Поставка за чаши (cup holder)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Поставка за чаши (cup holder)
Здравейте колеги.
Няколко пъти вече се оливам в колата си с кафе и поради тази причина съм решил да си сложа поставка за чаши (а и след седмица излизам отпуска за почти месец и трябва да уплътня времето
).
Оригиналната поставка за чаши всички мисля че я знаете седи под подлакътника между двете седалки.

На мен този вариант не ми харесва понеже в това пространство имам една ваничка със щора и я ползвам доста често. Затова съм се спрял на варианта който са измислили умните глави от БМВ в последните поколения автомобили.

За целта съм избрал следното местенце
Наблюдавал съм позата на краката и изобщо не стигат до там а и дори изобщо не се падат под ограденото квадратче.

За пасажерската поставка всичко е ясно както е и при по-новите баварски машини под въздуховода който е най-в дясно на таблото и съответно леко извития вариант.

Въпроса ми е дали някой е правил такова нещо? Има ли човек който да има такива чашки за да ги наложа само на таблото, за да видя как ще седят?
Мисля да направя дупка в таблото с размерите на поставките за чаши и от вътре да ги хвана с две планки на които ще има дупки за рапидки и захващането на поставката ще става през оригиналните дупки. Така когато са затвотени релефа на таблото ще се запази.
Скоро (след като намеря поставките) започвам процедурата.
Няколко пъти вече се оливам в колата си с кафе и поради тази причина съм решил да си сложа поставка за чаши (а и след седмица излизам отпуска за почти месец и трябва да уплътня времето

Оригиналната поставка за чаши всички мисля че я знаете седи под подлакътника между двете седалки.

На мен този вариант не ми харесва понеже в това пространство имам една ваничка със щора и я ползвам доста често. Затова съм се спрял на варианта който са измислили умните глави от БМВ в последните поколения автомобили.
За целта съм избрал следното местенце

Наблюдавал съм позата на краката и изобщо не стигат до там а и дори изобщо не се падат под ограденото квадратче.

За пасажерската поставка всичко е ясно както е и при по-новите баварски машини под въздуховода който е най-в дясно на таблото и съответно леко извития вариант.
Въпроса ми е дали някой е правил такова нещо? Има ли човек който да има такива чашки за да ги наложа само на таблото, за да видя как ще седят?
Мисля да направя дупка в таблото с размерите на поставките за чаши и от вътре да ги хвана с две планки на които ще има дупки за рапидки и захващането на поставката ще става през оригиналните дупки. Така когато са затвотени релефа на таблото ще се запази.
Скоро (след като намеря поставките) започвам процедурата.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Re: Поставка за чаши (cup holder)
Страхотен замисъл колега,откога чакам някяква подобна идея.Аз в мойта съм и с телефон така че нямам никаква опция да си оставя кафето някъде.
Ще следя темата с и нтерес..
Ще следя темата с и нтерес..
момчетата от бмв са преценили че в бмв 3 кафе не трябва да се пие
) държиш волана с двете ръце и даваш газз.
то дори и цигари неможеш да пушиш спокойно щото тръскането става върху лоста и още 5 копчета. според мен 3-ката е направена
за спортно шофиране за разлика от 5 и 7 които предлагат много повече удобства от тая гледна точка..

то дори и цигари неможеш да пушиш спокойно щото тръскането става върху лоста и още 5 копчета. според мен 3-ката е направена
за спортно шофиране за разлика от 5 и 7 които предлагат много повече удобства от тая гледна точка..
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Според мене тези поставки не ги ли направиш в цвета на таблото ще се открояват доста, особено тази която ще стой от пасажерската страна
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Аз в моята красавица не позволявам да се запали цигара, че после миризмата е непоносима, а кафе без цигара не става!
Извинявам се за
Сега по темата. В предната ми Е46 мислех да монтирам държач за чаши от Голф 4. Предполагам се сещаш за какво става дума, но прецених, че с тези рязаници и преправяници ще стане леко цигания и се отказах. Голям риск е това да го направиш, но ако все пак си се решил, като го направиш пусни снимки да видим как е станало. Успех!

Сега по темата. В предната ми Е46 мислех да монтирам държач за чаши от Голф 4. Предполагам се сещаш за какво става дума, но прецених, че с тези рязаници и преправяници ще стане леко цигания и се отказах. Голям риск е това да го направиш, но ако все пак си се решил, като го направиш пусни снимки да видим как е станало. Успех!

Идеята е добра, само внимавай с изрязването да не стане грозно
И да пуснеш снимки после
И да пуснеш снимки после

- ludia
-
-
Относно цигарите - аз също не пуша а в моята кола не се е запалвало цигара никога
Но пък обичам сутрин като тръгна за работа да си взема едно 3в1 и докато карам (зверски бързо) по задръстванията (демек седя на едно место), искам да имам местенце удобно за поставяне на чашата. За цвета на поставките хубавото е че те са оригинални и са в същия цвят в който е и таблото.
Бях замислил идея да залепя изрязаното парче от таблото на челната страна на холдера но след това се замислих и реших че ще стане грозно.
Когато имам резултат ще видите

Но пък обичам сутрин като тръгна за работа да си взема едно 3в1 и докато карам (зверски бързо) по задръстванията (демек седя на едно место), искам да имам местенце удобно за поставяне на чашата. За цвета на поставките хубавото е че те са оригинални и са в същия цвят в който е и таблото.
Бях замислил идея да залепя изрязаното парче от таблото на челната страна на холдера но след това се замислих и реших че ще стане грозно.
Когато имам резултат ще видите

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Много добра идея,и ще е дооста оригинална.Аз съм с оригиналната поставка за чаши - удобна е много,само е кофти когато има 2-ри човек ,защото е под подлакътника.Това което си решил да правиш,ще изглежда много функционално.Само с рязането както отбеляза Слави да внимаваш и да покажеш резултата после.А до цвета,оригинални холдъри от новите ако вземеш ще седят много добре.Те така или иначе са черни,а разликата в цвета им и на таблото е минимална,и няма да дразни според мен.
за идеята

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01

Мисля си ,че ако намерим едно табло от морга-старо ,дори и счупено да се пробва на него , след това на колата ти

- ludia
-
-
От няколко дни търся поставки но навсякъде искат по 100 или отгоре лв.
Ако някой колега има такива поставки за продаване или поне за тестване да напише едно ЛС. бирата от мен
Ако някой колега има такива поставки за продаване или поне за тестване да напише едно ЛС. бирата от мен

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
ludia написа:От няколко дни търся поставки но навсякъде искат по 100 или отгоре лв.
Днес се замислих над идеята ти,мястото което си избрал ,то за краката ок ,не опират ,ама зад волана е крайно неудобно,мислил ли си някъде другаде,що се отнася за шофьорската поставка.Незнам тва прецени ли го,точно от тази страна са най-използваемите копчета да кажем при шофиране

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
... също така ми прави впечатление, че самото табло има наклон лек, може би 20-30 градуса и като се постави това ще се отваря, но няма да седи водоравно, а със същия наклон като на таблото. Ако се изравни - ще седи лек отвор и няма да бъде някак естествено, а ако се сложи в средата на извивката, пак ще седи неествествено с два отвора - отгоре и отдолу! Поне така аз мисля, иначе идеята е добра, сао дето на е46 таблото е малко неприспособимо за нещо такова. От тая гледна точка WV и Audi са по-добри, щото там са насложили всякакви шукарийки, които се оказват доста необходими. Аз също съм го мислил това и май ще мина на оригиналния вариант, отстранявайки телефона, който така или иначе не ползвам!
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Според мен мястото което си посочил е неудобно тъй като при поставена чаша с кафе ще пречи на лоста за мигача. Дори и да не опира ще ти дразни и пак ще се оливаш с кафе. Аз съм с обикновена поставка която се слага на прозореца на вратата. Струва 1-2лв и си избрах същия цвят като лаисните в купето и заспа. И съм доволен.И винаги можеж да я прибереш у жабката. А това с рязането и 100те лв. за поставка ми се струва скъпо и безмислено. Ако не се и изреже както трябва хем ще пръснеш пари хем няма да ти хареса. А оригиналния вариант подлакътника не пречи ли ако чашата е по висока ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Kalinski написа:Според мен мястото което си посочил е неудобно тъй като при поставена чаша с кафе ще пречи на лоста за мигача. Дори и да не опира ще ти дразни и пак ще се оливаш с кафе. Аз съм с обикновена поставка която се слага на прозореца на вратата. Струва 1-2лв и си избрах същия цвят като лаисните в купето и заспа. И съм доволен.И винаги можеж да я прибереш у жабката. А това с рязането и 100те лв. за поставка ми се струва скъпо и безмислено. Ако не се и изреже както трябва хем ще пръснеш пари хем няма да ти хареса. А оригиналния вариант подлакътника не пречи ли ако чашата е по висока ?
Еми смешно не смешно,първия ден нямах пластмасови и пробвах с водна 250мл - не пречи

- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Абе, днес се опитах да гледам къде ми седи крака и като сменям скоростите все ще бута чашата
И като гледам колко добре ти изглежда колата да я развалиш с такава цигания заради едно кафе
Ще седи като на Голф 3ка ксенон за плафона на спойлера

И като гледам колко добре ти изглежда колата да я развалиш с такава цигания заради едно кафе

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2