Шум от двигатела-изчезна!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320д 150 коня
Мечтае да кара: е46 330д

Шум от двигатела-изчезна!

Мнение от bvlgari-n » 02 Сеп 2011, 0:23

Здравейте колеги!
Преди около два месеца бях пуснал една тема с подобно заглавие,но така и не стигнахме до някакво разрешение тогава.
Ставаше въпрос за шум от двигателя подобен на "чукане на аванс" при настъпване на газта.(Аз съм с 320д,150коня)Ето какво се случи с мен миналата седмица.Пътувах до Казанлък (аз живея близо до к.к. Албена) и заредих цял резервоар на бензиностанция Лукойл (на пътя между Рогачево и Варна),до преди това карах само с Макс Моушън от ОМВ.Пътя до Казанлък е много натоварен,а и бяхме пет човека така че трябваше често да свалям на трета и да форсирам до 3500-3700.На връщане ситуацията беше идентична.Забелязах,че колата се беше отпушила и станала по пъргава,но не си спомням кога за първи път осъзнах ,че шумът го няма.Просто ума ми отказваше да го приеме.В неделя заредих пак от ОМВ и в последствие забелязах отново шума да става осезаем както преди. Днес когато заредих отново от същия Лукой понеже ми е на път забелязах резултатът почти веднага(бях на резерва) по пъргава кола и не след дълго шума почти изчезна.Остана едно едвам-едвам забележимо и то само при напрягане на слуха за около една секунда само в началото на подаването на газта.Нищо общо с това което беше преди,тракаше си осезаемо и то за цялото време на ускорение от 1700 до 3100 оборота.Ще заредя отново от едното и от другото място за да проверя отново ,всичко стана толкова неочаквано,че не бях подготвен да вземам под внимание фактите.Не знам какво ще си помислите,но това са фактите,шум няма и колата върви осезаемо по пъргаво.Поне за шума със сигурност не си внушавам,което в случая е по важното.Нищо не съм пипал и сменял за този период.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: Шум от двигатела-изчезна!

Мнение от BMDrago » 02 Сеп 2011, 1:56

Ами защо не пусна мнението си в старата тема? :dunno:
Изображение

Назад към E46