Ксенонови фарове

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ксенонови фарове

Мнение от kopchev » 08 Авг 2011, 23:14

Здравейте,
моята кола е 2005 година и е с оригинални ксенонови фарове с лупите , но не са завиващи и светят ужасно слабо.
Проблема не е в регулирането на самоте фарове, защото я карах вече за регулация, а и просто самата светлина е мн слаба.
Някой може ли да сподели как е при него , както и от къде може да ми е проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Re: Ксенонови фарове

Мнение от peters75 » 09 Авг 2011, 21:59

Моята е с ксенон и са завиващи фаровете.Колата е 2004г и също не ми харесва много как светят.Малко слабо ми се вижда.То китайските ксенони-ментета светят два пъти по силно и ярко.Като я купих очаквах оригиналния ксенон да е много силен,но не е точно така.Иначе на дълги е супер добро осветяването.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 09 Авг 2011, 23:24

колеги пробвайте с нови крушки D2S... ако са много стари самите крушки, им потъмняват стъклата, стават по-матови и като че отслабва и светлината със годините. Аз съм сменял но не на мойта кола и ефекта беше поне 50% по ярко светене. На всичкото отгоре и сложих крушки поръчани от и-бей за по 15 долара комплекта а не оригинален Филипс и вече 2 години си светят екстра ;) Разбира се всеки който разполага със средства може да си поръча оригинален филипс за около 90-130 лв крушката...

Потребител
Аватар

Мнение от Flex10t » 10 Авг 2011, 18:10

Аз имам същият проблем, собственик съм на БМВ 530Д - 2004 от1 месец и за нощно шофиране е направо кошмар. Нищо не виждам, а и фаровете на отсрещните коли ме заслепяват много. Старото ми е 525 ТДС 97 и си сложих допълнително ксенон 5000 и виждах перфектно и не ме заслепяваха другите. Явно проблемът е в крушките, но и аз се чудя дали да ги сменям с оригинални или да си вземам нещо друго.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 10 Авг 2011, 22:39

Благодаря ви, поне знам , че проблема не е само при мен, а има ли някой , който е доволен от осветяването на 5-цата си . На жена ми БМВ-то (Е93) има невероятни фарове, а днес с моята в този дажд все едно си бях без тях. На дълги съм съгласен, че свети добре. Ааз дори разглобих единия фар да видя какво е положението вътре и забелязах някаква клата , която се мести и ми беше много странно за какво е.
Аз ще сменя крушките , но ще е след като ми свърши почивката(демек след 10 дни) и ще дам инфо дали има подобрение. Ще взема ориг.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 11 Авг 2011, 12:34

според мен, самите лупи и самата пластмаса на фара прашасват, издраскват се и помътняват с времето и това е основната причина за слабото осветяване - светлината се разсейва.
като цяло съм доволен от фаровете на Е60-ката, но съм карал коли с доста по-добре светещи фарове, особено на чисто новите.
дали крушките са оригинални, тоест филипс или осрам, или са на друг по-евтин производител, няма никакво значение за силата, с която светят, според мен.
Flex10t написа:Нищо не виждам, а и фаровете на отсрещните коли ме заслепяват много. Старото ми е 525 ТДС 97 и си сложих допълнително ксенон 5000 и виждах перфектно и не ме заслепяваха другите.

заслепяването от фаровете на отсрещните коли няма връзка с фаровете на твойта кола, колега.
причината е в предния джам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 11 Авг 2011, 15:08

kopchev написа:Благодаря ви, поне знам , че проблема не е само при мен, а има ли някой , който е доволен от осветяването на 5-цата си .

аз имам завиващ ксенон. също като теб не виждах нищо когато я взех колата, но след като (по принуда) веднъж си ги регулирах сам, съм много доволен. и не заслепявам отсрещните, проверено е.

вземи си един шестограм мисля 6 мм беше, паркирай нощно време на равно пред някой гараж или стена, отвори си капака и на всеки фар има по две шестограмни дупки отгоре. вътрешната (откъм бъбреците) е за височината.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 18 Авг 2011, 0:03

Смених крушките и разликата е осезаема. Сложих Осрам и старите също бяха такива, но явно са си на много часове. Мисля сега пробвам да почистя и лупата от вътре. Но разлика с новите крушки има и то голяма !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 18 Авг 2011, 11:35

Радвам се, че успяхме да ти помогнем колега! А би ли споделил цената на осрама и каква температура на светлината взе?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 18 Авг 2011, 14:15

полезно е да се знае наистина че тези крушки отслабват преди да изгорят...
и наистина дай малко повече детайли :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 18 Авг 2011, 19:35

Верно е ,че като сложиш нови крушки има разлика към по-добро .
Колега от форума,който има обява в продава ,предлага добри крушки .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 22 Авг 2011, 14:35

Първо слочих 66240 Осрам и то само една, защото в магазина нямаше повече и я сложих да видя има ли резултат- Осезаем. След това се прибрах в София и се разтърсих и в Аутоплюс намерих Осрам, но по нов модел. 66240 CBI (cool blue) тези са върха, светят много добре, но са и малко по скъпи и не ви препоръчвам Аутоплус. Намерете ги другаде. Цената на новите 157лв бройката, а на тази предатната беше 130 лв.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Авг 2011, 17:37

Ксеноните светят доста дълго доста слабо преди да угаснат, та дори и тогава пак светят леко :mhihi:
Отделно върху лупите с годините се натрупва много фин филм прах, който ако искате вярвайте
супер много спира светлината :mhihi: Още от Е32/Е34 е така с тия лупи и така завинаги. Освен ако не направят
фаровете да са напълно херметизирани, ама не вярвам :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 23 Авг 2011, 8:23

Да, моите старите си светеха , не бяха изгорели ама светеха само на себе си :mhihi: :mhihi: :mhihi: Сега съм много доволен. РОДИХ СЕ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 28 Окт 2011, 21:18

Скоро реших да ги полирам,но като ми казаха 72 лв са комплекта на BOSH и ми се досвидяха нещо.Някой знае ли по евтини такива комплекти за полиране.

Следваща

Назад към Е60/Е61