ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

Мнение от plradev » 11 Авг 2011, 12:51

steeN написа:писал си, че обема има значение само при пълнене на цистерните. а обем и литри са едно и също ;)
т.е. точно това е важно какъв е обема при температурата, която е под земята, щото пълним в литри.

Да точно това съм написал ,че има значение спрямо измерената температура ,защото при цистерната тарировката е за литри (обем) ,който има дадена маса при +15 градуса. След транспортиране на горивото от лукойл до петрич примерно ,температурата е различна и обема се е променил вече ,което е от значение за търговеца ,но не и за потребителя .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 11 Авг 2011, 14:05

Братле, желателно е да си подобриш физиката преди да изпадаш в такива коментари, понеже прави лошо впечатление. Нещата са простички и искат само разбиране, не са нужни цитати на научни и пазарни термини :)

1 . Еко лъжат с количествата от край време .. подавал съм жалба към компетентните органи .. без особен резултат.

От физична гредна точка нямам какво да се коментира, стандартизацията за обем се обвързва с температура понеже имаме разширение на обема на флуида при повишаване на температурата. Единственият флуид който не се подчинява на това е водата и то само в малък темп. диапазон.

Сам се сещаш че летливо гориво като бензина гледа да се изпарява като му е топло, поради тази причина дори малките бензиностанции гледат да си сложат резервоарите на студено в земята .. аз за открити резервоари не съм чувал :) - освен някой селски малоумник да си е направил бензиностанция ;) - изпареният бензин може да се втечни само с кондензатор - така че по евтино е да си изкопат дупка и да си пазят бензина от изпаряване, че няма връщане после.

Сега като за хора неразбиращи физика :

Ако си закупите 100 литър бензин с температура 15'С и го загреете до температура 30'С и продадете от него 100 литра на свой приятел ще ви останат едни 200-500мл бензин далавера .. или иначе казано като си купите топъл бензин са ви преебали ;) щото сте си купили по малко енергийни единици гориво :)
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 11 Авг 2011, 15:00

CONAN написа:Това за Еко и аз съм го забелязал ,без да съм засичал конкретни литри.На едни и същи километри минати по един и същи маршрут(с еднакъв стил на каране) от Еко ми свършва по бързо горивото ......

Моите съмнения се базираха точно на същите наблюдения !
А като изчетох темата, мисля че в ЕКО се наиграх. То общо взет от трън на глог ама .........

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 11 Авг 2011, 15:33

radosi написа: .....

Братле,това ако се отнасяше за мен ще ти кажа нещо още по-простичко като за потребител на форума . Ако си беше направил труда да прочетеш темата от началото ,щеше да видиш ,че не ми е трябвало диплома за физик ,за да бъда управител на бензиностанция 2 години и да ми обясняваш как се продава гориво ... ;) Вервай ми назад с горивото не съм бил никога,колкото и да се е изпарило и едва ли ми се е отразило заради куцата физика ..

За факта ,че не си чувал за бензиностанции с наземни резервоари наистина прави лошо впечатление изказването ти и бих ти препоръчал направо да ходиш да видиш. И то не на кой да е ,а по случайност на ЕКО ... Бензиностанцията на ул.Каменоделска в Орландовци,на ул. Сребърна до Южния парк и тази във фондови жилища на ул. Пражка пролет (не знам дали още съществува).Това са обекти конкретно на ЕКО , преди бяха на друга верига,а за още бензиностанции от такъв тип ,не ми се изброява във София само колко са Та тези бензиностанции ,не знам дали са селски или градски,но са от типа с резервоари над земята и ако се загледаш зад тях ,ще видиш едни високи тръби накрая с "гъби" ,което са отдушниците ... Влизал съм в такъв резервоар(те са общо 4 на брой) и определно не съм слизал под кота 0, та до тук с безсмислените разсъждения :winky:

А това дали в колите ни се налива "топло" или "студено" гориво и колко енергийни единици има в 100л топъл или студен бензин не е предмет на темата в случая.Щото колонката не мери енергийни единици ,а литри и ние искаме да получиме толкова литри колкото сме платили ,което в момента на получаването на касовата бележка след зареждане не е обвързано с температурата на горивото по никакъв начин ... :wave:

Успех :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2011, 9:42

Темата имаше за цел да предпази повече хора от измамите на ЕКО, не да предизвиква спорове. По законен ред нищо няма да постигна, ясно, но няколко десетки човека да престанат да зареждат там е все някакъв ефект. Между другото вчера управителя пак го "нямаше"... Взе да ми става смешна цялата история. Ама ще минавам от време на време да ги държа в напрежение :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 12 Авг 2011, 13:54

plradev написа:Няма такова нещо ,като половин литър разлика при "цъкане" на пистолета ;) Ти май в двулитрова бутилка не си пълнил гориво никога,където общо взето цялото сипване е на тоя прицип.Също така при проверка на дадена колонка,докато горивото се налива в кантата,за да се налеят точно 20л ,накрая пистолета ,отново се "цеди" и там допустимото отколонение е +/-50мл. Така ,че това половин кило на "щракане" е абсурд ;)

Склонен съм да се съглася с теб, че е прекалено, но също така предпочитам да имам едно наум, отколкото отстъпката ми на безнзиностанцията да отива във фира, или каквото там се води.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Авг 2011, 9:36

да внеса още едно пояснение - туби ,резервоари на коли и газови бутилки не са Средство за измерване по закона за измерванията .. та в туба от 5л можеш да сипеш колкото си искаш ,в газова бутилка също .. зависи чичо китаец как я е направил .. за разлика от тия изброени съдове колонката Е средство за измерване и като такова подлежи на редовно замерване контрол и пломбиране от държавна метрология .. шанса управителя да те излъже е минимална ,а и да намери начин той няма как да си вземе горницата на горивото от танка нито като количество нито като пари без помощ от сервизна фирма в каквато работя и аз а ние не сме склонни на подобни кокошкарски дела .

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Авг 2011, 11:58

тебе за това не смеят да те лъжат, защото обикновено носиш "официално средство за контрол" в багажника :mhihi:
иначе шанса за злоупотреби наистина е минимален - трява да скъсаш пломбата, да завъртиш колонката и да продаваш при това не малко време за да ти остане нещо, а през това време ако някой те хване - не ми се мисли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 13 Авг 2011, 18:41

аз като кажа "за 50 лв" ми сипват за 60 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 16 Авг 2011, 0:41

Завчера на близкото ЕКО решаваме да капнем една капка от пистолета на едно зипо,та обръщаме пистолета,не изтече нито капка а колонката показа 15 стотинки,пълни мошенници :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 16 Авг 2011, 9:29

Alexi написа:..... шанса управителя да те излъже е минимална ,а и да намери начин той няма как да си вземе горницата на горивото от танка нито като количество нито като пари без помощ от сервизна фирма в каквато работя и аз а ние не сме склонни на подобни кокошкарски дела .

Във всяко стадо си има мърша :winky: И когато става дума за не чак до там кокошкарски количества ,,повярвай ми има хора от ваща гилдия сколнни на подобни дела :)
За всичко останало си абсолютно прав :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 17 Авг 2011, 23:46

Alexi написа:да внеса още едно пояснение - туби ,резервоари на коли и газови бутилки не са Средство за измерване по закона за измерванията .. та в туба от 5л можеш да сипеш колкото си искаш ,в газова бутилка също .. зависи чичо китаец как я е направил .. за разлика от тия изброени съдове колонката Е средство за измерване и като такова подлежи на редовно замерване контрол и пломбиране от държавна метрология .. шанса управителя да те излъже е минимална ,а и да намери начин той няма как да си вземе горницата на горивото от танка нито като количество нито като пари без помощ от сервизна фирма в каквато работя и аз а ние не сме склонни на подобни кокошкарски дела .

Аз никъде не съм написал, че управителя ми е сипал повече, отколкото колата събира... Не съм написал и, че ги краде. Той просто се крие от мен, защо ли? Вероятно това си е договорка между шефовете на ЕКО и шефовете на фирма като твоята, с която работят. На някои бензиностанции повече, на други по-малко, където колкото може. Факта е, че ме лъжат безугледно - веднъж в качеството, веднъж в количеството. И работата никак не е кокошкарска, като приложиш тая схема в 102 бензиностанции. Няколко тона дневно, ей такъв кокошкар искам да стана като порасна... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 18 Авг 2011, 8:38

Leon написа:
Alexi написа:да внеса още едно пояснение - туби ,резервоари на коли и газови бутилки не са Средство за измерване по закона за измерванията .. та в туба от 5л можеш да сипеш колкото си искаш ,в газова бутилка също .. зависи чичо китаец как я е направил .. за разлика от тия изброени съдове колонката Е средство за измерване и като такова подлежи на редовно замерване контрол и пломбиране от държавна метрология .. шанса управителя да те излъже е минимална ,а и да намери начин той няма как да си вземе горницата на горивото от танка нито като количество нито като пари без помощ от сервизна фирма в каквато работя и аз а ние не сме склонни на подобни кокошкарски дела .

Аз никъде не съм написал, че управителя ми е сипал повече, отколкото колата събира... Не съм написал и, че ги краде. Той просто се крие от мен, защо ли? Вероятно това си е договорка между шефовете на ЕКО и шефовете на фирма като твоята, с която работят. На някои бензиностанции повече, на други по-малко, където колкото може. Факта е, че ме лъжат безугледно - веднъж в качеството, веднъж в количеството. И работата никак не е кокошкарска, като приложиш тая схема в 102 бензиностанции. Няколко тона дневно, ей такъв кокошкар искам да стана като порасна... :mhihi:

никакви подобни договорки с нас не са възможни .. ние се храним от сервизни случаи не ги покриваме .. колонка извън нормите е сервизен случай .. а ако клиент иска официална проверка трябва да се обърне към Държавен надзор които са проверителите на метрологията - те извършват съвместна проверка която обаче се плаща .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 18 Авг 2011, 11:04

Може и да си прав, не споря. Но управителя се крие като искам да му "докладвам" за "сервизен случай"... Може и аз да съм прав, не мислиш ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 18 Авг 2011, 12:39

незнам - сипах от шел 95 - 10л разход
сипах шел V power - 11л разход

:mhihi:s

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата