Спортен филтър тип конус на ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: Спортен филтър тип конус на ТДС
адееее 220коня от М51 почна се
сигурно на гумите е толкова
Авго казах ти пробвал съм го директно да взимам въздух без филтър разликата е незначителна, карай си с панелният тая кола няма да тръгне повече.

Авго казах ти пробвал съм го директно да взимам въздух без филтър разликата е незначителна, карай си с панелният тая кола няма да тръгне повече.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Coulthard написа:адееее 220коня от М51 почна сесигурно на гумите е толкова
па 2.4jtd Алфа даде 205 та 210 ли на мотора, така че що не 220 от ТДС, всичко зависи от въображението

п.с. без първото може и да мине, ама без второто ... едва ли!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- AVGO
- ентусиаст
-
- Кара: AvGo's Devil
- Мечтае да кара: дълго
Пресиян Василев написа:Мечо Пух нали знаеш какво е казал,колкото повече толкова повече.
За 325 тдс и изобщо,слагам гофре маркуча от ТДС-ова омега.Те са си с отделна филтьрна кутия на калника .Входа по памет е 75 мм.Долу при турбината е около 35-40мм.Не сьм мерил скоро, но около толкова размера.Сега ще се сетите защо .Даже и при бензиновите коли в скьпите смукатели има фанфари/тромпети и т.н.Идеята е при засмукване да се нагнети образно каза повечко атмосфера
Аз нямам финанси за спортни филтри равняващи се на половин габровска заплата,затова взех пьрвия боклук от тунинг магазина.
Някои колега каза по горе в темата ,и го подкрепям ,че трябва да се изолира.
Стоковия вид на филтровото тяло е тьпо измислен,вьрху капака на клапаните освен да се нагрее друго какво?
Stiks,тебе пьк как ще те отупам ,бедна ти е фантазията.Ела сега да видиш няма ли старт,сьс разширен заден мост и хубави широки гуми .
А забравих ,модифициран софт и още още.....![]()
![]()
Хммм, туй трябва да го видя точно

Култард, просто няма как да няма разлика с конус изместен далеч от жегата на мотора

Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183
Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

- AVGO
- ентусиаст
-
vicho написа:Coulthard написа:адееее 220коня от М51 почна сесигурно на гумите е толкова
па 2.4jtd Алфа даде 205 та 210 ли на мотора, така че що не 220 от ТДС, всичко зависи от въображениетои финансите
п.с. без първото може и да мине, ама без второто ... едва ли!
Ами нали уж не е баш така, казаха че няма как да стигне нафтата за толкова коне, пък оная алфа 211 изкара и имало още за бутане, то там нафтоподаването е неограничено

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Вичо без да превръщаме хубавата и градивна тема в спор, ама едно въпросче
Да забелязваш някаква структурна разлика между JTD и ТДС щото аз да
иначе първата модификация 136 коня сток е безгласна буква с чип или без квото и да направи взима ми старта и до 400м е много назад ( нямам си шпер)
140 и 150 които се водят "модернизирани" са същата бира с леки подобрения, лошото при мен е че като ми кажете 156 винаги се сещам за JTDM мотора от второ поколение който ме ошамари, собственика му ми обясни че според маперите му колата е около 210 коня но и около 500 нютона, като доработките по него са просто мап и му предстояла смяна на куулер
Респонса на алфата е в пъти по-добър, турбото е с променлива геометрия, помпата има много хал да се бута и работят с доста топъл въздух поради нелепият интеркуулер който им е поставен стоково, така че ДА дъртите кошове до 2003 ще ги мажем ама ако някой настъпе по новичките да си вади кърпичките че бая дим ще види

Да забелязваш някаква структурна разлика между JTD и ТДС щото аз да

иначе първата модификация 136 коня сток е безгласна буква с чип или без квото и да направи взима ми старта и до 400м е много назад ( нямам си шпер)
140 и 150 които се водят "модернизирани" са същата бира с леки подобрения, лошото при мен е че като ми кажете 156 винаги се сещам за JTDM мотора от второ поколение който ме ошамари, собственика му ми обясни че според маперите му колата е около 210 коня но и около 500 нютона, като доработките по него са просто мап и му предстояла смяна на куулер
Респонса на алфата е в пъти по-добър, турбото е с променлива геометрия, помпата има много хал да се бута и работят с доста топъл въздух поради нелепият интеркуулер който им е поставен стоково, така че ДА дъртите кошове до 2003 ще ги мажем ама ако някой настъпе по новичките да си вади кърпичките че бая дим ще види
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е JTDM-а е съвсем друго нещо, него с М57 трябва да го сравняваме. Иначе спор няма - според един приятел, който има голям опит с дизелите, алфовите се развъртали една идея по-добре. Пък не е като да не е карал и М57
Неговата е 136 коньова, с променлива геометрия и прост ремап, и знам как върви от 1200 до 5000рпм. Не всичко е вървеж!

- AVGO
- ентусиаст
-
Coulthard написа:Вичо без да превръщаме хубавата и градивна тема в спор, ама едно въпросче![]()
Да забелязваш някаква структурна разлика между JTD и ТДС щото аз да![]()
Хаха, мога да ти извадя една Русенска Алфа 166 лимузина 2,4 ЖТД от края на 90те 211коня мерена при Келеша дето според мен няма да я минеш, пък и сега пак нещо щяло да се бара ....

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
и как смешно изглежда комън-рейл дето пуши като стар локомотив и харчи повече от тдс . Човек далеч съм от идеята да си осакатя колата за да мога да се хваля с нея, така както е в момента и не правена при Келеша си е много добре и на вървене и на разход. Единственото което исках да споделя е че съм пробвал интервенцията, която смяташ да предприемеш в доста по-краен вариант и не забелязах някаква промяна
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Авгоооооооооо ,еи ти филтьр
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
Това от къде си набавя въздух по време на движение ?Пресиян Василев написа:Авгоооооооооо ,еи ти филтьр

то и покрай него си има ама достатъчен ли е ?"
- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
тя тая хралупа е неприложима за нашите ежедневки, а колкото до вижданетоDpy написа:Виж ква хралупа има![]()

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Ееееее,върна си а?
Нахрани ме а.
Нищо ти ще ми доидеш,че да не почвам за далекогледи и т.н.
За 325 тдс,просто може да се отдели по подобен начин и студения фронт да си навлиза на подобно място.
Правих миналата година такьвв сетЪп на мои клиент,жалко че колата е на кантара вече и не снимах тогава.Пак сьс входящ кьм турбото маркуч от Омега и премахване на оричгиналния филтьр

Нищо ти ще ми доидеш,че да не почвам за далекогледи и т.н.
За 325 тдс,просто може да се отдели по подобен начин и студения фронт да си навлиза на подобно място.
Правих миналата година такьвв сетЪп на мои клиент,жалко че колата е на кантара вече и не снимах тогава.Пак сьс входящ кьм турбото маркуч от Омега и премахване на оричгиналния филтьр
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ама никой не предложи на авго да даде един филтър за проба? Авго за пробата мога да ти услужа с един K&N но стои и събира прах в нас и трябва да се почисти.Проба 2 дена и после ми го връщаш
интересно ще ми е как ще тръгне тоя ТДС и дали ще има осезаема разлика от стоковото.Иначе идейно е добре знам за разликата на е34 с м51 .... с панелен K&N и нормалния филтър.Имаше си предостатъчно.