Е60 как се справя в зимни условия?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Е60 как се справя в зимни условия?
LUCIFER'S написа:swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .
Не очаква никаква разлика...
това.
ако си със задно- със зимни, без зимни.. все тая- свинкя на лед...
на мене ми се е случвало малко като е заледено да не мога да тръгна на наклон дето не се вижда че е наклон...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
То на лед всички коли са свинки на кънки. Вчера ми попадна клипче на Е70, което се правеше на топка за боулинг между едни тойотки и нисанчета.
Never mistake motion for action...
- kasiel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525д
Пълен майтап е брато, хич го няма зимата. Вериги и лопата в багажника задължително!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
kasiel написа:Пълен майтап е брато, хич го няма зимата. Вериги и лопата в багажника задължително!
Е тези работи как ги говорите наизуст. Дори самата мисъл, че компания като БМВ ще пуснат автомобил от сравнително последно поколение, който не може да се справи с малко сняг е абсурдна. Това ми напомня зимата, като вземат да се жалват по новините една сума водачи, че софийските улици не били разчистени, а пък те нашите си карат с летните гуми....

- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Мисля че започвате да издребнявате и да се хващате за думите,без да се има в предвид какво точно се говори! А то е че БМВ 5 серия си върви по сняг, но ако караш и попаднеш на заледен участък в завой с малко по голяма скорост или ти се наложи да драпаш по некоя улица с по голям наклон а недай си боже да спреш по средата защото някой отгоре не ти дава път тогава ще разбереш какво точно имаме в предвид че не става за зимата,не че не можеш да си пърпориш на равно по снега!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
И коя е тая кола дето ще драпа по леда или по стръмната улица нагоре? Малко е относително така, защото съм виждал и доста 4х4 коли да се връщат назад
Говорим за нормално каране през зимата, по почистени или отъпкани улици. А дори да не са отъпкани, стига да не е дълбок снега, пак няма да има грижи. Ако решиш да се буташ в половин метрови преспи или да се правиш на снегорин, няма как да станат нещата, но в нормални условия Е60 се справя напълно задоволително.
В крайна сметка колегата ще трябва сам да провери, след като се изказаха и двете крайности в темата

Говорим за нормално каране през зимата, по почистени или отъпкани улици. А дори да не са отъпкани, стига да не е дълбок снега, пак няма да има грижи. Ако решиш да се буташ в половин метрови преспи или да се правиш на снегорин, няма как да станат нещата, но в нормални условия Е60 се справя напълно задоволително.
В крайна сметка колегата ще трябва сам да провери, след като се изказаха и двете крайности в темата

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Незнам ка ксе държи Е60 през зимата не съм карал но тук вървях по пътя да се видя с едни роднини и по път едно Е60 седан не можа да си върви нормално по пътя а беше с 4 човека вътре. А пътя наистина беше с наклон но не с голям, и отидох да им помагам да го избутаме и тръгна, предполагам не беше х драйв и мисля че беше 520 само че незнам бензин или дизел. Но там и аз побуксувах малко,
с Мерц Ц180 97 година комби това се получава така защото от големия студ тук се събира слой лед който не може да се изчисти и затова повечето коли с задно тук движат с гуми с шипове. Веднъж гледах как едно Х5 Е70 НЕ можа да паркира на улицата
. Значи и при паркирането е доста сложно, защото снегорините чистят улиците, но не се чистят местата където се паркират по улиците и е нещо ужасно 20-25 см лед висок
, и така това Е70 не можа да изкачи само последната предна лява гума, и се отказа и не паркира човека. Колко са ме бутали и колко съм бутал
, че даже веднъж не можах да паркирам и реших да пробвам с засилка, на тази кола и изпотроших всички кори долу тогава
. Та това е относително както се изразиха по горе колегите, моята Е46-ца се справя перфектно в зимни условия....в България
, незнам гумите ми каква марка са, но дадох точно 540 лв за 4 гуми
. Между другото гореописаните случки се развиха в Осло, Норвегия.

Krasimir19 написа:Незнам ка ксе държи Е60 през зимата не съм карал но тук вървях по пътя да се видя с едни роднини и по път едно Е60 седан не можа да си върви нормално по пътя а беше с 4 човека вътре. А пътя наистина беше с наклон но не с голям, и отидох да им помагам да го избутаме и тръгна, предполагам не беше х драйв и мисля че беше 520 само че незнам бензин или дизел. Но там и аз побуксувах малко,с Мерц Ц180 97 година комби това се получава така защото от големия студ тук се събира слой лед който не може да се изчисти и затова повечето коли с задно тук движат с гуми с шипове. Веднъж гледах как едно Х5 Е70 НЕ можа да паркира на улицата
![]()
. Значи и при паркирането е доста сложно, защото снегорините чистят улиците, но не се чистят местата където се паркират по улиците и е нещо ужасно 20-25 см лед висок
, и така това Е70 не можа да изкачи само последната предна лява гума, и се отказа и не паркира човека. Колко са ме бутали и колко съм бутал
, че даже веднъж не можах да паркирам и реших да пробвам с засилка, на тази кола и изпотроших всички кори долу тогава
![]()
![]()
. Та това е относително както се изразиха по горе колегите, моята Е46-ца се справя перфектно в зимни условия....в България
, незнам гумите ми каква марка са, но дадох точно 540 лв за 4 гуми
. Между другото гореописаните случки се развиха в Осло, Норвегия.
Хахха какви са тея хора дето карат коли със задно в Осло пред зимата

Tool - Fear Inoculum
На скоро гледах че ползват навън следните приспособления ;
http://www.put-and-go.com/component/con ... utago.html
Гледам 100 тина евро струват .У нас дали ги предлагат.

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
memorex написа:На скоро гледах че ползват навън следните приспособления ;
Тарикатска работа

Иначе баварката с добри зимни гуми си стои добре на снега.
Дали върви е60 при зимни условия?Зависи от условията и гумите.Аз не се притеснявам дали ще качи нагорнище,притеснявам се да попадна в някоя канавка и да и счупя бронята,не знам колко струва(не искам да разбирам),ама едно предно стъкло за пукнатина по-малко от сантиметър го смених за 1450 лева.Зимно време с трактор е имало случай не мога да изкача заледено нагорнище.Тежи 12,5 тона, и с гуми 710/70 R38 и ще кажеш,че беше на кънки.Така че зимно време с опел астра 1994 или голф 4-ка 4х4.А пък бавареца си стои в гаража до котелното отделение 

- j_
- Потребител
-
- Кара: f10 535xd
да споделя и аз малко опит.
колата се държи сравнително добре ако имаш добри гуми и отчиташ особенстите на зимното каране със задно предаване.
Втора зима съм с колата. Миналата нямах проблеми с изключение на една вечер в квартал Витоша на непочистена улица ... бутаха всякави коли ... с предно, със задно ...та и мен
и втората случка е прясна прясна - точно на 24 Дек
влязох на едно парко място във Вилико Търново напред леко диагонално с лек наклон ... и няма излизане. с/без ДТЦ ....само лопата и груба сила (бутане) оправиха нещата.
гумите ми са Dunlop Winter Sport 3d от 2010 ...не са най-новите, но това ще им е последния сезон.
интересно ми е как колегите ползват ДТЦ и автоматик....много ми липсва т.нар. залюшване на колата, което лесно се прави само със съединителя...ако можех да я залюлявам, втората случка нямаше да е проблем, защото много малко ми трябваше ...
колата се държи сравнително добре ако имаш добри гуми и отчиташ особенстите на зимното каране със задно предаване.
Втора зима съм с колата. Миналата нямах проблеми с изключение на една вечер в квартал Витоша на непочистена улица ... бутаха всякави коли ... с предно, със задно ...та и мен

и втората случка е прясна прясна - точно на 24 Дек

гумите ми са Dunlop Winter Sport 3d от 2010 ...не са най-новите, но това ще им е последния сезон.
интересно ми е как колегите ползват ДТЦ и автоматик....много ми липсва т.нар. залюшване на колата, което лесно се прави само със съединителя...ако можех да я залюлявам, втората случка нямаше да е проблем, защото много малко ми трябваше ...
Мързелът е основен двигател на прогреса 

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
залюляването става газ с десния, спирачка с левия - леко напред, спирачка, задна, спирачка... малко по трудно е от ръчни, но не е невъзможно 
не е лошо понякога да си тренираш левия на спирачката за да придобиеш някакво усещане и да не захапеш волана

не е лошо понякога да си тренираш левия на спирачката за да придобиеш някакво усещане и да не захапеш волана

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI