Смяна на челно стъкло в Дарукар?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Смяна на челно стъкло в Дарукар?

Мнение от Nickelback » 24 Авг 2011, 22:04

Някой има ли представа колко горе-долу ще ми струва стъкло+смяна в Дарукар? Става въпрос за Е36 купе...
Много лоши работи чета за масовите джамджии и съм се наплашил... :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Смяна на челно стъкло в Дарукар?

Мнение от Kris » 24 Авг 2011, 22:31

Цените в Дару Кар са съответно 478лв и 520 лв, зависи от модела стъкло с лента или без и е само на поръчка. А за труд предполагам още 100-тина лв. За допълнителни консумативи тип лепило и т.н. няма да плащаш защото те си вървят комплект (или поне като поръчвах за една Е39-ка беше така)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 25 Авг 2011, 1:51

Ебаси стъклата :shock:

По-добре за 130 лева с монтажа в Кобра, може да са китайски, ама пък 600 лв за джам на е36 няма да дам нивгиш !! :shock: :shock:

баааси за тея пари трябва да има поне сензори за дъжд, е*ати.. :shock: :shock:

п.п. баси чак ми приседна докато ядях

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 25 Авг 2011, 3:11

ми ако държищ да е оригинално си вземи втора употреба, има доста запазени и с монтажа ще ти стъпи на около 100-тина лева.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Авг 2011, 3:24

чувал съм, че в кобра или при тия другите там имало по-хубави за по 200лв некъде, по-добри от китайските. разпитай за по-качествено стъкло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 25 Авг 2011, 8:13

Преди повече от година в Кобра за Е36 купе имаше два варианта 130 и 200лв, като с лайстните по-скъпия вариант дойде около 230лв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 25 Авг 2011, 8:21

от дару наи много си купи ново опльтнение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 25 Авг 2011, 9:25

В Кобра имат ново уплътнение, което калкулират в цената. И стъкло имат хубаво. Но монтажа( за Русе става дума) дето е с доживотна гаранция :mhihi: , при мен не се получи. Май месец сменях стъклото, юли единият ъгъл вече отлепен. Позицията на стъклото ниска, като са сложили уплътнението в горните ъгли зееха отвори спрямо ламарината. Не мисля да ги посещавам за рекламация. ще дам на друго място 40 лева да ми е мирна главата.
Изображение Изображение
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 25 Авг 2011, 10:11

Le Transporteur написа:В Кобра имат ново уплътнение, което калкулират в цената. И стъкло имат хубаво. Но монтажа( за Русе става дума) дето е с доживотна гаранция :mhihi: , при мен не се получи. Май месец сменях стъклото, юли единият ъгъл вече отлепен. Позицията на стъклото ниска, като са сложили уплътнението в горните ъгли зееха отвори спрямо ламарината. Не мисля да ги посещавам за рекламация. ще дам на друго място 40 лева да ми е мирна главата.
Изображение Изображение

Май ще се ходи в Дару... :roll:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '92 Е36

Мнение от san4o » 25 Авг 2011, 10:24

Аз на Корсичката правих заден прозорец при Автостъкла Мустанг на ул. Житница и останах приятно изненадан че си свършиха всичко като хората. Не съм ги гледал в ръцете какво правят, но няма разлепено, да пропуска или нещо от сорта. Дават гаранция 1г. Ако ми се наложи (дано не) пак бих отишъл при тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 25 Авг 2011, 22:16

Колега ако имаш излишни пари, иди ги дай в ДАРУ, за да свършат това което и в Кобра ще ти свършат на половин цена. Стъкло за КУПЕ, стъпва на около 220-30 лв, като в тая цена влизат силикони, уплатнения, труд, гаранция 2 години. Тая цена е за "Европейско" стъкло. Имат и за 170-80 "Китайско". Стъклата по 130-40 са за КОМПАКТ, не Купе. Може с днешна дата, цената да е по различна, но едва ли ще е нещо от порядъка на + - 10-20 лв. Аз моето го сменях при тях, макар че отидах негативно настроен. Всъщност стане ли дума за "майстор", винаги карам колата негативно настроен. Но пък бях доволен в крайна сметка. Бяха си изчистили вътре салончето, стъклото е доста добре сложено, с около 180-200 км/h не чувам свистене от уплатненията. Има и сенник в самото стъкло, който когато застанеш буквално под светофар, не виждаш нищо от цветовете :mhihi: , но пък и не ти блести слънцето в очите през останалото време. Ако направиш интервенцията, задължително след като вземеш колата я карай бавно и гледай да избегнеш колкото се може повече дупки. Паркираш я и я оставяш ден два, за да стегне максимално силикона, в противен случай от вибрациите когато я вземеш и я вкараш в лютеницата веднага, може да се "поразклати" и после ще псуваш, що не са ти сложили както трябва стъклото и що аджеба свисти въздух при по-висока скорост. Понякога проблема е и в самите нас, като ескплоататори, а не само в самите майстори.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 25 Авг 2011, 22:21

Благодаря за мнението колега :yes: , едно от малкото положителни по адрес на Кобра...
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Авг 2011, 23:04

Абре в София само сервизи за стъкла "Кобра" ли има :dunno: или така си ги наричате всички под един знаменател дето слагат автоджамове :mhihi: Аз във Варна знам 3-4 сервиза за автостъкла и нито единия не е "Кобра" :mhihi: . Качеството навсякъде е различно и на самите стъкла и най-вече в майсторлъка на поставянето. Аз от повече от година карам със някво стъкло, поставено от малко сервизче до автогарата, общо за 160лв. Сткъклото е перфектно, няма размазвания на образа,никакви луфтове никъде, няма омазано никъде, нови уплътнения, бе общо взето идеална работа. Явно съм извадил късмет, знам ли...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 25 Авг 2011, 23:59

Колега не е просто до късмет. Има доста места на които си вършат работата, с цел задоволяване на клиента. За София, Кобра и Мустанг са така по-големите имена и обикновенно те се коментират най-често. Аз изказах впечатленията си от Кобра, понеже съм ги ползвал. Има доста хора които говорят, щото така са чували само. Аз избягвам да говоря по теми, за които нямам преки наблюдения. Преди да ида в Кобра, аз също четох много негативи. Но четох и позитиви. В крайна сметка, на мен Армеец ми покриха цялата сума по стъклата ако го сменя в Кобра (като тях доверен сервиз) и именно заради това направо отидох там. Може би и аз като колегата, щях да търся друг варянт имайки предвид негативите относно работата им, но сега знам, че и да има за смяна стъкла - там съм. Както бих го препоръчал и на приятели, изхождайки от опита. Това разбира се, не означава, че щом аз съм бил доволен, някой друг ще е като мен. То там има цял екип от хора, ако пък се случи на колегата да му го слага някой новак, може и да остане недоволен. Знам ли... просто споделям моя опит.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525d
Мечтае да кара: E30 DTM

Мнение от Benzino919 » 26 Авг 2011, 0:52

А някои да знае някой читав майстор,който може да дойде на място и да размени 2 задни прозореца,понеже едната кола е без мотор :mrgreen:

Следваща

Назад към E36