Е60 как се справя в зимни условия?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Е60 как се справя в зимни условия?

Мнение от LUCIFER'S » 29 Авг 2011, 14:34

swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .

Не очаква никаква разлика... :winky:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 29 Авг 2011, 14:43

И какво пък му е трагичното на Е60 зимата? Или просто трупаш мнения :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 29 Авг 2011, 16:12

Гуми или 4х4 , а най-добре и двете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 29 Авг 2011, 19:39

LUCIFER'S написа:
swing написа:Живот и здраве това ще ми бъде първа зима с е60 ,как се държи на сняг и лед ( с нови гуми) ? Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .

За е46 не мога да кажа, но между е39 и е60 има много голяма разлика според мен в представянето в зимни условия. По- съвременните системи за стабилност си казват своето.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 29 Авг 2011, 22:36

Аз също съм много доволен от поведението.С чисто нови гуми и вкл. DTC тръгва от място по доста приличен наклон със сняг.А с напълно изключени системи не помръдва.Между другото от приятел знам,че разликата между Е39 и Е60 е огромна в зимни условия.Новите системи си казват думата.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 30 Авг 2011, 10:11

LUCIFER'S написа:

хи хи хи... шегаджия :mhihi:
т'ва се едно да се качиш от джет на яхта... или от шейна на снегорин... :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от lowlevel » 30 Авг 2011, 15:40

Ами моето мнение е явно по-различно. Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас. Особено като е малко заснежено и заледено и ако си празен е руска рулетка отвсякъде. Карам с чисто нови гуми Dunlop Winter 3d 225/50 R17 и миналата зима няколко пъти съм слагал вериги, за бутането няма да казвам нищо че ме е срам. Влизане в гаража, който е с минимален наклон е голям екшън, от една страна е че влизам на милимунди от двете страни, ами и тя се врътка като за световно - държа си едно чувалче със сол в гаража, и всяка сутрин осолявам за да съм сигурен че ще успея да я прибера. На пресен сняг с жена ми и детето отзад не успях да се изкача до рибарника на Добринище - Извод за мен - Колата е супер през всяко едно останало време, кеф ми е да си я карам, мощна но много лесно завърта гуми при хлъзгава настилка и обилен сняг. Тоест зимата карам с едно наум и мнооого внимателно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 30 Авг 2011, 17:33

lowlevel написа:Ами моето мнение е явно по-различно. Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас. Особено като е малко заснежено и заледено и ако си празен е руска рулетка отвсякъде. Карам с чисто нови гуми Dunlop Winter 3d 225/50 R17 и миналата зима няколко пъти съм слагал вериги, за бутането няма да казвам нищо че ме е срам. Влизане в гаража, който е с минимален наклон е голям екшън, от една страна е че влизам на милимунди от двете страни, ами и тя се врътка като за световно - държа си едно чувалче със сол в гаража, и всяка сутрин осолявам за да съм сигурен че ще успея да я прибера. На пресен сняг с жена ми и детето отзад не успях да се изкача до рибарника на Добринище - Извод за мен - Колата е супер през всяко едно останало време, кеф ми е да си я карам, мощна но много лесно завърта гуми при хлъзгава настилка и обилен сняг. Тоест зимата карам с едно наум и мнооого внимателно.

+1 Напълно съм съгласен с колегата,че при обилен снеговалеж мястото на обикновените Е60(без Х имам в предвид) е в гаража!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 30 Авг 2011, 18:32

lowlevel написа:Не че не си обичам колата, но зимата е пълен ужас.

пичове, очевидно имаме различни разбирания за "пълен ужас".
според мен Е60-ката със задно е абсолютно предсказуема и абсолютно адаптируема към всякакви зимни условия, за разлика от много други коли и със задно и със предно.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 30 Авг 2011, 21:41

Аз пък зимата никъде не съм закъсвал и се катеря по ебаси шибаната рампа на подземен гараж, която е с обратен завой, точно на най-стръмното място :roll: На същото място кола с предно предаване не можеше да издрапа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 31 Авг 2011, 10:11

Cinder написа:Аз пък зимата никъде не съм закъсвал и се катеря по ебаси шибаната рампа на подземен гараж, която е с обратен завой, точно на най-стръмното място :roll: На същото място кола с предно предаване не можеше да издрапа.

Аз смятам че при изкачване на наклон колата със задно има предимство, защото тежества пада на задните гуми докато с предно - предницата олеква и губи сцепление. Предимството на предното е като си на равно тогава тежества е средоточена на предните гуми и предно може да излезе по-лесно.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 31 Авг 2011, 10:39

swing написа:Преди имах е46 компакт беше доста трагичен зимата .

Не знам какъв компакт си карал и как си го карал, но изобщо не съм съгласен. Даже като изключиш ДСЦ-то става много по-забавно за каране от седан ;) Е60 не съм карал зимата, но на база опита ми с другите БМВ-та в последните 7-8 зими в България, мога да кажа, че няма лошо БМВ, а "неподходящи" шофьори. БМВ-та имат едни проблеми зимата, колите с предно - други. Миналата зима съм бутал поне 5 коли с предно от подземния гараж на блока. Ако не се чувстваш комфортно в БМВ зимата, няма лошо, вземи си друга кола и не мъчи себе си и околните.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 31 Авг 2011, 11:09

@ndro написа:

според мен Е60-ката със задно е абсолютно предсказуема и абсолютно адаптируема към всякакви зимни условия, за разлика от много други коли и със задно и със предно.

То за някои шифьори "пълен ужас" е и като завали дъжд. :mhihi: Така,че е относително понятие....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 31 Авг 2011, 14:31

peters75 написа:
@ndro написа:

То за някои шифьори "пълен ужас" е и като завали дъжд. :mhihi: Така,че е относително понятие....

:OT:
Абе колега,ние всички сме супер карачи и играчи особено на маса или по форумите :lol: :bchug: ,ти за зимно каране говориш!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 31 Авг 2011, 23:26

И аз съм на мнение, че колата се представя доста добре на сняг... в сравнение с Е-класата е направо песен :) Взех и на мойта чисто нови Нокиан и просто съм очарован. Горещо я препоръчвам тая гума и то с по-голям размер от стандартния а именно 225/55/17, няма опиране и перфектно запълва калника, както и това че по-високите гуми са по-добре за зимата поради ред причини. Веднъж я вкарах в сух сняг до праговете и излезе без много много да се замисли :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61