Е60 как се справя в зимни условия?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Е60 как се справя в зимни условия?
swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .
Не очаква никаква разлика...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
И какво пък му е трагичното на Е60 зимата? Или просто трупаш мнения 

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
LUCIFER'S написа:swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .
За е46 не мога да кажа, но между е39 и е60 има много голяма разлика според мен в представянето в зимни условия. По- съвременните системи за стабилност си казват своето.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Аз също съм много доволен от поведението.С чисто нови гуми и вкл. DTC тръгва от място по доста приличен наклон със сняг.А с напълно изключени системи не помръдва.Между другото от приятел знам,че разликата между Е39 и Е60 е огромна в зимни условия.Новите системи си казват думата.
LUCIFER'S написа:swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .
хи хи хи... шегаджия

т'ва се едно да се качиш от джет на яхта... или от шейна на снегорин...

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Ами моето мнение е явно по-различно. Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас. Особено като е малко заснежено и заледено и ако си празен е руска рулетка отвсякъде. Карам с чисто нови гуми Dunlop Winter 3d 225/50 R17 и миналата зима няколко пъти съм слагал вериги, за бутането няма да казвам нищо че ме е срам. Влизане в гаража, който е с минимален наклон е голям екшън, от една страна е че влизам на милимунди от двете страни, ами и тя се врътка като за световно - държа си едно чувалче със сол в гаража, и всяка сутрин осолявам за да съм сигурен че ще успея да я прибера. На пресен сняг с жена ми и детето отзад не успях да се изкача до рибарника на Добринище - Извод за мен - Колата е супер през всяко едно останало време, кеф ми е да си я карам, мощна но много лесно завърта гуми при хлъзгава настилка и обилен сняг. Тоест зимата карам с едно наум и мнооого внимателно.
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
lowlevel написа:Ами моето мнение е явно по-различно. Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас. Особено като е малко заснежено и заледено и ако си празен е руска рулетка отвсякъде. Карам с чисто нови гуми Dunlop Winter 3d 225/50 R17 и миналата зима няколко пъти съм слагал вериги, за бутането няма да казвам нищо че ме е срам. Влизане в гаража, който е с минимален наклон е голям екшън, от една страна е че влизам на милимунди от двете страни, ами и тя се врътка като за световно - държа си едно чувалче със сол в гаража, и всяка сутрин осолявам за да съм сигурен че ще успея да я прибера. На пресен сняг с жена ми и детето отзад не успях да се изкача до рибарника на Добринище - Извод за мен - Колата е супер през всяко едно останало време, кеф ми е да си я карам, мощна но много лесно завърта гуми при хлъзгава настилка и обилен сняг. Тоест зимата карам с едно наум и мнооого внимателно.
+1 Напълно съм съгласен с колегата,че при обилен снеговалеж мястото на обикновените Е60(без Х имам в предвид) е в гаража!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
lowlevel написа:Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас.
пичове, очевидно имаме различни разбирания за "пълен ужас".
според мен Е60-ката със задно е абсолютно предсказуема и абсолютно адаптируема към всякакви зимни условия, за разлика от много други коли и със задно и със предно.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз пък зимата никъде не съм закъсвал и се катеря по ебаси шибаната рампа на подземен гараж, която е с обратен завой, точно на най-стръмното място
На същото място кола с предно предаване не можеше да издрапа.

Cinder написа:Аз пък зимата никъде не съм закъсвал и се катеря по ебаси шибаната рампа на подземен гараж, която е с обратен завой, точно на най-стръмното мястоНа същото място кола с предно предаване не можеше да издрапа.
Аз смятам че при изкачване на наклон колата със задно има предимство, защото тежества пада на задните гуми докато с предно - предницата олеква и губи сцепление. Предимството на предното е като си на равно тогава тежества е средоточена на предните гуми и предно може да излезе по-лесно.
Tool - Fear Inoculum
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
swing написа:Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .
Не знам какъв компакт си карал и как си го карал, но изобщо не съм съгласен. Даже като изключиш ДСЦ-то става много по-забавно за каране от седан

Never mistake motion for action...
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
@ndro написа:lowlevel написа:Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас.
според мен Е60-ката със задно е абсолютно предсказуема и абсолютно адаптируема към всякакви зимни условия, за разлика от много други коли и със задно и със предно.
То за някои шифьори "пълен ужас" е и като завали дъжд.

- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
peters75 написа:@ndro написа:lowlevel написа:Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас.
То за някои шифьори "пълен ужас" е и като завали дъжд.Така,че е относително понятие....

Абе колега,ние всички сме супер карачи и играчи особено на маса или по форумите

Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
И аз съм на мнение, че колата се представя доста добре на сняг... в сравнение с Е-класата е направо песен
Взех и на мойта чисто нови Нокиан и просто съм очарован. Горещо я препоръчвам тая гума и то с по-голям размер от стандартния а именно 225/55/17, няма опиране и перфектно запълва калника, както и това че по-високите гуми са по-добре за зимата поради ред причини. Веднъж я вкарах в сух сняг до праговете и излезе без много много да се замисли