Акумулатор проблем!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Акумулатор проблем!

Мнение от ddinobot » 26 Авг 2011, 19:39

Здравейте колеги, имам следния проблем. Като за начало крушките на късите ми изгоряха едновременно, след което карах само на дълги. Но форсирах двигателя и изгоряха и дългите, като в допълнение светна и лампата за ABS. Майстора премери напрежението на акумулатора(Бош Силвър), което се оказа нормално около 14волта, но при форсиране на двигателя ставаше около 18-20 волта(акумулатора е 55 амперчаса , с м43 мотор съм). Оказа се че проблема е в алтернатора , който презарежда( ротора му даваше маса при повишени обороти и от там ставаше късо съединение). Оправихме алтернатора, но майстора ми каза че моя акумулатор си е заминал, та за това карах известно време с друг акумулатор (варта 63 амперчаса), докъто си купя нов. Но днес премерих напрежението на моя Бош и на Вартата и се оказаха еднакви - сложих пак моя Бош и всичко за сега е ок. Въпроса ми е дали да продължа да карам с моя акумулатор или да си купя нов, както ми каза майстора?
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Re: Акумулатор проблем!

Мнение от Prekysvach » 26 Авг 2011, 19:45

карай спокойно

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 30 Авг 2011, 10:00

Щом няма проблеми карай с него.Тоя вартата да не би майстора ти да ти го е дал на заем :mhihi: Ако има капачки боша отвори ги и виж дали има много утайка вътре в течноста.Иначе си мисля, акумулатора ти е оцелял и си карай мое мнение :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 31 Авг 2011, 6:18

Боша мисля че е капсулован и не може да се отвори! За сега не съм имал проблеми, дано и за напред е така. Само едно нещо ме притеснява, като дам на контакт светват лампите за АБС, ейърбег, за накладките на сирачките т.е. проверява дали системите функционират т.е. всичко е ок. Чакам ги да изгаснат и паля двигателя, но лампата за АБС присветва за около 1 секунда и изгасва, това нормално ли е ?
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 31 Авг 2011, 10:48

изгасват всичките едновременно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 02 Сеп 2011, 19:24

ddinobot написа:Боша мисля че е капсулован и не може да се отвори! За сега не съм имал проблеми, дано и за напред е така. Само едно нещо ме притеснява, като дам на контакт светват лампите за АБС, ейърбег, за накладките на сирачките т.е. проверява дали системите функционират т.е. всичко е ок. Чакам ги да изгаснат и паля двигателя, но лампата за АБС присветва за около 1 секунда и изгасва, това нормално ли е ?

Пали ли колата от раз?Лампата ти присветва само докато си на стартер.И при мен го прави това.Свалях,зареждах акумулатора и същата работа.Накрая се отказах и вече 3 години си пали както си е палила и пак си присветква абс лампата.Не е нормално,но.................... карам така вече.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 03 Сеп 2011, 1:12

Да пали си от раз, може би ако сложа акумулатор с повече амперчаса няма да присветва :dunno:
40354

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 03 Сеп 2011, 8:37

ddinobot написа:Да пали си от раз, може би ако сложа акумулатор с повече амперчаса няма да присветва :dunno:

Аз съм с 62А.Не си угаждай на акъла. :mhihi:
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 03 Сеп 2011, 13:00

Карай си колата и не се занимавай с глупости,остави нервите за истинските проблеми :winky: . Всички коли които съм виждал са така,това се дължи на пада на напрежение при палене.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 03 Сеп 2011, 13:46

натовари си акомулатора с товарна вилка.. така само ще разбереш дали си е заминал..
Изображение

Назад към E36