Малко да си поговирим за разхода
Модератор: Технически модератори
- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: Малко да си поговирим за разхода
_65536_kb_sec_ написа:Босев пробвай в града да поддържаш между 60 и 70км/ч, и далеч от светофара да пускаш S-режима на кутията докато намаляваш на моторна спирачка, и сподели какво си постигнал.
ПС: При потегляне - пак на Е-режим
Че земат да ви се прецакат електрониките със тия С режими пък Е пък после темпомат... вие сте болни... сериозно,да карате на темпомат в града... толко сте умрели за тоя един литър надолу...
мойта с кофти ламбда даваше 11/12 извънградско с до 170км/ч на магистралата... с малко газ до 120 даде 11...
и м50 не харчи много просто през 90те бензина не е бил толко скъп мили ми скръндзи колеги...
а 8мака на дълго ще харчи колкото 25так ама ще върви колкото 3 25ци...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчета   Търся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.
 Търся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.   

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- KPETEH
- старши ентусиаст
- 

- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
М50Б25 без ванос в комби е34. 
Градско в София, без да се изстрелвам по светофарите и с подпиране на педала около 60-70км/ч ми дава около 13.5л/100км.
До морето и обратно като по магистралата държа около 120 и спазвам другите ограничения разхода е малко над 9л/100км.
Веднъж ходих до остров Тасос в Гърция. Тръгнах в 3 сутринта към Кулата, трафик нямаше, карах с ограниченията, оставих жената и детето на ферибота и тръгнах наобратно. Бях толко заспал, че едвам бутах с 70-80 през Гоце Делчев.
Разхода 8.4л/100км!
			Градско в София, без да се изстрелвам по светофарите и с подпиране на педала около 60-70км/ч ми дава около 13.5л/100км.
До морето и обратно като по магистралата държа около 120 и спазвам другите ограничения разхода е малко над 9л/100км.
Веднъж ходих до остров Тасос в Гърция. Тръгнах в 3 сутринта към Кулата, трафик нямаше, карах с ограниченията, оставих жената и детето на ферибота и тръгнах наобратно. Бях толко заспал, че едвам бутах с 70-80 през Гоце Делчев.
Разхода 8.4л/100км!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
		- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
SpArCo_o написа:колега по скоро е от горивото в България имах 20-ка М50 на връщане от Германия с гориво от немсконаистина даде 7-7.5 но като стъпна в България и неможех да я смъкна под 9 - 10
Абсолютно същото и при мен само че аз не гледах разхода а само вървежа, с немското гориво направо като луда вървеше ,теглеше яко м50-ката ,като и сипах "95" БГ ,как и да я карах с тоя бензин се си беше мудна , Трябва нещо да се направи по въпроса не стига че и лъжат колниките колко бензин си си сипал а и бензина е под всякаква критика
- BMW E34 520i Vanus
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530i
- Детайли за колата: BMW E39 530i `03
 BMW E34 520i `95
 BMW E34 520i Touring `95
М50В20 с ванос с ГИ:
извънградско - около 9 на 100 (плюс минус половин, максимум до 1 литър - май зависи от къде е сипана газта)
градско - минимума е 11 (през нощта); 15 (през деня без ръчкане) и от там нагоре ако човек се отпусне
			извънградско - около 9 на 100 (плюс минус половин, максимум до 1 литър - май зависи от къде е сипана газта)
градско - минимума е 11 (през нощта); 15 (през деня без ръчкане) и от там нагоре ако човек се отпусне

БЕНЗИН В КРЪВТА
Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
		Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...
- Bavarishe
- старши ентусиаст
- 

- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
темата стана много хубава,което ме радва.Вече съм спокоен,че се движа в норми.В града пък съм от 12-16 според карането и трафика.Аз си знам,че колата ще си е лакома с тез характеристики дет има.
Имах преди 90-ка куаттро 2.0 20в 160 коня и там мога да ви говора за разход.Градско 16-20 извън 10-13,а беше една от малкото читави в БГ ма и тя както и 5-та не са мислени за икономични.
а6-та ми 2.5 ТДИ 5-ак с по-голяма турбина на зверска ръчка дава 8.5 градско,а извън кат бодна 6-та с бавно каране на 4,5 с 200+ 6,просто няма такава кола откъм разход.Нещо съм се насочил към 325 ТДС
			Имах преди 90-ка куаттро 2.0 20в 160 коня и там мога да ви говора за разход.Градско 16-20 извън 10-13,а беше една от малкото читави в БГ ма и тя както и 5-та не са мислени за икономични.
а6-та ми 2.5 ТДИ 5-ак с по-голяма турбина на зверска ръчка дава 8.5 градско,а извън кат бодна 6-та с бавно каране на 4,5 с 200+ 6,просто няма такава кола откъм разход.Нещо съм се насочил към 325 ТДС

ТДС - Турбо Див Селянин
		- kemakozeE36
- 

- 

- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
М50Б20 - град: 15(лятото, иначе повече)
извън:9(на магия), естествено само бензин
Скорости: бавни, от ЗиЛ
Диф: 4,27 от БТР 60АП
			извън:9(на магия), естествено само бензин
Скорости: бавни, от ЗиЛ
Диф: 4,27 от БТР 60АП

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
Гледам ви разходите и се чувсвам много спокоен. е вярно че карам Е32 (че и тежи много повече), но пък разхода е много подобен. Откакто си сложих пак ламбда сонда:
В задръстената ни столица, без много трафик - 13-14-15. (понякога повече, понякога по-малко)
Извън градовете - 70км/ч -> 7л/100км, 130 -> 8.5/100км.
			В задръстената ни столица, без много трафик - 13-14-15. (понякога повече, понякога по-малко)
Извън градовете - 70км/ч -> 7л/100км, 130 -> 8.5/100км.

- TheBoss
- Полковника
- 

- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
BULL3T написа:...
Че земат да ви се прецакат електрониките със тия С режими пък Е пък после темпомат... вие сте болни... сериозно,да карате на темпомат в града... толко сте умрели за тоя един литър надолу...
...
Ако беше един литър надолу никой нямаше да се занимава, но когато разликата е 4-5 литра на 100 км и ти ще се замислиш дали да не караш така!

- alchohol
- ентусиаст
- 

- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

Шегуваш се за разхода, нали

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка   

- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

не...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- alchohol
- ентусиаст
- 

BULL3T написа:alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

не...
е сигурно яко си я газил тогава

- golov_bg
- ентусиаст
- 

- Кара: Е38-ца
или просто неговия си е лакум и пиива повечко колкото трябва
			Dirty Hands are a Sign of Clean Money
		- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

Не направо ми се реве.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- alchohol
- ентусиаст
- 

Zubcho написа:alchohol написа:Zubcho написа:Я-а-а-а то моя ТДС харчел колкото бензинка бре. Баси кефа. 460км и 40л. нафта аре да ми е честито. Като се прибера в София (защото сега съм на Влас) ще я насека на малки парчетаТърся голям флекс от онези дето имат диск 1м диаметър.

Не направо ми се реве.
и с право, това си е сериозно покръкване на нафтата