Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: да върви

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от therumka » 16 Авг 2011, 15:58

UBAH5 написа:
therumka написа:Започна да ми става много интересно. Прерових доста неща в нета, за да разбера най-накрая, че ми трябва някакъв конектор (който е около 5 м) и тогава нещата щели да се оправят ... май :confused: . Абе толкова ли няма някой колега с е46, който е с оригиналната навигация 16:9 и е сложил Dynavin :dunno: , та да сподели как го е сторил цялото това упражнение? Сега тръгвам да разпитвам аджеба, какъв е тоя конектор и ... има ли той почва у нас :) . Ама ще я монтирам аз тая "Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-E46" :banghead:

Колега проблемът ти е че, буксата за радио модула при теб е в багажника, понеже самият модул е там, просто трябва да я удължиш и да я закараш при таблото. Колегата slavyan5 прави това упражнение, питай го за повече подробности.
Успех!

Благодаря колега! Ще се свържа с него и ще го помоля да сподели опит. Ако има успех половината каса бира е за теб :bchug:
Малка балканска държава с много идиоти по пътищата - що е то?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 16 Авг 2011, 16:07

Колегата Славян реагира по същия начин като ударен с мокър парцал като разбра за тоя проблем.

Има общо взето две решения:

1:

Ако вече имаш Динавин и искаш него да свържеш ти трябва Fakra Cable Kit за Е46.

Единственото място, от където съм успял да намеря начин да го купя е от един пич, Jeff, от форума E46Fanatics, който е супер услужлив и наистина бързо отговаря на лични съобщения във форума. Той продава Динавин и аксесоари в щатите и се съгласи да ми го изпрати с DHL до България и каза, че пращането ще излезе около 20-30 долара плюс цената на самия комплект.

Линкове:

Fakra Cable Kit от сайта на Jeff - http://jandtdistributing.com/dynavinsol ... cable-kit/

Профила на Jeff във форума, където можеш да му пишеш - http://forum.e46fanatics.com/member.php?u=166857

И подробно описание как да си сложиш този Fakra Cable Kit - http://lemalife.wordpress.com/2010/10/0 ... avigation/

Това е най-чистото решение, което можеш да направиш.

2:

При мене обаче, тъй като ме обраха и ми откраднаха навигацията и още куп неща, и застрахователите нищо не платиха, нямах пари да си взимам вече Динавин и си купих евтино BMW Reverse радио. Обаче проблема остава - инсталацията ми отива отзад - не мога да си сложа никакво радио отпред.
След известно лутане намерих решение на този проблем, благодарение на mirafiori. Той се нави да ми удължи цялата инсталация за да стига до отпред и така една неделя му отне около 7 часа, но го направи много добре и съм доста доволен. Сега съм с евтиното радио но, инсталацията вече ми е отпред и ако един ден реша да сложа Динавин, няма да ми трябва Fakra kit, ами направо го слагам.

Надявам се да съм бил полезен и успех с начинанието! :bchug:
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от therumka » 16 Авг 2011, 16:47

slavyan5 написа:Колегата Славян реагира по същия начин като ударен с мокър парцал като разбра за тоя проблем.

Има общо взето две решения:

1:

Ако вече имаш Динавин и искаш него да свържеш ти трябва Fakra Cable Kit за Е46.

Единственото място, от където съм успял да намеря начин да го купя е от един пич, Jeff, от форума E46Fanatics, който е супер услужлив и наистина бързо отговаря на лични съобщения във форума. Той продава Динавин и аксесоари в щатите и се съгласи да ми го изпрати с DHL до България и каза, че пращането ще излезе около 20-30 долара плюс цената на самия комплект.

Линкове:

Fakra Cable Kit от сайта на Jeff - http://jandtdistributing.com/dynavinsol ... cable-kit/

Профила на Jeff във форума, където можеш да му пишеш - http://forum.e46fanatics.com/member.php?u=166857

И подробно описание как да си сложиш този Fakra Cable Kit - http://lemalife.wordpress.com/2010/10/0 ... avigation/

Това е най-чистото решение, което можеш да направиш.

2:

При мене обаче, тъй като ме обраха и ми откраднаха навигацията и още куп неща, и застрахователите нищо не платиха, нямах пари да си взимам вече Динавин и си купих евтино BMW Reverse радио. Обаче проблема остава - инсталацията ми отива отзад - не мога да си сложа никакво радио отпред.
След известно лутане намерих решение на този проблем, благодарение на mirafiori. Той се нави да ми удължи цялата инсталация за да стига до отпред и така една неделя му отне около 7 часа, но го направи много добре и съм доста доволен. Сега съм с евтиното радио но, инсталацията вече ми е отпред и ако един ден реша да сложа Динавин, няма да ми трябва Fakra kit, ами направо го слагам.

Надявам се да съм бил полезен и успех с начинанието! :bchug:

Колега, сполай ти за бързата реакция и за споделения опит! :bowdown:
Това с обирането е най-неприятното нещо, за което искрено съжалявам, но едва ли това променя горчивината. Много кофти държава сме избрали за живеене и освен да :ranting: друго не остава.
Та по темата имам няколко въпроса още:
Вариан 1 ми е ясен вече, за което много ти благодаря! Това е точното нещо от което имах нужда. Въпросите ми са за вариант 2. Според теб, по-добър ли е варианта с удължаването на кабелите до таблото? (И Fakra Kit-a ли ти откраднаха?) Разбрах, че едно от предимствата е, че ако решиш да слагаш отново Dynavin или друго устройство, няма да ти е необходим Fakra Kit, но дали си заслужаваше 7-те часа работа и нерви. Не е ли по-добре отново да се вземе Fakra Cable Kit и да се повтори цялото упражнение? Предполагам, че е въпрос на личен избор, но понеже имаш повече опит, затова питам за твоето мнение.
А относно касата с бира, спечели си я съвсем заслужено. Имаш ми думата! :yes: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 16 Авг 2011, 17:34

therumka написа:Колега, сполай ти за бързата реакция и за споделения опит! :bowdown:
Това с обирането е най-неприятното нещо, за което искрено съжалявам, но едва ли това променя горчивината. Много кофти държава сме избрали за живеене и освен да :ranting: друго не остава.
Та по темата имам няколко въпроса още:
Вариан 1 ми е ясен вече, за което много ти благодаря! Това е точното нещо от което имах нужда. Въпросите ми са за вариант 2. Според теб, по-добър ли е варианта с удължаването на кабелите до таблото? (И Fakra Kit-a ли ти откраднаха?) Разбрах, че едно от предимствата е, че ако решиш да слагаш отново Dynavin или друго устройство, няма да ти е необходим Fakra Kit, но дали си заслужаваше 7-те часа работа и нерви. Не е ли по-добре отново да се вземе Fakra Cable Kit и да се повтори цялото упражнение? Предполагам, че е въпрос на личен избор, но понеже имаш повече опит, затова питам за твоето мнение.
А относно касата с бира, спечели си я съвсем заслужено. Имаш ми думата! :yes: :bchug:

Май не си ме разбрал съвсем точно. :) Аз, за съжаление, не съм имал Динавин. Аз си купих преди няколко месеца Е46 със заводска навигация и тъй като си падам по компютри, смартфони и т.н. исках нещо по-така, да има повече да човъркам. Планирах да продам всичките модули на навигацията и с тези пари да си купя Динавин. Обаче само 3 седмици след като си я купих ми я разбиха и ме обраха стабилно и вярно в нашата хубава страна, освен да псувам, друго не ми остава, за това пих една студена вода и реших малко по малко да вкарам колата в движение.
Та след тази случка без пари от застрахователите трябваше едно по едно да си купувам евтини фарове, волан и естествено поне някакво радио да свири. Като го взех радиото, вече знаех за Факра кита и мислех направо него да взема, но има голяма разлика. Факра кита е само за Динавин, тоест буксата накрая е различна. Всъщност ако разгледаш там описанието линка за поставянето на кита, който бях постанал, ще видиш, че той динавина си идва с малък Факра Кит дори за инсталация, която е отпред, просто като трансформатор на нармалната букса към динавин букса. За това главната разлика е следната:

:arrow: Ако искаш без рязане на кабели, чисто, и не планираш да сменяш динавина с друго - Факра кит.
:arrow: Обаче, ако ти трябва за нещо друго освен за Динавин, или планираш един ден да смениш динавина с друго - тогава удължаването е по добра идея. А за нервите и усилията попитай mirafiori - аз му дадох колата и след 7 часа беше готова, за мен не е представлявало никакво усилие. ;) Трябва да го питаш него дали ще се навие пак на такава операция.
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от therumka » 16 Авг 2011, 17:53

Мдааааа :shock: :cry: .... направо ми се приплака като видях какво са ти причинили! Пази ни боже от такива, че ще трябва сами да се оправяме :bang:
А по темата, вече ми се изясниха нещата. Благодаря ти още веднъж! Вече взех решение. Да видим само как да си го поръчам тоя Факра :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slavyan5 » 16 Авг 2011, 18:06

therumka написа:Мдааааа :shock: :cry: .... направо ми се приплака като видях какво са ти причинили! Пази ни боже от такива, че ще трябва сами да се оправяме :bang:
А по темата, вече ми се изясниха нещата. Благодаря ти още веднъж! Вече взех решение. Да видим само как да си го поръчам тоя Факра :D

Надявам се всичко да е успешно. Напиши, моля те, после дали всичко с Джеф е било точно, как е станало пращането и т.н. Защото като събера пари, ако Бабуна още не е вкарал Динавин с Андроид, мисля от този Джеф да си я купя... :roll:

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Авг 2011, 18:20

Джеф е коректен, сигурен съм, че ще изпълни това което сте се разбрали. Неслучайно продава Dynavin в е46фанатикс. Иначе ако бях на ваше място вземам кабелите и започвам. Тук има хора които пуснаха по 50-100м кабели и разпробиха всичко за светещи диоди, а вие говорите за удължаване на някаква букса :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от therumka » 16 Авг 2011, 18:24

slavyan5 написа:
therumka написа:Мдааааа :shock: :cry: .... направо ми се приплака като видях какво са ти причинили! Пази ни боже от такива, че ще трябва сами да се оправяме :bang:

Надявам се всичко да е успешно. Напиши, моля те, после дали всичко с Джеф е било точно, как е станало пращането и т.н. Защото като събера пари, ако Бабуна още не е вкарал Динавин с Андроид, мисля от този Джеф да си я купя... :roll:

Ок, ще пиша. Благодаря ти още веднъж!
Само трябва да се разберем за бирата - къде? :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 17 Авг 2011, 3:32

Моята кола не е БМВ, но и при мен всичко минаваше през фибро кабел.
Наложи се да се прекарат нови кабели от всяка тонколона до отпред.
При мен са 11 тонколони и за 5-6 часа всичко беше готово, но си заслужава.
Сега мога да си монтирам всичко което си харесам.
Тази работа може да я свършат всички читави жичкаджии, които пипат внимателно и се отнасят отговорно към колата.
А ако е някой който има опит в разглобяване на Е46 може да стане и по-бързо преокабеляването.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от therumka » 17 Авг 2011, 15:21

lynx написа: ...
Тази работа може да я свършат всички читави жичкаджии, които пипат внимателно и се отнасят отговорно към колата.
А ако е някой който има опит в разглобяване на Е46 може да стане и по-бързо преокабеляването.

Колега, тази работа с "читавите жичкаджии" е хубава, но е като детска приказка - знаеш че съществуват, но все не попадаш на тях. Човек трябва да ги търси наистина много внимателно. На никого на челото му не пише "Аз съм читав жичкаджия". Моите най-големи страхове винаги са били свързани с това, дали ще попадна наистина на човек, който си разбира от работата. Когато всеки започне да ти бърника из колата, очаквай скоро изненади, така мисля аз. Благодаря на колегата slavyan5, че ме насочи към няколко варианта и аз за себе си избрах варианта с Fakra Kit-a. Причината е, че не искам да режа и да снаждам кабели и, че ако реша мога отново да си сложа оригиналната навигация. Направих си и проста сметка - и в двата случая (закупуване на Fakra Kit или монтиране на кабели от "читав жичкаджия") цената е горе-долу една и съща - около 140 - 150 лв.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2011, 16:17

аз си мисля, че все пак рязането на кабелите може да бъде на "малкия" Fakra Kit, който върви с Dynavin, а не тези по колата т.е. винаги може да си сложиш обратно оригиналната навигация.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 17 Авг 2011, 16:21

© написа:аз си мисля, че все пак рязането на кабелите ще бъде на мини Fakra Kit, който върви с Dynavin, а не тези по колата т.е. винаги може да си сложи обратно оригиналната навигация.

Това за мен е най-добрия и евтин вариант за колегата, просто да удължи mini fakra kit-a, за да стане maxi :winky:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от therumka » 17 Авг 2011, 17:20

UBAH5 написа:
© написа:аз си мисля, че все пак рязането на кабелите ще бъде на мини Fakra Kit, който върви с Dynavin, а не тези по колата т.е. винаги може да си сложи обратно оригиналната навигация.

Това за мен е най-добрия и евтин вариант за колегата, просто да удължи mini fakra kit-a, за да стане maxi :winky:

Мдааа..., ще разгледам и този вариант... :conf:

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2011, 20:27

lynx написа:Моята кола не е БМВ, но и при мен всичко минаваше през фибро кабел.
Наложи се да се прекарат нови кабели от всяка тонколона до отпред.
При мен са 11 тонколони и за 5-6 часа всичко беше готово, но си заслужава.
Сега мога да си монтирам всичко което си харесам.

винаги съм мислел, че си с Е46 :shock:
на каква кола си я монтирал?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 17 Авг 2011, 21:26

therumka написа:Колега, тази работа с "читавите жичкаджии" е хубава, но е като детска приказка - знаеш че съществуват, но все не попадаш на тях. Човек трябва да ги търси наистина много внимателно. На никого на челото му не пише "Аз съм читав жичкаджия". Моите най-големи страхове винаги са били свързани с това, дали ще попадна наистина на човек, който си разбира от работата. Когато всеки започне да ти бърника из колата, очаквай скоро изненади, така мисля аз. Благодаря на колегата slavyan5, че ме насочи към няколко варианта и аз за себе си избрах варианта с Fakra Kit-a. Причината е, че не искам да режа и да снаждам кабели и, че ако реша мога отново да си сложа оригиналната навигация. Направих си и проста сметка - и в двата случая (закупуване на Fakra Kit или монтиране на кабели от "читав жичкаджия") цената е горе-долу една и съща - около 140 - 150 лв.

Колега, при мен нищо не е рязано и променяно, просто от всяка една колона са закарани допълнителни жици до таблото. Старите са си там и си работят.
Във всеки един момент мога да сваля Динавина и да си включа старата навигация и всичко си работи по старому.

ПредишнаСледваща

Назад към E46