„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

т-т-т-тузар
Аватар

Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Мнение от GaD » 19 Авг 2011, 11:52

За всеки влак си има пътници... Мен ми допада...ама на мен и дизелите ми харесват, явно проблема е в мен :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Авг 2011, 12:15

GaD написа:За всеки влак си има пътници... Мен ми допада...ама на мен и дизелите ми харесват, явно проблема е в мен :)

Ставаме двама - проблема не е в теб :mrgreen:

Айде да излиза вече и да му пуснат едно критично ревю в Топ Гиър - може да е само шоу програма, но поне ако даден модел не им хареса си го казват.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Авг 2011, 12:17

мда, живеем във века на икономиите и здравословните, и безопасни неща. няма връщане назад.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 19 Авг 2011, 13:48

Не се кахърете толкова, просто БМВ(включително и М) е масов автомобил и няма как да се различават значително от конкуренцията. Екологичните изисквания се спускат от политиците и трябва да се съобразяват с тях.

Освен това, старите модели не са изчезнали и стават все по-достъпни, с малки изключения :mhihi:
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 14:18

Zagy написа:
GaD написа:За всеки влак си има пътници... Мен ми допада...ама на мен и дизелите ми харесват, явно проблема е в мен :)

Ставаме двама - проблема не е в теб :mrgreen:

Айде да излиза вече и да му пуснат едно критично ревю в Топ Гиър - може да е само шоу програма, но поне ако даден модел не им хареса си го казват.

Заги , точно на топ гиър мнението няма да ти допадне - ама хич :mhihi:
А да добавя, друго си е новвата единичка 118и да прави 0-100 за 7.4 и да гори под 10, друго си е стария шестак м50 дето докат се развърти ти светва лапмичката за бензина...

Аз пък не разбирам , защо винаги като се заговори за двигатели на БМВ , някой се прави на остроумен с цитиране на двигател на БМВ от преди 20 години :kuku:
Защо не погледнеш разхода на 120и с директно връскване ? 320и е със среден разход 5,7 :idea: Също погледни разхода на 325и и А4 2.0 ТФСИ . А и до колкто знам БМВ от 11 години имат средно мощен дизел с извънградски разход 4,5 .

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Авг 2011, 15:26

steeN написа:мда, живеем във века на икономиите и здравословните, и безопасни неща. няма връщане назад.

Всъщност на хората ще им писне, ако средата стане прекалено стерилна. И ще се върнат назад. Лошото е, че за да стане това ще трябва да мине много време.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 19 Авг 2011, 16:06

За къде им трябва тоя дизел, нито ще доближи М-ката като поведение, нито разхода ще му е по различен, новото М5 F10 е със среден 10л. и градски 14 и 4.4сек. 0-100км/ч, какво повече.
Е добре ще е ако М550d е среден 5л. и градски 6.5л. и примерно 4.9сек. 0-100км/ч....ама надали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 19 Авг 2011, 17:29

Всички тука наскачаха срещу погазването на традиции, как тая кола не била незнам си какво ама никой не коментира как двигателистите на БМВ са успели да изтискат такава литрова мощност от дизел (около 500кс и 880Нм. ако данните са верни) :!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 19:54

BMW_dreamer написа:Всички тука наскачаха срещу погазването на традиции, как тая кола не била незнам си какво ама никой не коментира как двигателистите на БМВ са успели да изтискат такава литрова мощност от дизел (около 500кс и 880Нм. ако данните са верни) :!

това подвиг ли е?

по нета се гледат разни дизели на по 20 години, дето слизат под 10 секунди на драг, да им се поклоним и на тях за изстискването :)
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 20:09

BMW_dreamer написа:Всички тука наскачаха срещу погазването на традиции, как тая кола не била незнам си какво ама никой не коментира как двигателистите на БМВ са успели да изтискат такава литрова мощност от дизел (около 500кс и 880Нм. ако данните са верни) :!

забрави ги тея цифри- едва ли и 400коня ще е тоя мотор... не щото не могат да го направят и 600коня, ама тоя мотор трябва да издържи 120к км. със сигурност- задачата да го направят 500коня ще имат Алпина и другите тунери... а и ако пуснат заводска версия 500коня дизел, нютони с кофите и 4х4 новото ///М5 може направо да го спират от производство, щото няк'ва гнусна печка ще го размазва по всички параграфи и ще гори поне с 5/100 по-малко ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 20:11

Нещо май си спал на течение :wave:
То ако беше така щяха да спрат всички бензинови мотори , най-вече *35и :winky: Ам то пък се оказа , че не става само с нютони - трябват и коне :mhihi:
А и да те осветлим , че примерно едно Алуди Ку 7 мега печка 500кс 4х4 , харчи колкото Кайен Турбо а изостава само с 9 автовоза до 200 км/ч,нагоре вече трябва военен бинокЕл :bchug:

ПС:всеки момент някой ще ми обясни , как конете са производни на нютоните :paranoid:
Последна промяна acho.rs на 19 Авг 2011, 20:14, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 20:13

acho.rs написа:Нещо май си спал на течение :wave:
То ако беше така щяха да спрат всички бензинови мотори , най-вече *35и :winky: Ам то пък се оказа , че не става само с нютони - трябват и коне :mhihi:

ПС:всеки момент някой ще ми обясни , как конете са производни на нютоните :paranoid:

торка и оборотите

но това не може да е показателно за фактора каруемост, знаеш ги големите пикови коне колко са трудни за каране..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 20:16

Пикови коне вече няма при БМВ - туин скрол/туин турбо тегли от 1200 до 6000 оборота , с редлайн на 6500-7000 ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 20:18

acho.rs написа:Пикови коне вече няма при БМВ - туин скрол/туин турбо тегли от 1200 до 6000 оборота , с редлайн на 6500-7000 ;)

аз по отношение на дизела се включих :)

едит:

всъщност сега видях в един от чуждестранните сайтове официалния анонс на 550Мд

и се споменава за мощност от 500 коня и 880 нютъна..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 19 Авг 2011, 21:04

из разни сайтове числата са между 500 и 550кс. нютоните около 800 :shock:.литрова мощност над 150кс. на литър :shock: за сериен дизел :D

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум