няколко въпроса за м43 на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
няколко въпроса за м43 на газ
Здравейте колеги,дойде времето и аз да си слагам газ(м43б16),ще слагам обикновена,купил съм си всичко,само кихалката ми остана,но и нея ще взема.Испарителя ми е BRC,а копчето е полско с 3 положения,но имам един въпрос,понеже иска импулс от бобината,а при мен са четири,та дали ще работи автоматичното превключване от бензин на газ,защото искам да си я паля на бензин поне сутрин като е студена.
Другият ми въпрос е свързан с ДИСА клапата,някой може ли да ми покаже на схема къде точно се намира в колектора,за да не го разглабям целия напразно,решил съм да я махна,защото ако гръмне се чупи и става кофти гледка
Как мислите да спирам ли дюзите или само помпата?
Ако имате някакви предложения,или нещо което може да пропусна кажете.
Някой ако има м43 на газ може да качи снимка да видя и разположението на испарителя,за да му намеря най-удобното място,за сега съм решил да е зад пасажерския фар.
Благодаря Ви предватирелно!
Другият ми въпрос е свързан с ДИСА клапата,някой може ли да ми покаже на схема къде точно се намира в колектора,за да не го разглабям целия напразно,решил съм да я махна,защото ако гръмне се чупи и става кофти гледка

Някой ако има м43 на газ може да качи снимка да видя и разположението на испарителя,за да му намеря най-удобното място,за сега съм решил да е зад пасажерския фар.
- jazza77
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 I 1.8 M43
- Мечтае да кара: M-Power
- Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: няколко въпроса за м43 на газ
Освен че подкрепям съвета от колегата,те съветвам да НЕ спираш бензиновата помпа 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Голямо лутане ще падне май...
Не се спира помпата а дюзите,изпарителя е добре там,а за ДИСАта съм качвал снимки не веднъж,разрови малко у форума.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
jazza77 написа:по добре си сложи газов инжекцион !!!
ned_gm28 написа:Освен че подкрепям съвета от колегата,те съветвам да НЕ спираш бензиновата помпа
еееее братче пълно е със специалисти в тоя форум.Човека имаше съвсем друг въпрос , ако се чудите де само да си чешете езиците и да трупате мнения идете и го правете в "Извън темата"

по темата , колега немога да ти отговоря на въпроса за бубините защото съм с инжекцион но мога да ти дам друг съвет . намери начин да разкараш "пеперудата" вътре в колектора , защото както при м42 така и при м43 тя е пластмасова и има случаи в които ако гръмне (да знам че ще имаш кихалки) тая пеперуда се начупва парчетата влизат навърте в колектора и става

Колега относно импулса взема се от две бубини макар ,4е може и от една.Относно автоматичното прехвърляне няма проблем.Обикновена газова ако се монтира както трябва и настрои като хората, с хубави кабели и свещи може и никога да не гръмне.Дисата наистина прави големи магарии,но всичко е относително.Добре е изпарителя да е по близо до дебитомера,но и от другата страна не е проблем.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
dicho0o написа:Здравейте колеги,дойде времето и аз да си слагам газ(м43б16),ще слагам обикновена,купил съм си всичко,само кихалката ми остана,но и нея ще взема.Испарителя ми е BRC,а копчето е полско с 3 положения,но имам един въпрос,понеже иска импулс от бобината,а при мен са четири,та дали ще работи автоматичното превключване от бензин на газ,защото искам да си я паля на бензин поне сутрин като е студена.
Другият ми въпрос е свързан с ДИСА клапата,някой може ли да ми покаже на схема къде точно се намира в колектора,за да не го разглабям целия напразно,решил съм да я махна,защото ако гръмне се чупи и става кофти гледка![]()
Към СТАРШИ разбирач "svilgg"-Относно газовият инжекцион-подкрепям чуждо мнение от опит.Тъй като гледаш въпроса на колегата,който за тебе специално маркирах с червен шрифт,не отговарям ли на конкретен въпрос по темата?Не пиши заядливи нападки,които не си сигурен,дали би ги казал в очите на човека,стоящ зад даден профил

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за съветите,скоро започвам да слагам всичко,че се разболях много внезапно и сега в близките 5-6 дни няма да мога да я направя.
Ако не спра помпата,а дюзите няма ли да ми отчете грешка и после на бензин да влезе в авариен режим?
Ако се сетите за нещо друго казвайте
Ако не спра помпата,а дюзите няма ли да ми отчете грешка и после на бензин да влезе в авариен режим?
Ако се сетите за нещо друго казвайте

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Колага запали на газ,само остана да й вържа водата на изпарителя че нямам маркуч
Сигнал взех само от 1 бобина и си превключва автоматично,единственият недостатък е че неможе да се нагласи да превключва под 2600об/мин но мен си ме устройва,защото искам да я карам сутрин 2-3мин на бензин и тогава на газ
Диса клапата не съм я махал.
Дюзите не съм ги спирал,спрях само помпата

Сигнал взех само от 1 бобина и си превключва автоматично,единственият недостатък е че неможе да се нагласи да превключва под 2600об/мин но мен си ме устройва,защото искам да я карам сутрин 2-3мин на бензин и тогава на газ

Диса клапата не съм я махал.

Дюзите не съм ги спирал,спрях само помпата

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
svilgg написа:jazza77 написа:по добре си сложи газов инжекцион !!!ned_gm28 написа:Освен че подкрепям съвета от колегата,те съветвам да НЕ спираш бензиновата помпа
еееее братче пълно е със специалисти в тоя форум.Човека имаше съвсем друг въпрос , ако се чудите де само да си чешете езиците и да трупате мнения идете и го правете в "Извън темата"![]()
по темата , колега немога да ти отговоря на въпроса за бубините защото съм с инжекцион но мога да ти дам друг съвет . намери начин да разкараш "пеперудата" вътре в колектора , защото както при м42 така и при м43 тя е пластмасова и има случаи в които ако гръмне (да знам че ще имаш кихалки) тая пеперуда се начупва парчетата влизат навърте в колектора и става
Няма пеперуда в колектора, има клапа с 2 положения, отворено/затворено.
При м42 '94 диса клапата е метална.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Колеги вече си имам около 100тина километра на газ,но имам един въпрос.Колата си върви перфектно,за разход все още незнам,засичам я сега.Не съм имал никакви проблеми до вчера,когато гръмна 4пъти за деня и аз се отказах повече да я карам на газ,най-странното е че гърми както си я карам,а не при запалване.Гърми като върна газта и директно гасне,после намествам маркучи и пак паля.След дълги размисли си помислих че може да е от бедна смес(просто така реших) и завъртях малко двойника да пуска повече газ,карах 20тина километра и нямаше проблем.Вие някакви идеи да имате от какво може да гърми по време на движение,съвети ако имате кажете 

Последна промяна dicho0o на 22 Авг 2011, 3:55, променена общо 1 път
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Като я сглобиш на 100 може да отидеш при някой газаджия да ти я донастрои

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Ми тя колата си е сглобена,върви си,какво да ми я настройват и аз незнам,да ми разбутат заводските настройки на изпарителя и да се вкарам във филма,даже като го купувах ми казаха да не давам да ми въртят болчетата на изпарителя и други така ме посъветваха,само да се наглася от двойника,някакви идеи?
На някой да му е гърмяла така в движение?При палене не е гърмяла все още.

На някой да му е гърмяла така в движение?При палене не е гърмяла все още.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
По въздушния филтър нещо пипа ли?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2