БМВ 325 ТДС - Проблем !!! Помогнете .

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

БМВ 325 ТДС - Проблем !!! Помогнете .

Мнение от roma1 » 22 Авг 2011, 22:31

Здравейте . Имам проблем с колата си и ако може някои които разбира да ми помогне ще сам благодарен . Както карам колата сама се ускорява и гасне след около 3-4 секунди . Светва една жълта лапма с нещо като пръски излизащи от нея . И докато не огасне лампата не мога да запаля колата . Ходих на три диагостики при различни хора , но абсолютно никаде не ми казаха какъв е проблема , защото и при тримата колата работеше перфектно или поне това излизаше на компютрите . От разговори с други хора сам близо до мисълта че може би е нафтовата помпа , но това са само догадки . Незнам какво да правя . Ако може някои да ми помогне . Благодаря ви .

старши ентусиаст
Аватар

Re: БМВ 325 ТДС - Проблем !!! Помогнете .

Мнение от vladobate » 22 Авг 2011, 23:36

Сигурно очакваш конкретен отговор , но такъв няма . Лампичката сигнализира за проблем в гориво-запалителната система и може да получиш няколко възможни причини като отговор , но това ще е само насока , тъй че най-разумното е да правиш нещата степенувайки ги по леснота на изпълнение и нисък праг на финансиране. Почни от профилактика на различните датчици ( почистване и обстоен преглед на ел. връзките им ) , мъркучлета , филтри и за най-накрая остави специализираните дейнсти за които си трябва мастер въоръжен със подходящата апаратура ( ГНП-почистване и регулиране гориво и аванси ) . Случаи при които светва въпросния индикатор - датчик колянов вал( зацапване , натрупване на стружки по челото му , ел. връзки ), авансатор на ГНП ( често ел. връзки ), обер дюза( също ел. връзки или тоталка ), клапан за ON-OF гориво на ГНП също , плочка на ГНП ( некоректно работеща , няколко причини ) , комп. Та попрочети за възможна профилактика от твоя страна , смени филтри и тогава потърси дизелджия за сваляне на ГНП . сори но няма кратък начин за обяснения и затова почети особено във Е34 раздела има доста написано във важни теми , поне ще си подготвен да не те пързулне някой за твоя сметка по-нататък.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Авг 2011, 14:52

Лампата сигнализира за проблеми по елекрониката, която управлява гориво-запалителната система, което включва и грешки в компа.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Авг 2011, 18:18

stony1 написа:Лампата сигнализира за проблеми по елекрониката, която управлява гориво-запалителната система, което включва и грешки в компа.

Абсолютно вярно.Няма начин да няма записана повреда в паметта
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 24 Авг 2011, 7:12

Лампата може да свети и от повредена умна дюза.Иди на диагностика.

Потребител
Аватар

Мнение от roma1 » 26 Авг 2011, 18:28

Един ми каза че ремонта е 700-800лв . Но отидох при друг казах му какво има и ми каза че като я направи ще ми звънне . Днес си я взех и не ми прави проблем . Работата е там че не ми иска 800лв а 55 . Сменил 2 филтъра и се оправило , или поне за сега не прави проблем . Каза ми че може и да е от дебитомера но него засега не го е гледал защото от както е сменил филтърите не прави проблем .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 29 Авг 2011, 10:32

Еми ти що не каза,че не си ги сменял? :mhihi:

Назад към E36