„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW

Мнение от Bavarcho » 15 Авг 2011, 18:50

Zagy написа:И това им е грешката според мен... ако тоя мотор го сложат примерно в А6-ца ще стане нещо много интересно :)

Тоя мотор само в комбайн ще е интересен ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Авг 2011, 18:50

Е то о М50,м20 и т.н. имат "М" в обозначението, ама са на другия континент :mhihi: В место да пуснат някой "супер кар" за кеф на феновете и имидж, правят двигатели за ферибот...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Авг 2011, 19:23

тихо де- хората решили да си тестват корабните двигатели тихомълком и ти издаде фронта :dummy: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Авг 2011, 19:35

Dpy написа:Е то о М50,м20 и т.н. имат "М" в обозначението, ама са на другия континент :mhihi: В место да пуснат някой "супер кар" за кеф на феновете и имидж, правят двигатели за ферибот...

абе малко по добре ще е от "обрулена 316ка на газ ",макар че нейния мотор не е за ферибот :mhihi: май за нищо не е всъщност :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Авг 2011, 19:46

Alexi написа:
Dpy написа:Е то о М50,м20 и т.н. имат "М" в обозначението, ама са на другия континент :mhihi: В место да пуснат някой "супер кар" за кеф на феновете и имидж, правят двигатели за ферибот...

абе малко по добре ще е от "обрулена 316ка на газ ",макар че нейния мотор не е за ферибот :mhihi: май за нищо не е всъщност :mhihi:

Ей заради такива изказвания се прецакват интересни теми... подигравките са неуместни. Дотук всички коментари бяха с приятелски тон и ти реши да раздрусаш кошера...
Si non confectus, non reficiat.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Авг 2011, 21:44

Alex 320i Cabrio написа:Колеги,

само човек който не чувал песента на 10-те цилиндъра на S85 при 8250об/мин може да произнесе думата дизел, пък бил той и с три турбини, в същото изречение.

... а през останалите 8249 оборота какво правиме? :mrgreen:

на мене с85 винаги ми е бил мек под 5000-6000 оборота... да не говориме че един такъв двигател е ламя защото трябва да го натискаш за да върви... а ламите нещо не ги тачат тука последните няколко години. та точно този двигател много го уважавам но никога не ме е гъделичкал достатъчно като поведение на пътя. ако можех да го сложа в един лек мотоциклет- щеше да си е точно на мястото.. но в 2.5 тона кола - не беше за нея.

за дизелите- единствения проблем на дизела е липсата на отзивчивост на педала на газта- от там бързо технично каране с дизел е трудно защото нещата се случват винаги на 8/10.. дори с дцт трансмисия трябва да го изчакваш... но пък грешките се прощават защото няма падане по лице почти никъде в оборотите...

един пример- аз мога съвсем отговорно да заявя, че ауди р8 с тди мотора е много по-тръпка да се кара от в10 на галардото. ама... не се случи... все едно.

един голям дизел с планина от въртящ момент в една лека кола е... тръпка за сетивата... пък вие си говорете...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Авг 2011, 22:29

Какъвто и да е торк от дизел, не може да се сравни с тръпката да чуеш нещо такова....
http://www.youtube.com/watch?v=4i5p_qXUF_0

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 15 Авг 2011, 22:58

Dirty M5 driveR написа:
jordanov написа:
Скоро на пазара ще се появи нова версия на „петицата”, която ще получи индекс M550dX.

Кой го казва това ? Официално изявление на БМВ Груп ?

Не знам дали е официално изявление,но още от миналата година излязоха статии с новите патентовани индекси от бмв.
''Нови търговски марки, регистрирани от BMW дава някаква представа за очни ставки, за нов модел, който в крайна сметка ще бъде добавен към предлагания BMW. Новите имена включват: i1, i2, i3, I4, I5, I6, i7, I8, i9, E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8, E9, M50d, Urbanic, Gran Coupe, Compactive, и Compactive Tourer. ''
Вижда се ,че патентованият индекс е М50D и подсказва,че тоя мотор може да се появи във всяка серия.
Източник:
http://jalopnik.com/5502727/bmws-wacky-new-names

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Авг 2011, 23:11

на мене с85 винаги ми е бил мек под 5000-6000 оборота

- ми остави си го на автоматичен режим , и той няма да ти свали под 5000 оборота .
Вайпъра как е след 6000 оборота ?

един пример- аз мога съвсем отговорно да заявя, че ауди р8 с тди мотора е много по-тръпка да се кара от в10 на галардото. ама... не се случи... все едно.

- първо в10 мотора не беше ли си на Ауди ? И второ от кое Р8 е по-тръпка- това с 0-200 за 10,6 и спирачен път 32,5 метра ли ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Авг 2011, 23:13

Dpy написа:Какъвто и да е торк от дизел, не може да се сравни с тръпката да чуеш нещо такова....
http://www.youtube.com/watch?v=4i5p_qXUF_0

Каква тръпка бе - звучи като формула 1 - технологична чикия . Не е ли монотната пръдня тип Зил с газова бутилка (отвдъд окена май му викат - дъ саунд оф америка), не си е работа .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Авг 2011, 0:48

acho.rs написа:
на мене с85 винаги ми е бил мек под 5000-6000 оборота

- ми остави си го на автоматичен режим , и той няма да ти свали под 5000 оборота .
Вайпъра как е след 6000 оборота ?

- първо в10 мотора не беше ли си на Ауди ? И второ от кое Р8 е по-тръпка- това с 0-200 за 10,6 и спирачен път 32,5 метра ли ?

Ако си карал е60 м5 ще знаеш, че автоматичните програми са им страшно куци... И ако караш агресивно колата все е нещо недоразбрала... ;) а на ръчни да го развиваш тоя мотор всеки път над 6000 оборота... Не е работа...

Вайпъра - и 6000 оборота са му (ти) много в 90% от случаите.

За аудито- аз ти говоря за удоволствие от каране ти ми говориш числа... Остави...

За саундтрак-а... Ако исках звук на мотоциклет... Щях да си взема мотоциклет. Между другото е60 м5 с кресиг изпускателна система звучи още по нервозно ;) но нищо не може да замени звука на големия в8.... Ама... Друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Авг 2011, 7:50

За звука на големия в8 нищо не съм казал, там е нещо в пъти по-добро. Но нали уж сравнението беше между високо-оборотния в10 и ДИЗЕЛ с много торк :D

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 16 Авг 2011, 14:26

Аз... може би щото така съм свикнал... не мога да си доставя удоволствие с кола с къси предавки... тесен оборотен диапазон... и голям въртящ момент... просто се чувствам малко изолиран от цялото каране... един вид "ти ми сложи една предавка (4та примерно) и само ми давай газ... и ще видиш кво става от 2 до 5 000об./мин...." и после като върнеш да сложиш следваща, подаваш и чакаш да те "удари" налягането... това се получава при повечето големи дизели... пък били те и с 3 турбини... малко по-различна е работата с новите по-високооборотни бензинови турбо мотори на BMW (под високооборотни разбираме до около 7 000об./мин.), но пак, примерно TwinScroll-а се чувства като старо М50 в ниските и тръгва горе за 2-3000 оборота... та къде отиде идеята за големия въртящ момент? кара ми се F10 М5 или 1 М Coupe да видим как са се оправили там... Иначе за сега определено предпочитам здравата работа със скоростите, голям оборотен диапазон, с който да си играеш и покъртителна отзивчивост на двигателя на всяко докосване на педала на газта...

Та за момента...
Нито един дизелов или бензинов турбо редови 6так не може да ми хареса повече от S50/S54...
Нито един дизелов или бензинов турбо V8 не може да ме побърка както S62,S65 или подобен атмосферен V8 на Ferrari примерно...
И нито един дизелов или бензинов турбо V10 не може да ме зарадва повече от S85 или V10ката на Lambo или R8...
С V12 атмосферната лига нещата са същите...
Та за сега нищо не ме е убедило да харесвам турбо моторите... но съм отворен за предложения... :twisted:

Нека да уточня, че никъде не говоря за цифри, статистики и показателни сравнения... говоря за усещане... та то си е субективна работа... ама така ме кефи 8)

Та никак не ми се нрави идеята да слагат М бадж на дизелова кола, била тя и 1000 коня :confused:
Последна промяна DrivinGGoD на 16 Авг 2011, 16:06, променена общо 2 пъти
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 16 Авг 2011, 14:35

DrivinGGoD написа:...

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Авг 2011, 16:58

нищо не може да замени звука на големия в8

- разбира се : http://www.youtube.com/watch?v=YfTVnAYvfd8 :bowdown:
За аудито- аз ти говоря за удоволствие от каране ти ми говориш числа... Остави...

- ами сигурен съм , че не си карал Р8 ГТ . Също така съм сигурен , че гравитационите сили при ускорение и най-вече спиране и завиване са на доста по-високо ниво . Да не говорим за наелктризиращия звука на Р8 ГТ кабрио . Но не знам - аз не съм карал тези машини , само така ми се струва .
Ако исках звук на мотоциклет... Щях да си взема мотоциклет

- да , то всичко останало и е еднакво на лимузина 5 метра и мотоциклет . . . Аз пък ако исках много тяга щях да си купя дизел ... или ново БМВ , щот всички минаха на сешуари и там вече мегдан за тунек .

ПС:извинявам се , че пиша след поста драйвинГод :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум