Смяна на говорители в Е39
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на говорители в Е39
Има ли смисъл да се сменят говорителите! Без уголемяване и т.н. Ще се постигне ли осезаема разлика в сегашния и бъдещия звук???
- audio_mania_max
- Потребител
-
Re: Смяна на говорители в Е39
Каквото и да смениш - няма да сбъркаш. Производителите на коли пестят максимално при аудио компонентите - никой не си избира кола по това какъв е звука в нея. Затова и качеството е под всякаква критика - просто има нещо да свири. Който иска нещо по-добро - изхвърля фабричните компоненти и си прави уредба по свой вкус. Аз на твое място първо бих сменил плейъра и предните колони, със сигурност ще усетиш подобрение - ако не ти стига, добави усилвател.
Кофти е че плеара си е оригинален и съм с големия монитор няма как да навра друг плеар :Д
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
На въпроса на колега отговора е следния. Преди да направиш каквото и да е първо изясни каква точно ти е системата и добави описанието и към въпроса си. Така може някой наистина да ти помогне.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
sisk0 написа:Кофти е че плеара си е оригинален и съм с големия монитор няма как да навра друг плеар :Д
И аз мислех до скоро така, но не е трудно да се извадят четирите канала на предусилвателя и от там да си правиш каквото поискаш с допълнителни усилватели, филтри и т.н. чудесии. Смятам скоро да я направя тази операция при мен

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Днес сменям задната линия нокии с едни pioneer компонентни (бяха се скапали високочестотните и ми стояха) от доброто старо време ,не остана време да сложа другия че заваля ама утре ще съм готов и ще кажа как е звука ....планирам да сложа и по един високочестотен в задните кори
не очаквам чудеса ама поне малко да мръдне откъм обем и качество ,на бас не държа много

- Didakars
- Потребител
-
- Кара: е39
Първоначално и аз смятах да сменя говорителите, но търсих повечко бас затова си взех буфер. Някакъв Thunder
евтиничък с вграден усилвател, изрязах отвора за ските, свързах го директно към акумулатора( стои постоянно включен
) взех сигнал от задните говорители и съм доволен. За <200 лева върши добра работа.Ето и снимка:
евтиничък с вграден усилвател, изрязах отвора за ските, свързах го директно към акумулатора( стои постоянно включен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
преди време смених само тези на предните врати с такива от магазина май бяха SONY...звукът беше далеч по силен и чист....а бях с оригиналния касетофон...такаче ДА заслъжаса си 

Money don't change you. It changes the people around you.
9 мнения
• Страница 1 от 1