Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Софтуер

Мнение от omegaart » 25 Авг 2011, 17:28

Всичко тръгна , освен разни разпознаваници и подобни които дължа на липсата на хубав кабел ....

Освен че тръгна на виста и на 7-мица , нямам и проблем с usb-to-com преходника даже.

Обещавам че тези дни ще направя едно добро описание с картинки + линкове за кое от къде да се свали. Защото тук помощта не е от най-голимите и темата е разхвърляна колкото си иска и човек дори и да има намерение да прави нещо то си е бало дроба .. да се намери в тия 77 страници ( скоро сигурно и повече )

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 25 Авг 2011, 17:49

Колега гледам че кабела ти е някъкъв по нов ,а тук повечето имаме преработен VAG-KKL кабел или другия от склад66 за BMW INPA и затова никой не може да помогне ,трябва време да навлезе и този интерфейс
тя темата така и тръгна с преработката на кабела ,но в мненията в тези 70 страници е истината,кое къде как,затова не се ядосвай ,ако си постигнал нещо поствай смело
има файлове качени на фтп,аз също имам ако на някой му трябва нещо да пише на лично ,пращам по скайп ,торент и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 25 Авг 2011, 20:01

[quote="cls6666"][/quote]

Мдам видях го другото FTP и бая друга информация главно от bimmerforums.

Ето ги всички необходими неща на едно място + обясненията и стъпка по стъпка.
Надявам се да са от ползва и да бъда извинен ако има допуснати граматически грешки или пък е неугледен файла. Ако имате предложение за корекция пишете ми лично съобщение и ще я направя.

user manual - > http://omegaart.megalan.bg/BMWINPAmanual.pdf
FTP - > ftp://bmwbg@omegaart.megalan.bg/
Ето и още един сайт ( в чужбина ) от където може да свалите и ПО-НОВИ версии на програмите - > http://bmwtools.dyndns-server.com/
юзър - > bmwbg
парола - > bmwbg

Ако имате проблем с пускането на виртуалките и грешката ви е такава
"Unable to open kernel device "\\.\vmci": The system cannot find the file specified."
отворете този линк - > http://computercamp.cdwilson.us/post/1606441390
Валидна е за Прозорец ХР

За хората дето не са сигурни дали могат да минат само с OBD + преходник ( т.е. VAG кабела и кръглата 20 пинова букса ).

трябва да НЯМАТ 15 пин в кръглия порт под капака
Изображение

Ако го нямате всичко е ОК и може да процедирате без проблем с VAG кабела и преходника.
Ако го имате за съжаление ще се наложи да купувате ADS кутийка
Нещо като това ( може и същото ) - >
Изображение
За него се изисква задължително РЕАЛЕН ком порт
Изображение
Последна промяна omegaart на 17 Сеп 2011, 14:12, променена общо 5 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 25 Авг 2011, 21:07

omegaart написа:
cls6666 написа:

Надявам се да са от ползва и да бъда извинен ако има допуснати граматически грешки или пък е неугледен файла. Ако имате предложение за корекция пишете ми лично съобщение и ще я направя.

юзър - > bmwbg
парола - > bmwbg

Aз имам друг DIS(3 са) който тръгва без парола ->с директно зареждане вероятно от там са ти и проблемите в началото
ако ми кажеш как ще го кача и него на- 100%работи кодирал съм няколко модула
за труда който си положил мога да кажа едно голямо благодаря :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 25 Авг 2011, 21:35

cls6666 написа:
omegaart написа:
cls6666 написа:

юзър - > bmwbg
парола - > bmwbg

Aз имам друг DIS(3 са) който тръгва без парола ->с директно зареждане вероятно от там са ти и проблемите в началото
ако ми кажеш как ще го кача и него на- 100%работи кодирал съм няколко модула
за труда който си положил мога да кажа едно голямо благодаря :yes:

Ми то паролата е само при конфигурирането иначе си е ок.... и проблема не ми беше в това ами че на служебния лаптоп имам прекалеееено много security софтуер и всичко се криптира и за това сдухва всичко....

Ще ти пусна на лично още един юзър и парола за да си направиш папка и да си качиш твоята версия на DIS.

p.s.
Намерих си кабел ваговски пак и в понеделник почвам си играя с поялника да видим кво що и как ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 25 Авг 2011, 21:44

ако мога ще кача и трите :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46, 320 дизел, 2004

Мнение от Romos » 26 Авг 2011, 12:24

Мерси много (cls6666, omegaart and others) :) !

Свалям от фтп-то всичко, ще си купя първо по-евтин кабел и ще пробвам да инсталирам всичко.. Ако имам проблеми (както и ако открия нещо ново) ще пиша във форума!

Поздрави!
Ромос

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 30 Авг 2011, 14:50

Малък UPDATE ,

взех си кабела днеска и се оказа с другия чип ( FT232RL ) не както е посочено в тази тема FT232BL

Което се оказа още по-лесно понеже цялата промяна се прави почти изцяло софтуерно и се запояват практически само 7-8 пин на OBD буксата.
Повече информация може да намерите тук - > http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1505990

Предполагам че днес ( довечера ) ще запоя и ще тествам да видя дали всичко работи като хората.
Обещавам да сложа и снимки :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 30 Авг 2011, 17:28

Имам проблем с Инпата и четенето на живи данни по двигателя. Когато съм на контакт няма проблем, всичко се изписва, но момента в който запаля и ми дава две грешки една след друга .. при които ако дам да продължи пак се появяват след може би 1сек, и така до безкрай. Някои да има идея от какво може да е? На ДИС като изкарам пак данни в реално време ми се появява грешка, но примерно за 5мин 1път.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 30 Авг 2011, 19:01

dido0o``` написа:Имам проблем с Инпата и четенето на живи данни по двигателя. Когато съм на контакт няма проблем, всичко се изписва, но момента в който запаля и ми дава две грешки една след друга .. при които ако дам да продължи пак се появяват след може би 1сек, и така до безкрай. Някои да има идея от какво може да е? На ДИС като изкарам пак данни в реално време ми се появява грешка, но примерно за 5мин 1път.

Има модули дето не могат да се командват и рови по тях като е запалена колата с инпа-та. Вероятно това е от тях :)

вече имам на 100 % работещ кабел и всичко е "ток и жица" !!!

Тук ще помоля за съвет понеже още не съм много запознат с DIS-a ....
трябва да стигна до тук и да направя това - >
Как точно да стигна до това меню ?
информацията е взета от - > http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1603153 ( последните 2 поста )
Код: Избери целия код
Once the list conditions are met the idle speed can be increased by:
1.   Select Digital Engine Management (displaying the DME diagnosis ID screen)

2.   Select =>

3.   Select "3 Service functions" then =>

4.   Select "20 Idle speed adjustment" then =>

5.   Current idle speed adjustments are displayed

6.   Select =>

7.   Menu of idle speed adjustment options is displayed.

8.   Select an adjustment option from the menu and select =>

9.   DIS will prompt you to perform certain operations, such as start engine.

10.   After selecting => a screen displaying current engine speed and temperature will be displayed. At this point the engine speed can be increased or decreased in steps of 10 RPM. The total adjustment window is ±100 RPM.

11.   Once the desired engine speed is obtained the new value must be stored. Once the new value is stored select the back arrow and the new idle speed adjustment setting will be displayed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 30 Авг 2011, 20:11

ако съм разбрал правлно искаш да вдигнеш оборотите,ако е така правил съм го на тдс
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 30 Авг 2011, 21:28

omegaart написа:
dido0o``` написа:Имам проблем с Инпата и четенето на живи данни по двигателя. Когато съм на контакт няма проблем, всичко се изписва, но момента в който запаля и ми дава две грешки една след друга .. при които ако дам да продължи пак се появяват след може би 1сек, и така до безкрай. Някои да има идея от какво може да е? На ДИС като изкарам пак данни в реално време ми се появява грешка, но примерно за 5мин 1път.

Има модули дето не могат да се командват и рови по тях като е запалена колата с инпа-та. Вероятно това е от тях :)

Искаш да ми кажеш, че не мога да си гледам оборотите докато ми е запалена колата ли? Какво тогава може кабела ми, ако мога да те попитам? (кабела ми е от склада ако има значение).

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 30 Авг 2011, 21:33

dido0o``` написа:
omegaart написа:

Искаш да ми кажеш, че не мога да си гледам оборотите докато ми е запалена колата ли? Какво тогава може кабела ми, ако мога да те попитам? (кабела ми е от склада ако има значение).

Ъ , понеже не си споменал кво точно искаш да чекнеш реших че е нещо от тия неща. За оборотите и т.н. би трябвало със сигурност и не само това ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 30 Авг 2011, 21:35

може да си гледаш оборотите,напрежението,порцията гориво и какво ли още не,преинсталирай си инпата отново
или нещо дребно ти убягва
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 31 Авг 2011, 4:27

След много мъка, ръчкане и най-вече псуване мога да се похваля че имаме вече и работещ SSS(Progman) направо на виртуалка + и за тези дето искат да се мъчат да си го инсталират на ISO-та + необходимите документи.

Виртуалката е голяма 22 GB !!! като не съм вкарвал нищо допълнително и е само Прогман-а ....

Може да я свалите нея или да се опитате да си го инсталирате сами. За мен мисля че е време да спя защото още не съм спал тая вечер а утре ( днес ) имам доста работа.

Как се отваря виртуалка го има описано в файла ми по-горе не мисля да правя юзър мануал и за това.
Прогман работи БЕЗ емулираната глава ( което е интересно , но е факт разпознава всичко ). Аре да ни е честита , сваляйте докато FTP-то работи щото после нема да има :)

п.с.

Мисля че е крайно време модераторите ми турят една звездичка на профила :Р

ПредишнаСледваща

Назад към E46