питане за гориво на 325тд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: питане за гориво на 325тд
bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.
така аз съм изгорил 300 литра чисто олио без да го смесвам ,ама свърши и бях много доволен

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
mgate написа:bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.
така аз съм изгорил 300 литра чисто олио без да го смесвам ,ама свърши и бях много доволен
Дано само не останеш по доволен след време

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Не го карайте чист биодизела, протичат гумените уплътнения. Мешайте с обикновена нафта 30/70 и няма ядове. Плюс това горивният филтър се сменя доста по-често(до 5000км), тъй като биодизелът разгражда всякакви нечистотии и ги бута във филтъра после. При олиото също не е лошо да се спазва това съотношение, като лятото може и до 50/50 да се кара.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
БМВ-тата го нямат тоя проблем с уплътненията. На други някои марки направо им разтваря и маркучите 

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Не го казвам от опит, но някой тук във форума ревеше, че му текнала помпата на ТДСа като лейка след чист биодизел... Ама може да е било случайност 

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Махни го тоя био дизел!Нафтичката си е друго нещо,пък и мотора има кое да го смазва!
Като искате да ви се смазват помпите слагайте по малко 2т масло в тунджата и това е!

Като искате да ви се смазват помпите слагайте по малко 2т масло в тунджата и това е!
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
S7 написа:mgate написа:bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.
Дано само не останеш по доволен след времетези коли не ги правят да се карат на олио,ако беше така щяхме да яхнем по един фритюрник
кои коли става въпрос ,тдс или за дизеловите като цяло щото до колкото знам и съм учил когато е създаден дизеловият двигател е бил направен за биодизел (фъстъчено масло)

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да, но не е имал нищо общо със сегашният дизелов двигател. А фъстъченото масло е твърдо 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
mgate написа:S7 написа:mgate написа:bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.
Дано само не останеш по доволен след времетези коли не ги правят да се карат на олио,ако беше така щяхме да яхнем по един фритюрник
кои коли става въпрос ,тдс или за дизеловите като цяло щото до колкото знам и съм учил когато е създаден дизеловият двигател е бил направен за биодизел (фъстъчено масло)
Първият дизелов двигател е работил на въглищен прах.Малко по после идва олиото

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2