Проблем с климатик

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Re: Проблем с климатик

Мнение от VaLy0 » 15 Авг 2011, 12:26

А управлението на климата дали подава сигнал до ЕКУ-то? Два кабела мисля че бяха по спомен, които отиват до ЕКУ-то и някви 4-5V отиваха. Погледни на някоя схема кои са точно и дали ходи сигнал. А другото което е като цъкнеш климатика нещо случва ли се с оборотите на двигателя?
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Мнение от DoBeRMaNa » 15 Авг 2011, 20:34

Точно там е проблема в тези кабели, обаче нямам къде да видя схема. И на двата компютъра съм win7 и по незнайни причини аутодатата не мога да я подкара. Ако някой може да ми каже само цветовете на кабелите и от кой в кой пин влизат и при двата двигателя М42В18 и М52В28, ще съм много благодарен. Или ако може ми даде схемата от аутодатата да двата двигателя че тая дето е на руски два дена я гледах и не мога я схвана.
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 16 Авг 2011, 12:49

Пффф, кво да ти кажа човек.... до ся гледах схемите.... има разлики доста и то най-вече в инсталацията дето влиза в компа за двигателя. Сигналите от климата са на други пинове, сигналите за датчиците за климата също са на други пинове. Няма нищо сложно да се пренаредят-разглабяш буксата дето е за ЕКУ-то, режеш отзад и запояваш където трябва да отидат, но така тука да ти пиша кабел по кабел кой къде треа да отиде ше ми е доста трудно ;)

П.С. Пробвай като инсталираш аутодатата да смениш датата на компа на 2004г. и може да тръгне ;)
ИзображениеБъРзИя ///

Предишна

Назад към E36