проблем с фара на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с фара на е60

Мнение от r01dS » 18 Авг 2011, 22:11

имам проблем с веждата на фара диодите светят по слабо и по малко на брой....моля за сьвет дали може да се отремонтира някак,освен с нов фар :lol:.благодаря

Потребител
Аватар

Re: проблем с фара на е60

Мнение от baimarin » 18 Авг 2011, 22:20

Здравейте, колеги. Аз имам няколко въпроса. Първо какъв келвин е оригиналния ксенон на е 60 фейслифт? Второ възможно ли е , както ми казаха в бова кар, колата да е с монтирани ксенонови системи и да са необходими само ксенонови крушки за да тръгне, всеки фар има само по една лупа, ако искам би ксенон трябва ли да се слага още една? И последно колко струва оригиналния на бмв? Мерси предварително !

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 19 Авг 2011, 8:52

@r01dS, режеш фара там където е веждата, сменяш диодите, лепиш. Диодите за веждата са отделно, така че няма нужда да режеш целия фар. В тази тема http://forums.5series.net/topic/68197-ultimate-eyebrow-upgrade/page__hl__eyebrows можеш да видиш снимки и инструкции как да се справиш. Ако си фен на синьото, можеш и да си ги мунинговаш :mhihi:

@baimarin, по принцип всички трябва да излизат от завода с 4300К, това е най-близкото до дневната светлина. Ако колата ти е с лупи, вероятно си с ксенон, извади крушката и виж. Крушките са D1S. За би-ксенона едва ли ще ти трябват нови фарове, дори да имаш допълнителна халогенна светлина за дългите, трябва да си с би-ксенон, като "би" не предполага, че трябва да имаш 2 отделни лупи :) В самата лупа има 1 пластинка която се повдига когато включиш дългите и съответно снопа светлина да свети по-високо.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E65 730D

Мнение от tq_ico » 19 Авг 2011, 19:06

колеги моята крушка е d2s,и аз мислех че е d1s,но не е и незнам защо,понеже вчера ми изгоря и я сменях

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 20 Авг 2011, 7:32

Завиващите фарове обикновено са Д1С. А твойта щом е Д2С е добре за теб, щото цената и е на 1/3 от Д1С :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 20 Авг 2011, 23:14

baimarin написа:Здравейте, колеги. Аз имам няколко въпроса. Първо какъв келвин е оригиналния ксенон на е 60 фейслифт? Второ възможно ли е , както ми казаха в бова кар, колата да е с монтирани ксенонови системи и да са необходими само ксенонови крушки за да тръгне, всеки фар има само по една лупа, ако искам би ксенон трябва ли да се слага още една? И последно колко струва оригиналния на бмв? Мерси предварително !

Абе колега ти на колко места ще го задаваш тоя въпрос...??? Две теми по нагоре за пак това си питал.

Назад към Е60/Е61