Проблем с стрелката на километража.Работи на настроения.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно

Проблем с стрелката на километража.Работи на настроения.

Мнение от rG_ArkaN » 27 Авг 2011, 15:00

Колеги имам проблем с стрелката на километража. Преди време започна да отказва на моменти, но с времето започна да го прави все по-често. Случва се когато мина през дупка или още при самото тръгване на колата така и не отлепя 0. Забелязах, че при леко почукване в/у стъклото или някъде по таблото (примерно отгоре или от към лявата страна) дава резултат и започва да работи докато не спре отново. Интересува ме от какво може да се получи това и дали си струва да си купя друго табло 2ра рака. Принципно предполагам, че таблото е капсуловано и няма вариант да го отвора и да видя дали има нещо разпоено. От друга страна се надявам да е така, защото евентуалната му смяна би била по-лесна, ако се маха старото и новото се включва в букса и всичко е ок :). Колеги отворен съм за всякакъв вид помощ : Цени за табла 2ра рака, съвети как да го оправя, информация какво представлява и как се сменя таблото и т.н.

П.С. : Извинявам се предварително, ако има подобна тема и не съм я забелязал.Опитах с търсачката, но намерих подобни само за Е30. Благодаря !

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Проблем с стрелката на километража.Работи на настроения.

Мнение от err0r » 27 Авг 2011, 15:02

Таблото може да се отвори, не е проблем.
При мен същото явление се проявяваше, тъй като циферблатът (черната плака с цифрите) се беше разлепил и се бе надул леко. Стрелката заяждаше на него и не се връщаше до нула при спиране.
Отвори и провери.
Изображение

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Мнение от ProblemZ » 27 Авг 2011, 16:07

err0r написа:Таблото може да се отвори, не е проблем.
При мен същото явление се проявяваше, тъй като циферблатът (черната плака с цифрите) се беше разлепил и се бе надул леко. Стрелката заяждаше на него и не се връщаше до нула при спиране.
Отвори и провери.

И аз минах през същата операция,залепих си циферблата,само че и на оборотомера и на километража,залепих го с моментно лепило и за сега не е мърдало почти втора година :yes:
Най - ТочниЯ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 27 Авг 2011, 18:01

Ами при мен даже се получават, като черни петна по циферблата (места които не се огряват от лампичките отзад) и при потупването на таблото се оправят ... явно трябва да погледна дали не се е отлепил..

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 27 Авг 2011, 20:48

Да, точно тези облаци са признак на разлепен циферблат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rG_ArkaN » 27 Авг 2011, 23:47

Мисля, че това беше проблемът и вече е решен с малко Loctite. Благодаря за помощта !

Назад към E36