Купих си е36, трябва ли да му сменям нещо?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Купих си е36, трябва ли да му сменям нещо?
Здравейте, надявам се да ми помогнете защото още съм малко неориентиран по темата! Преди 2 седмици с брат ми си купихме е36, 316и. От първите модели е, 91-ва без почти никакви екстри, но за сметка на това е на малко километри, 80 000. Този от който я купих уж е сменил маслото и барабаните на задните спирачки, щото били ръждясали понеже не е карана.
Кажете ми какво още трябва да и проверя дали е в ред и евентуално да сменя?
При запалване в първия момент оборотите падат и после пак се вдигат, след това всичко е на 6
Това да не би да е от двигателчето за празен ход, за което четох в една друга тема? да го отворя и измия ли трябва?
Мерси предварително за помощта!
Кажете ми какво още трябва да и проверя дали е в ред и евентуално да сменя?
При запалване в първия момент оборотите падат и после пак се вдигат, след това всичко е на 6

Мерси предварително за помощта!
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Първо честита покупка! Спокойно може да не се връзваш на приказките за километрите - в България всички продавани коли са на максимум 120 000
, там /в Зап. Европа/ били на разни бабички и старци, дето ходели с тях само до супермаркета, прибирали ги в гаража и ги лъскали
. Тия западняци въобще не си карат колите, ха-ха... То само като погледнеш автообявите и падаш от стола, всички возила били тъкмо разработени
. Майтапа настрана, но БМВ 91-ви набор, на 80 000 е меко казано невероятно.
Това да не те притеснява, всички тука сме си взели колите на тия километри
. За дребните ремонти отначало е изписано доста, почваш едно по едно с най-необходимото, колегата ги каза нещата.
Иначе няма стара кола, има добри и лоши собственици. Успех.

Това да не те притеснява, всички тука сме си взели колите на тия километри

Иначе няма стара кола, има добри и лоши собственици. Успех.
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
bavareza
много зависи всичко бате за километрите.
Колега няй-вероятно проблема с оборотите ти е от моторчето,но виж да нямаш някой скъсан маркуч,че на наща 518-ка и на един приятел 520-та имаха някфи спукани маркучи и смучеха въздух
много зависи всичко бате за километрите.
Колега няй-вероятно проблема с оборотите ти е от моторчето,но виж да нямаш някой скъсан маркуч,че на наща 518-ка и на един приятел 520-та имаха някфи спукани маркучи и смучеха въздух

ТДС - Турбо Див Селянин
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ами може и така да е както казваш, аз лично съм склонен до някъде да вярвам за километрите първо защото колата не я купих от БГ а от едно селце до Щутгарт, а и наистина не изглежда много карана, вътре е доста запазена... Но никога не се знае де, може и да са ме метнали
Това което ме радва е, че предишната собственичка е 27ми набор, поне така пише в документите. Иначе снощи я пробвах и на мокро, върти гуми като отвързана
мерси за съветите:)

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Бате ти си тоя от приказките на "горубляне1001нощ"
а ние не им вярвахме
Тва ше е нечовешки късмет ако е вярна тва за километрите и то на 91г........ма кат гледам дет викаш за набора на собственичката(ебати палавото бабе
) не вярвам да е въщала километража
Честито със здраве да си я караш 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Хахаха тука на един приятел му бяха разтягали локуми че собственика е бил капитан на кораб и рядко се прибирал на сушата 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i

По темата. Честита покупка! Прегледай си окачването и спирачките. Щом е сменено маслото, смени филтрите - горивен и въздушен. И се наслаждавай на шофирането

Never mistake motion for action...
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ето че ми изскочи и първият проблем
При потегляне с малко газ цялата кола почва да се тресе, до вчера не беше така и не ми се струва нормално. Като потеглям с повече газ всичко е нормално, но при по малко газ се разтриса. Имал ли е някой същия проблем, от какво може да е? Един познат каза че най вероятно е мръсен катализатора.

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Съединител

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
@bavareza: и аз съм сравнително ново задкормилно у-во на 316 Е36, така че сме в една категория
Относно паленето и падането на оборотите - и при мене е същата работа - паля, падне до 500 rpm и се стабилизира веднага на 700-800 нейде. Според мен не ми е лоша колицата, двигателчето е супер, та може и да не е дефект си мисля де...
Сега и правя друго ремонтче, ма то е щото съм диване
Иначе кво да ти пожелая - здрава кола, здраво каране и здрав разум преди всичко...
Айде всички със здраве

Айде всички със здраве

---
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
bam-bam написа:то за горубланя сички знаем ... баварише какъв беше надписа ония ден къде гледахме на 1 кола там .... собственик адвокат ли ... докторка ли пишеше ... паднах се хиля
те тия батку избиха рибата.Най-ме накефи 325 ТДС-а дето беше на 120 000 и му се виждаше желязото на волана от протриване

Колега значи си извадил късмет с колата ти.Пожелавам ти дълго и безаварийно каране

ТДС - Турбо Див Селянин
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2