Проблем с духалките топло/студено едновеременно
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Проблем с духалките топло/студено едновеременно
Здравейте ,
Прочетох доста теми къде е говорено по тоя повод , но практично решение не намерих ( поне в Е39 секцията ).
Проблема ми е че като пусна климатика да ми духа да речем на прозореца от едната страна си духа студено а от другата топло. Същото се получава и в краката , при мен духа топло а на съседното място си е студено. Предполагам проблема идва от някоя друга клапа която не затваря/отваря като хората. Прегледах водния клапан като го свалих почистих и т.н. , но не мисля че е от него понеже той е за топлата връзка а не за охлаждането. Топло си духа на всякъде като хората и то стабилно.
Ако може да ме насочите къде да погледна и какво да направя ще съм благодарен. Отделно като си поиграя малко с настройките горе/долу по някое време почва да "отпушва" и да духа не топъл а топъл и студен въздух и в краката и на прозореца и точно това ме навежда на мисълта че ще да е някоя клапа. Температурните датчици ми работят и централната духалка духа и топло и студено както го настроя.
Прочетох доста теми къде е говорено по тоя повод , но практично решение не намерих ( поне в Е39 секцията ).
Проблема ми е че като пусна климатика да ми духа да речем на прозореца от едната страна си духа студено а от другата топло. Същото се получава и в краката , при мен духа топло а на съседното място си е студено. Предполагам проблема идва от някоя друга клапа която не затваря/отваря като хората. Прегледах водния клапан като го свалих почистих и т.н. , но не мисля че е от него понеже той е за топлата връзка а не за охлаждането. Топло си духа на всякъде като хората и то стабилно.
Ако може да ме насочите къде да погледна и какво да направя ще съм благодарен. Отделно като си поиграя малко с настройките горе/долу по някое време почва да "отпушва" и да духа не топъл а топъл и студен въздух и в краката и на прозореца и точно това ме навежда на мисълта че ще да е някоя клапа. Температурните датчици ми работят и централната духалка духа и топло и студено както го настроя.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проблем с духалките топло/студено едновеременно
Не ти затваря едната клапа за ляво/дясно, няма какво друго да е. Тя не ти спира водата да навлиза в радиатора на парното. Когато е топло навън, клапите се затварят и към купето не циркулира водата. Няма как да духа топло при това положение, а ти имаш клапа която не се затваря изцяло или частично.

- omegaart
- ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Не ти затваря едната клапа за ляво/дясно, няма какво друго да е. Тя не ти спира водата да навлиза в радиатора на парното. Когато е топло навън, клапите се затварят и към купето не циркулира водата. Няма как да духа топло при това положение, а ти имаш клапа която не се затваря изцяло или частично.
T.e. къде да търся проблема ? Пак ли към водния клапан и този път да го сменя или за други клапи говориш ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- omegaart
- ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Водния колега.
За да е всичко точно говорим за номер 1 на тая снимка нали ?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
колеги дайте инфо и на мен как да го реша този проблем.Каде са тези клапи.Отпред духа топло а отзад между седалките духа студено?
- omegaart
- ентусиаст
-
alkapone777 написа:колеги дайте инфо и на мен как да го реша този проблем.Каде са тези клапи.Отпред духа топло а отзад между седалките духа студено?
Кажи мотор колега
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
То няма значение какъв му е мотора
Колега отзад между седалките имаш ли регулиране топло/студено? Ако не, ще ти духа само студено.
Колега отзад между седалките имаш ли регулиране топло/студено? Ако не, ще ти духа само студено.

- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
колата ми е 520i 97г.нямам за реголиране отзад
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Колеги, аз имам отзад за регулиране, обаче ми духа само студено ... Някакви идеи ?
11 мнения
• Страница 1 от 1