Проблем с двигателя!СПЕШНО

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем с двигателя!СПЕШНО

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 19:35

По двайсе и няколко лева има прилични клапани. Дали са по-читави от оригиналните на няколко стотин хиляди не знам :dunno: Мойте оригиналните като ги свалих имаха лек луфт във водача, но дали е било от водача или от клапана не знам. Тия дни ще взема да ги пробвам на новите водачи да видим дали ще имат луфт. Иначе факт беше, че бях с 14 компресия на всички, явно не е бил голям луфта.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 29 Авг 2011, 21:34

Иво проблема не е във водачите по принцип се оставя лек луфт :yes: защото имаш бронз, стомана и алуминии все метали с различно топлинно разширение. Сега колко е тоя луфт не мога да ти покажа тук :mrgreen: , но сме разглобявали нови мотори на по 4-5к км и си имат съвсем лек луфт във водачите всичките.
Между другото финалното припасване мисля, че все още се прави ръчно(или с помоща на ел уред) :yes: ясно е, че преди тях има много други операции със скъппи машини и голямо количество know how :angel: .
:OT: м/у другото и аз ако нямам пари да си позволя нови оригинални клапани или perfomance такива, бих си сложил оригинални 15-20 годишни след щателен преглед - лично мнение :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 21:44

Да, като се замисля наистина трябва да има някакъв луфт. Живот и здраве ще видя сега с нови клапани и нови водачи какъв е луфта и ще го сравня със старите колкото да имам идея дали има някаква осезаема разлика.
При мен така се получи, че водачите на 2-3 к някъде вече бяха заминали. Щото новите клапани само припаснати без да се фрезоват леглата. И съответно клапана нещо там припасван, но леглото вече си е заело някакво положение от стария клапан и водач и новият клапан си влиза там в него. Водача понеже е меден се износва много бързо и е чао за нула време. Вероятно това е била и причината компресията да падне от 14 на 13 ведната след "ремонта".
Вероятно със запазени клапани 2 ръка не е лош вариант, още повече за кола, която малко или много се употребява по нормален начин. В заминали глави обаче предполагам се крие и причината 80% от 28-ците да са по 170 коня на вала.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 29 Авг 2011, 21:49

Сега за последно...да търся ли клапани от друга глава (2-ра ръка) или да взимам нови, че доста се двоумя :) А за нови ако може да ми препоръчате нещо и дори някой сайт :confused: Мерси и поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2011, 21:56

Ако имаш за читави афтърмаркети си вземи нови, ако нямаш си вземи 2 ръка. Щях да кажа, че мога да ти пробутам мойте ама те от 28-ца, освен ако не решиш да правяиш някакъв супер невиждан тунинг :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Авг 2011, 21:57

колега ти си решаваш в крайна сметка е твой мотора. аз просто си хвърлих 2та цента върху темата и бих сменил работите с оригинални, особено кога говорим за работи по главата лично мнение е, че изработката от фабриката където са се провеждали маса тестове преди продукция е по-добре от тия за 11-12лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Авг 2011, 22:17

А някой да е вкарвал първа вместо трета от втора при 100 или... съм единствения карък :paranoid: :dummy:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Авг 2011, 22:55

лел кво ги прайте тия лостове :D
добре де колега как успя да я набучиш тая 1ва, обикновено в движение много трудно влиза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Авг 2011, 23:08

zBoost написа:лел кво ги прайте тия лостове :D
добре де колега как успя да я набучиш тая 1ва, обикновено в движение много трудно влиза?

Със сила влиза, за нещастие :dummy: Особено, ако пробваш спринт от 0 до 100 и гониш време :dummy:
Лоста е виновен, защото по принцип бяга към 5-та и в стремежа си да нацеля 3-та съм се престарал и ето ти 1-ва :conf:
За щастие само блокираха задните колела и колата поднесе стабилно... Поражения по двигателя няма, явно и съединителя е приплъзнал, и при пускането му съм се усетил на време горе долу та не е вдигнал "много" оборотите на вала :mhihi:
Колеги, внимавайте с лоста в еуфорията докато карате!
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Авг 2011, 23:31

Nickelback написа:
zBoost написа:лел кво ги прайте тия лостове :D

Със сила влиза, за нещастие :dummy: Особено, ако пробваш спринт от 0 до 100 и гониш време :dummy:
Лоста е виновен, защото по принцип бяга към 5-та и в стремежа си да нацеля 3-та съм се престарал и ето ти 1-ва :conf:
За щастие само блокираха задните колела и колата поднесе стабилно... Поражения по двигателя няма, явно и съединителя е приплъзнал, и при пускането му съм се усетил на време горе долу та не е вдигнал "много" оборотите на вала :mhihi:
Колеги, внимавайте с лоста в еуфорията докато карате!

И аз съм го прайл тва на м43-то, само, че с 90, пак накрая на втора де. Блокираха ми задните колела и гумите изпищяха и колата все едно спря за 1 сек...Дърпах се с един авер със спрялата му калибра, ама той не разбра кво стана и ми вика после, "скива ли ква силна трета имам" :mhihi: Мислех, че съм строшил матора, ама нищо му нямаше. Иначе на м50б25 ванос, със 150 на трета, в место 4-та му наложих с ряз втора, за част от секундата ест. изръмжа като ферари в душманин, първоначално си помислих, че нищо му няма, ама следващите метри загуби мощност и заби носа, все едно горивото свършва. На 4 от цилиндрите компресията беше много зле, по 3-4-5. До последно си палеше, макар и по-трудно. Колата беше на приятел, купих му и му го смених с друг, а счупения мислех да го правя, но ми се наложи да го продам. Иначе мислех да вземам клапани втора употреба.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 07 Сеп 2011, 18:10

2 цилиндъра компресия 9, останалите 4-0 Кофти тръпка ме обхвана...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Сеп 2011, 19:04

sysmurdoc написа:2 цилиндъра компресия 9, останалите 4-0 Кофти тръпка ме обхвана...

Разглабяй и снимай да видиме пораженията поне след толкова писане

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 08 Сеп 2011, 16:49

Предстои ми 1 месец да не съм в града, но като се прибера я почвам и ще пиша :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sysmurdoc » 09 Сеп 2011, 21:38

Има ли някаква вероятност да има изкривена биела според вас?Просто не ми е останало време да свалям главата

старши ентусиаст
Аватар

Проблем с двигателя!СПЕШНО

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2011, 22:46

Не се ядосвай. С компресия 9 така или иначе си е бил позаминал мотора.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36