Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Софтуер
Чак ми става жал...баси мерака и те спъва нещо!
0886/40 20 11 ми е телефона - обади се да се видим и първо да пробваме с твоя кабел, а ако не стане - с моя.
0886/40 20 11 ми е телефона - обади се да се видим и първо да пробваме с твоя кабел, а ако не стане - с моя.
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Колеги,аз съм с кабел от склад66 bmw scanner 1.4.намира ми бмв-то чета трия мога дори настройките да променям,но буксата под волана не е разчита,а също и нямам живи данни.Някакъв съвет за живите данни как да ги изкарам с друг софтуер и дали ще стане с бмв скенера ?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Няма да стане със скенера за живи данни със скенера - пробвай с инпа
Ако колата ти има и двете букси - ползвай само тази под капака (кръглата), не вътрешната!

Ако колата ти има и двете букси - ползвай само тази под капака (кръглата), не вътрешната!
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Благодаря колега 

- Светлин
- Потребител
-
- Кара: 530d E61 '2004
- Мечтае да кара: М5 Е60
Колеги незнам колко е удачно да задавам този въпрос в тази тема ,но ме интересува дали мога да закача С50Б30 М3 с ИНПА (обд/адс с 20пин конектор) ,ако го е правил някой да сподели 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Колеги, имам проблем с инсталирането на софтуер за carsoft 6.5. Малко преди да завърши инсталацията ми изкарва грешка, която гласи нещо от сорта на: Path too long. След това завършва инсталирането, но когато опитам да стартирам програмата ми изписва, че не е инсталирана правилно и не мога да се свържа с колата. Пробвах и на друг лаптоп с уиндоус XP, защото мислех, че е от вистата, но се получи същото... Дали аз бъркам нещо в инсталацията или не съм попаднал на работеща програма?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
на мен ми трябва само колкото да си чистя грешките, а и така или иначе вече съм купил кабелите

- Romos
- Потребител
-
- Кара: е46, 320 дизел, 2004
Здравейте,
едно голямо БРАВО на всички допринесли за изграждането на тази (супер полезна) тема.
Изчетох я цялата и мисля, че вече е прекалено голяма, за да може някой, който не е проследил да се оправи. Затова според мен е нужно да се обобщи цялото инфо - хардуер (кабел) и софтуер.
едно голямо БРАВО на всички допринесли за изграждането на тази (супер полезна) тема.
Изчетох я цялата и мисля, че вече е прекалено голяма, за да може някой, който не е проследил да се оправи. Затова според мен е нужно да се обобщи цялото инфо - хардуер (кабел) и софтуер.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Малко инфо ме интересува ...
такам подкарах ( вируалката на ДИС в44 )
следвайки процедурата
връзвам се към машинката изписва ми я че сигнала е ОК ... дава ми като тест-вам че има връзка , но въпреки това не иска да се закачи към колата
Използвам преходник юсб към ком порт + ето този кабеляк - >
дава ми точно така за връзките ( всичко фул )

Моля ударете едно рамо , че се побърках вече
п.с.
Също имам ваг-ком кабел ( син ) модел - > ft232r
п.п.с.
имам само кръглата букса отпред и нямам ОБД-то в купето ( имам и преходника )
Ето и допълнителни снимки вече от при мен как изглеждат нещата

Дали не трябва да ползвам ADS като интерфайс от "кутийката" ?
И отделно ако си купя само кабела ( УСБ-то-OBD2 )+преходника от склад66 ще си реша ли всички проблеми и главоболия ?
такам подкарах ( вируалката на ДИС в44 )
следвайки процедурата
1: run IFHSrv32.exe
2: run vmware.
3: run the DiagHead
връзвам се към машинката изписва ми я че сигнала е ОК ... дава ми като тест-вам че има връзка , но въпреки това не иска да се закачи към колата

Използвам преходник юсб към ком порт + ето този кабеляк - >

дава ми точно така за връзките ( всичко фул )

Моля ударете едно рамо , че се побърках вече

п.с.
Също имам ваг-ком кабел ( син ) модел - > ft232r
п.п.с.
имам само кръглата букса отпред и нямам ОБД-то в купето ( имам и преходника )
Ето и допълнителни снимки вече от при мен как изглеждат нещата

Дали не трябва да ползвам ADS като интерфайс от "кутийката" ?
И отделно ако си купя само кабела ( УСБ-то-OBD2 )+преходника от склад66 ще си реша ли всички проблеми и главоболия ?
Ползвам същия адаптер от ибейско, и в двата режима (OBD и ADS), като ADS само с реален ком порт, разбира се, докато в OBD режима съм го пробвал и през преходник USB-СОМ, и работи без проблеми, при това на E36. В ADS режим си хваща DME-то (1.7.2) (М42), вади си и живите данни, колкото ги има, и т.н. Така че няма да е проблемът с адаптера, по-скоро нещо в инсталацията на DIS-а е сбъркано. Но тук трябва да се изкажат колегите, които имат повече опит с инсталациите и различните версии на DIS, аз имах щастието да го подкарам от първия път и повече не съм се ровил, след като си работи... Версията, която съм сложил, е DIS V55 UK plus TIS
През INPA-та закачаш ли се към някой от модулите на колата (в режим OBD)? Може би ще ти е от полза да пробваш първо това, за да изключиш вероятността от хардуерни проблеми, или проблеми с драйвера на USB-COM преходника.
През INPA-та закачаш ли се към някой от модулите на колата (в режим OBD)? Може би ще ти е от полза да пробваш първо това, за да изключиш вероятността от хардуерни проблеми, или проблеми с драйвера на USB-COM преходника.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Пробвай го на реален ком порт... 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
milennyc написа:Пробвай го на реален ком порт...
Пробвах и на реален порт ( днес ) и същата глупост , не ще и не ще да се върже пущината.
Интересното е че ако не се лъжа изобщо не се опитва да комуникира с тоя модул .... т.е. хеад-а си е локано на пц-то и тая програмка прекарва "лъжливия" сигнал до ДИС-а че има такова устройство. Обаче от там нататък мисля че няма връзка изобщо към колата.
Настройките на Ediabas-a са ми към OBD. Така ли трябва да е при положение че нямам ОБД а използвам кръглата букса ?
Как да го подкарам под АДС ? Като го пусна ужким на АДС моде и ми гърми към някъв file directNT.dll ?
Някакви предложения ?
Не че към момента сте много разговорливи ...
=========update==============
След доста цъкане ( направо ми гръмна главата ) се оказва че имам някъв проблем в глупавия лаптоп ... интересното е че на още 2 пак същото се появява ... не може се мине API тест-а и тва е.
Сега го пуснах на 2 отделни ПЦ-та едното с Виста другото със 7 и на 2-те всичко мина като по вода ... като единия няма даже ком порт ( никакъв ) !!!
Утре ще пробвам и с кабелите как е хавата дали ще могат да разчетат нещо ....
- Romos
- Потребител
-
- Кара: е46, 320 дизел, 2004
Колеги дали този кабел ще стане с ДИС-а и ИНПА-та (изтеглих ги от ftp-то в темата)
USB Interface VAG K+CAN Commander FULL 1.4 OBD OBD2
Линк към продукта:
[url]http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300475807132&ssPageName=ADME:X:AAQ:MOTORS:1123\[/url]
Мерси!
USB Interface VAG K+CAN Commander FULL 1.4 OBD OBD2
Линк към продукта:
[url]http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300475807132&ssPageName=ADME:X:AAQ:MOTORS:1123\[/url]
Мерси!