Скъсани уплатнения на челно стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Скъсани уплатнения на челно стъкло

Мнение от iceblast » 21 Авг 2011, 21:18

Колеги, миналата седмица смених челното стъкло, защото беше цялото на язвички от камъчета и нищо не се виждаше. Отидох в Кобра с възлагателно писмо от ЛевИНС, там ми смениха стъклото.

Минали са 4 дни, днес забелязах, че горе в двата ъгъла където уплътнението прави завой (Г-образ), са се скъсали по хоризонталата и вертикалата. Знам, че таксуваха 28 или 38лв. за уплътнения, които явно са пълен боклук, щом са се скъсали, а в ДАРУКАР уплътнението е 13,30лв.

Утре сутринта отивам да правя рекламация, като смятам да ги предупредя, че като сменят уплътнението и ако се повтори този фал отново ще се обърна към комисията за защита на потребителите!

Само се надявам да не ми излязат с номера, че гаранцията не го покрива това, защото ще побеснея!

Напрактика, тази гума няма от какво да се скъса освен ако не е поставена зле, така че през цялото време да е била под напрежение или тази гума да е тотален боклук, което пак не е моя вина а тяхна, защото преди това уплътнение на 8 години беше абсолютно здраво! Помолих колега от форума да погледне неговата, каза, че и на него са му здрави.

Някой друг сменял ли е в Кобра и има ли такива оплакваня?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Скъсани уплатнения на челно стъкло

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Авг 2011, 21:24

iceblast написа:.........а в ДАРУКАР уплътнението е 13,30лв................

Тук нещо си се пообъркал :

Номенклатурен номер : 51318159784
Описание : РАМКА ЧЕЛНО СТЪКЛО - Е 39
Ед.цена (с ДДС) : 51.17 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 21 Авг 2011, 21:28

Номенклатурен номер : 51488224782
Описание : УПЛЪТНЕНИЕ
Ед.цена (с ДДС) : 13.33 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Аз това гледах :dunno: Все едно, аз няма да ходя да си го купя, при положение, че съм им платил. Просто е пълен смях за 2 дни да се разцепи,е баси гумата. Още не е минала 1 седмица да я мина през автомивката да видя да не хване да прокапе :mhihi:

П.П. Горното го изкарах от каталога с части. Там гледах, челното стъкло и имаше добавка, че то върви с часта с този номенклатурен номер, която като потърсих излезе, че е уплътнение и за това реших, че е едно и също :oops:

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Авг 2011, 21:33

За съжаление ако искаш да си имаш оригинален уплътнител на челното стъкло ще ти се наложи да си го купиш ;)
Ако вариянта да си с някаква "кобра измишльотина" ти допада може да не го купуваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 21 Авг 2011, 22:07

Ами платил съм им 38лв. ако не се лъжа! Ще си ги изискам парите и ще ходя да си го купя от ДаруКар. А онова уплътнение, което аз съм го пуснал, трябва ли и него да го купувам?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Авг 2011, 22:17

iceblast написа:Ами платил съм им 38лв. ако не се лъжа! Ще си ги изискам парите и ще ходя да си го купя от ДаруКар. А онова уплътнение, което аз съм го пуснал, трябва ли и него да го купувам?

Ако не се лъжа то е една гумичка която се нанизва от долната страна на стъклото.
Хубаво е да я има,но ако не са я сложили не е проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 21 Авг 2011, 22:41

Знам ли ги и аз какво са сложили, не даваха да се гледа, клиентите чакали отвън :paranoid:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Авг 2011, 9:50

До сега съм подменял две уплатнения на 39ки...
В Кобра уплатнението струва - 39лв., а в Дару Кар - 51лв.
Преди два месеца смених на един приятел уплатнението с такова от Кобра, на третия ден горе на ъглите се сцепи, вижда се как е залепено с някакво лепило което стана на конци, иначе другото си е добре.
Преди седмица смених на една друга 39ка уплатнението (моя беше колата, за продаване имаше обява в форума, един приятел я взе) този път обаче с такова от Дару Кар, проблема с отлепването го няма, иначе уплатнението си е същото.
Смяната е доста лесна и става за 5 минути (сваляне на старото уплатнение или каквото е останало :mhihi: , измиване на фугата под стъклото, поливаме с вода и веро фугата и слагаме новото уплатнение), но това ако стъклото е оригиналното, т.е. слагано с машина и няма излишен силикон. А като са ти сменяли стъклото, за да се смени уплатнението пак трбва да се сваля стъклото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 22 Авг 2011, 10:06

Ами колата е оставена да сменят уплътнението. Към 12 и нещо ще ходя да я взема да видя какво са направили и ако се сцепи пак, пак ще ходя! Обърнах внимание на човека, който прояви разбиране и веднага вкарахме колата, че ако това е честа рекламация да се купят качествени уплътнения! Аз ще изисквам и гаранция за това уплтънение, защото сега се скъса за 2 дни, след това може да се скъса след месец, а аз няма да го карам скъсано :dummy:

П.П. Някой друг със сменено стъкло и уплътнения от Кобра?

Един комшия с E39 и той със сменено челно стъкло, но не съм го видял да го питам къде са му го сменяли, но и на него по същия начин се бяха сцепили уплътненията, защото е огромно губене на време, а и на пари, защото те (от Кобра) са вътре с 1 уплътнение вече, а аз си гоня интересите до дупка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 22 Авг 2011, 10:25

:OT: Аз бях в Кобра миналата година, тъй като уплътнението се разпадаше и исках да го сменя.
Приемчика ми каза да карам така, защото никога няма да стане като оригиналното а и може да се счупи стъклото :confused: Та, така карам аз, без уплътнение :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 22 Авг 2011, 10:55

Само да имат тази наглост!

Ако се повтори това ще изискам парите за уплътнението и ще ходя да си купя от ДаруКар и пак ще сменят. А дали ще чупят стъклото или не си е техен проблем, аз между другото от това се опасявам, да не го цепнат и да се опитат да го замажат :dummy:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Авг 2011, 11:39

Това с чупенето е пълна глупост!
Както казах на две коли съм сменял и е да не кажа елементарно!
Трябва да си много зле да счупиш стъклото.
Принцопно в Кобра за да го сменят искат да свалят стъклото, без значение нужно ли е.

Ако искаш това горе да не се сцепи отиваш и си купуваш уплатнение от Дару Кар/ Камор! От Кобра няма как да не се сцепи и не са виновни те как го слагат, просто уплатнението е менте :winky: От слагането е елементарно (гума която е армирана с тънка ламаринка огъната на буквата П)
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 22 Авг 2011, 11:42

Това с тези уплътнения в кобра е често срещан проблем. Аз колкото хора с 39ки познавам сменяли челно стъкло там на всичките им се цепят много скоро след монтажа. Просто самите уплътнения, които слагат там са от боклук нагоре! Оправията е да си сложиш истинско от дару и забравяш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 22 Авг 2011, 12:56

И аз минах по пътя със уплътнението,че се беще пукнало не едно място и понеже ме тресе параноята всичко да е повече от перфектно,купих от Дару за 51лв...и го смених за 10-тина минути,точно както е обяснил Баварчо!Нищо сложно няма,ако стъклото е оригиналното!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 22 Авг 2011, 14:46

Ами смеха е голям, колеги! Отиваме с колегата shumisho да вземем колата, отивам да я погледна преди да взема ключовете и какво да видя, уплътнението пак скъсано :banghead: Отидох да се разправям, те гледаха супер изненадани!

Казах им че си искам парите за уплътненията, че искам да ми покрият пътните разходи и че искам да ми заплатят за пропуснати ползи!

Парите за уплътненията ми ги върнаха хората, а аз отидох да си купя от ДаруКар хубави :angel:
За таксито, което сутритнта, в свинските задръстваня, ми струваше 15лв. казаха, че искат касова бележка! Хубаво, ще им извадя касова бележка, от някъде! Попитах ги, тъй като бях взел служебен автомобил, дали да ходя да заредя на ОМВ и да да ми осребряват по касовата бележка и дали искат служебна бележка от работодател, колко струва моето време, което те с лекота губят!

За съжаление управителя не беше там, или поне не искаше да се покаже, но утре сутрин щял да е там и тогава ще разговарям с него. Дано поне утре да го поставят като хората стъклото и да няма никакви ексцесии, че нещо почна да ми писва :ranting:

П.П. Пропуснах да спомена, че първоначално ми каза, че щял да ми даде 5лв. за такси :mhihi: Попитах го, дали ми се подиграва нещо, а той отвърна "Аз не съм виновен, че работите в другия край на София". Хората видимо се нервираха, макар, че те нямат никаква вина за станалото, просто уплътненията им са боклук и това е проблема, не друго, но да почне да ми се кара, като вината е в тях :dummy:

Следваща

Назад към E39