестава . Рестартира се цялото приложение , показва уелком то нави........
Коя програма инсталираш точно?
Igo преди малко и гармин .. но гармина прекъсва и ми дава уиндоус-а, всичко е на китаиски ..

Иго- то изобщо неиска да тръгне . Мисля да говоря с 4овеака от които го упих, тои предлага карта с качена навигация, ако тръгне с нея, да спра да се мъча

гармин не си заслужва мъките, много по-лесно е да пуснеш иго , а при теб проблема ми се струва елементарен. Може да си видиш ЛС и да пробваш това, което съм ти пратил
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
[quote="therumka"]....[/quote="therumka"]
Колега, радвам се, че епопеята е приключила успешно.
Следващите партиди вече ще са с Андроид.
А според вас дали е по-добре да са със заготовка за цифрова телевизия или както досега с налогова?
Поздрави.
А според вас дали е по-добре да са със заготовка за цифрова телевизия или както досега с налогова?
Поздрави.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
колегите с аналоговата да кажат, но според мен с цифрова е много по-добре
поне ще може да гледаш в движение и с много по-добро качество във почти всички по-големи градове
да се надяваме скоро да пуснат навсякъде
тези с андроид ще са интересни, жалко че няма възможност за ъпгрейд
поне ще може да гледаш в движение и с много по-добро качество във почти всички по-големи градове
да се надяваме скоро да пуснат навсякъде
тези с андроид ще са интересни, жалко че няма възможност за ъпгрейд
- therumka
- кандидат ентусиаст
-
Babuna написа:therumka написа:....[/quote="therumka"]
Поздрави.
Колега, благодаря!
Може ли една препоръка от мен?! Понеже ти си един от най-сериозните търговци, които разпространяват това устройство, може би, трябва да помислиш и ти да предлагаш този Fakra Cable Kit. Спестява доста главоболия, а и е идеална алтернатива за хората, които искат сами да си инсталират всичко (като мен

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Винаги съм смятал, че най-големия бъг на това устройство е уиндоуса, колкото и да се опитват да го пригодят за мобилна употреба... С андроид мултимедиата ще се получи много добре, особено ако има 3G модул.
Never mistake motion for action...