Дрънчене от към задните колела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Дрънчене от към задните колела
Ilko Ivanov написа:Дрънченето идва от вътрешната накладка,натягат се малко пластините които влизат в спирачния цилиндър и колата става тихомобил
Поне при мене не е от пластинките - въртяхме ги, стягахме ги, и нищо - пак си придрънкват по паваж.
Затова си мисля, че самите накладки имат луфт в спирачните апарати и оттам се чува - със "старите" ми "Ате"/на около 5-600 км./не се чуваше, но майстора рече:"нови дискове - нови нкладки"Re: Дрънчене от към задните колела
kluna_ написа:и при мене го има този тенекиен звук но е отпред. Проверил съм гореизброените причини но не е нито една от тях.
Бах му - к'во да е т'ва
А тук провери ли ? viewtopic.php?f=35&t=55392&hilit=%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BD%D1%87%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
mishoval написа:Ilko Ivanov написа:Дрънченето идва от вътрешната накладка,натягат се малко пластините които влизат в спирачния цилиндър и колата става тихомобил
Поне при мене не е от пластинките - въртяхме ги, стягахме ги, и нищо - пак си придрънкват по паваж.Затова си мисля, че самите накладки имат луфт в спирачните апарати и оттам се чува - със "старите" ми "Ате"/на около 5-600 км./не се чуваше, но майстора рече:"нови дискове - нови нкладки"
Не ти дрънчи от номер 3 от тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=10 (сигурен съм, че говориш за тази пластина), а от другата, която влиза във вътрешната накладка. Аз нещо не я виждам на схемата.
Иди при майстор, който знае за какво става въпрос. Точно за това тази пластина стои там, за да обира луфта, който си мислиш, че имаш
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Не ти дрънчи от номер 3 от тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=10 (сигурен съм, че говориш за тази пластина), а от другата, която влиза във вътрешната накладка. Аз нещо не я виждам на схемата.
Иди при майстор, който знае за какво става въпрос. Точно за това тази пластина стои там, за да обира луфта, който си мислиш, че имаш
[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес свалях накладките, пружинките на външните са стегнати, пластинките на вътрешните лягат плътно и не мърдат! Лашках целия спирачен механизъм - нищо не трака. Но ми направи впечатление, че "ушичките" на вътрешните имат разстояние отгоре и отдолу от спирачния механизъм - около 2-3 мм.,не играят при разклащане, докато външните си лягат плътно!
Това нормално ли е? Оригинални "Феродо"! Съжалявам, че не снимах, но ако трябва, пак ще сваля гумата и ще приложа снимки.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Днес свалях накладките, пружинките на външните са стегнати, пластинките на вътрешните лягат плътно и не мърдат! Лашках целия спирачен механизъм - нищо не трака. Но ми направи впечатление, че "ушичките" на вътрешните имат разстояние отгоре и отдолу от спирачния механизъм - около 2-3 мм.,не играят при разклащане, докато външните си лягат плътно!
Това нормално ли е? Оригинални "Феродо"! Съжалявам, че не снимах, но ако трябва, пак ще сваля гумата и ще приложа снимки.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
mishoval написа:Не ти дрънчи от номер 3 от тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=10 (сигурен съм, че говориш за тази пластина), а от другата, която влиза във вътрешната накладка. Аз нещо не я виждам на схемата.
Това нормално ли е? Оригинални "Феродо"! Съжалявам, че не снимах, но ако трябва, пак ще сваля гумата и ще приложа снимки.[/quote]
Аз там подлагах клингерит 2 или 3 мм да обера луфта , ама на Е34 ... заспиваше
Здравейте отново колеги.Моят проблем все още си стои.Два дена проверявах накладки и ламарини по задно ляво колело,но без резултат.Днес един майстор ме хвърли в размисъл
Карам да види колата какво и тропа и след преглед на цялата задница отсече че е разбит лагера на задната главина.Казвам му че дрънченето спира над 30км,няма виене,няма стържене,но тои не та не.Вдигна колелото удари по него,а то дрънчи и ми вика това е.Въпросът ми е възможно ли е да дрънчи от лагера? 

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Всичко може , но доста трябва да е разбит явно . Чак такъв луфт да се е образувал 

Като сме почнали да разискваме темата с дрънченето, аз имам следния проблем.
Отпред, и от двете страни, само на свален прозорец се чува и пак дрънчащ звук, но само когато колата минава през дупки, на паважа го няма или поне не го чува, но ако друста в някаква малака дупка вика дрън.
По окачването всичко е проверено, но давайте идей, пак ще я видигам и ще гледам
Отпред, и от двете страни, само на свален прозорец се чува и пак дрънчащ звук, но само когато колата минава през дупки, на паважа го няма или поне не го чува, но ако друста в някаква малака дупка вика дрън.
По окачването всичко е проверено, но давайте идей, пак ще я видигам и ще гледам

- nikolov_ico
- Потребител
-
- Кара: Е39
колега на моята 5-ца дрънчаха всичките колелета.проблемът беше в ламарините които предпазват диска,тя се закрепва с 3 болта.на всичките колела долните болтове не задържаха.самата дупка от 6мм,бе6е станала 8мм/примерно/и главата на болта не стяга ништо.подложих по една по голяма шайбичка и заспаха.може и там да погледнеш.
успех
Колеги днес ходих по майстори.Имах път до Плоедив и се отбих до NACE CAR.Обясних им какъв е проблема и един от сервиза седна в колата да я пробва.При самото тръгване се чу това подрънкване и човека отсече,че проблема идва от износени шлици в кардана.Викам си добре,ще се търси кардан.Отивам при Майстор при когото доста пъти съм ходил и съм доволен от него.Качи колата на канал,дай напред,дай назад,то дрънкането се чува.Неговото заключение е,че моста играе.Двата долни тампона били разбити,от ляво и от дясно.В този форум има по-разбиращи от мен.Вие какво ще кажете?Дали може да е от тампоните.Автомобила иначе се държи добре на пътя.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
За проблеми по окачването я качи на тресачка 10-20лв. е и всичко ще видиш. Вече да тестваш кардана, предполагам си има похвати как да стане това, а за да изключиш окачването може на подемник да я вдигнете и да и даваш газ напред назад, но попринцип кардана издава неприятни звуци, като има ядове 

Колеги вчера ходих пак на майстор.Човека доста се услушва за тропането и каза че идва от долните втулки на шенкела.Провери двата шенкела и се оказа че шенкелите където влизат втулките са разширени.Едната втулка направо се въртеше на ръка.Опита се да подобри нещата като удари центърчета на самия шенкел за да стегне втулката,но нещата не се подобриха много.В началото при тръгване не се чуваха,но докато се прибера пак почнаха да се чуват.Та ще се сменят шенкели и ще видим какво ще стане.
- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
Здравейте!
Понеже не мога да намеря другите за дрънчене от колелата и реших да пиша тук, дано няма сърдити. Моят проблем е
от към предните колела. Трима майстори ми гледаха колата, сваляха предната гума, гледаха накладките и... НИЩО! И дрънченето пак си го има. Звукът е от тънък метал, все едно има връзка ключове отдолу и се чува при дупка, но не винаги. По-скоро при отпускането на амортисьора при влизането в дупката, а не след това. При по-плавни неравности няма дрънчене. Да имате идеи? Ако съм пропуснал нещо, моля за директна връзка.
Благодаря Ви и приятен ден!
Понеже не мога да намеря другите за дрънчене от колелата и реших да пиша тук, дано няма сърдити. Моят проблем е
от към предните колела. Трима майстори ми гледаха колата, сваляха предната гума, гледаха накладките и... НИЩО! И дрънченето пак си го има. Звукът е от тънък метал, все едно има връзка ключове отдолу и се чува при дупка, но не винаги. По-скоро при отпускането на амортисьора при влизането в дупката, а не след това. При по-плавни неравности няма дрънчене. Да имате идеи? Ако съм пропуснал нещо, моля за директна връзка.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Абе за отпред не знам ама днес направихме една проверка с един приятел .. направихме по дупка във всеки катализатор ( долните 2 поне при мен ) и се оказа че единия е празен а другия е на парчета керамиката вътре. Моментално при арабите , там се махнаха и 2-те катализаторни гърнете и сложих прави тръби. Колата стана като нова с повече вървеж и по мазно ускорение. Напълнил се е У образното гърне с лайна от катализаторите та са ще трябва или да го махам или да сменям с ново ... ма ще видим има време 
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Triforce написа:Здравейте!
Махни си или си смени металните протектори на дисковете,падат се зад диска като застанеш срещу гумата.Много често се късат от към захвата им за болтовете които ги държат за шенкела и почва това дрънчене.Също по някога застават малки камъчета там и се появява едно скърцане и стържене,което може да ти изкара нервичките.Аз лично моите ги махнах и няма вече дрънчене
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3