Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
majstorapetkov написа:И аз искам, за Пловдив къде ще ме упътите?
milennyc e ника на човека, потърси го
като видях веднъж как става събрах доста смелост, може би бих се пробвал вече на моята кола ако сега се налагаше
Не е трудно, просто трябва да си "смел"
За сега съм много доволен, колата продължава да върви по-добре от колкото съм свикнал, но разбира се не може да се сравнява с тази на Dimitroff, която буквално те залепя след 2500об.
Не е трудно, просто трябва да си "смел"

За сега съм много доволен, колата продължава да върви по-добре от колкото съм свикнал, но разбира се не може да се сравнява с тази на Dimitroff, която буквално те залепя след 2500об.
Добре бе, чак такава ли разлика има при тия дизели????? Направо си мисля, че е невъзможно па чак толкова да е голяма разликата. Няма ли някой да се навие да я качи на дино преди и след слагането на новия софт! Просто ми е адски чудно!!! То аз по принцип избягвам да слагам на старите двайски нов софт, заради дебитомера, който може да е от старите. Ако някой го е сменил, то е ясно, че трябва нов софт. Ама обикновено тези, които са с фейслифт 20-ките като сменят софта нещо ставя явно.
Я кажете, кой точно софт слагате??? ...или пускате на автомат ДИСа да си определи???? То реално после пак може да се провери кой номер е набил ДИСа!
За диното...не смятам, че ще има сериозна разлика...това не е ремап, а просто по-нов софт.
Факт е обаче, е разликата е осезаема.
П.с. Не го мисли за старите 20ки със старите дебитомери - никакви проблеми няма! (те също тръгват приятно
)
Я кажете, кой точно софт слагате??? ...или пускате на автомат ДИСа да си определи???? То реално после пак може да се провери кой номер е набил ДИСа!
За диното...не смятам, че ще има сериозна разлика...това не е ремап, а просто по-нов софт.
Факт е обаче, е разликата е осезаема.
П.с. Не го мисли за старите 20ки със старите дебитомери - никакви проблеми няма! (те също тръгват приятно

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Жоре...дизела тръгва осезаемо!
Не ми се спори колко точно осезаемо - нека собствениците на колите да си казват колко точно - те са по-обективни!
Относно сравнението на Слави с моята...моята е мапната
За софта - крайно време е да пием с теб по бира и да си поговорим - не мислиш ли ?
Oще нещо - при различни коли дори и да пуснеш ДИС да детерминира най-подходящ софт... не винаги се слага един и същ софт! (проверено многократно!).
Не ми се спори колко точно осезаемо - нека собствениците на колите да си казват колко точно - те са по-обективни!
Относно сравнението на Слави с моята...моята е мапната

За софта - крайно време е да пием с теб по бира и да си поговорим - не мислиш ли ?

Oще нещо - при различни коли дори и да пуснеш ДИС да детерминира най-подходящ софт... не винаги се слага един и същ софт! (проверено многократно!).
Няма проблем, аз вече съм си в София, така че съм готов да пия бира или кола, че не съм много бираджия и да обменям опит! 

Не ми се връзвайте много, може и да са внушения
но общото усещане е, че колата върви повече. Може би около 2000 об. се чувства по-силна от преди, а сравнението с колата на Dimitroff беше точно заради ремапването т.е. ъпдейта не може да се сравнява с него.
скенера добави и мигането при отключване и заключването след 2 мин при неотваряне на врата - и двете са много полезни според мен. Разбира се в "GM-модула" освен „07 грешка в алармената система” заради мигането при заключване, се добавиха още 3-4 нови, но накой му пука за това

но общото усещане е, че колата върви повече. Може би около 2000 об. се чувства по-силна от преди, а сравнението с колата на Dimitroff беше точно заради ремапването т.е. ъпдейта не може да се сравнява с него.
скенера добави и мигането при отключване и заключването след 2 мин при неотваряне на врата - и двете са много полезни според мен. Разбира се в "GM-модула" освен „07 грешка в алармената система” заради мигането при заключване, се добавиха още 3-4 нови, но накой му пука за това

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
"няма пълно щастие" - сега освен сирена търси още 1-2 "хардуерни устройства" GM модула 
Aко те дразнят грешките - връщаме старата кодировка и до там
Жорка - то и аз бира пия 3 пъти в годината...ама...нали такъв бил лафа
(значи се разбираме за по кола!).

Aко те дразнят грешките - връщаме старата кодировка и до там

Жорка - то и аз бира пия 3 пъти в годината...ама...нали такъв бил лафа

грешките се виждат само при диагностика, не се отразяват другаде, така че това положение е идеално
Предполагам, че скенера "казва" на колата, че има аларма и позволява активирането на тези доста полезни неща. А при диагностика ДИС не я намира и изкарва някоя друга грешка, но това нито се вижда по таблото, нито пък се отразява върху нещо друго
Предполагам, че скенера "казва" на колата, че има аларма и позволява активирането на тези доста полезни неща. А при диагностика ДИС не я намира и изкарва някоя друга грешка, но това нито се вижда по таблото, нито пък се отразява върху нещо друго
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Вече имаме и S54B32 (Е46 М3) със сменен софт - имам обещанието на колегата да се регистрира във форума и да сподели впечатленията си лично 

- black arrow
- Потребител
-
ако колата има ремап, след смяната на софтуера налага ли се наново да се ремапва
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
ДА!
При смяна на софта - ремапа се губи.
Скоро един софийски тунер ми беше изпратил човек да му адаптирам дебитомера и да му сменя софта...разбира се след това човека си получи нов ремап от въпросният тунер (те знаят, че ЕКУ-то се флашва и няма как - правят мап-а наново).
Имай предвид, че за да бъде един ремап добър, то той трябва да бъде направен по настоящият софтуер на колата, защото ти хубаво ще смениш софта, но ако тунера работи с преработен софт на конвеер ... няма смисъл от смяна на софта ти (оригиналният)!.
Целта е да се смени оригиналният софт с по-добър/нов и върху него да се прави вече ремапа!
(а и така резултатите са по-добри - пробвано многократно, включително и при мен самия!).
Скоро един софийски тунер ми беше изпратил човек да му адаптирам дебитомера и да му сменя софта...разбира се след това човека си получи нов ремап от въпросният тунер (те знаят, че ЕКУ-то се флашва и няма как - правят мап-а наново).
Имай предвид, че за да бъде един ремап добър, то той трябва да бъде направен по настоящият софтуер на колата, защото ти хубаво ще смениш софта, но ако тунера работи с преработен софт на конвеер ... няма смисъл от смяна на софта ти (оригиналният)!.
Целта е да се смени оригиналният софт с по-добър/нов и върху него да се прави вече ремапа!

- СТАЛИН
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: М - БОЛИ М - СЪРБИ!!!
Dimitroff написа:ДА!
Целта е да се смени оригиналният софт с по-добър/нов и върху него да се прави вече ремапа!(а и така резултатите са по-добри - пробвано многократно, включително и при мен самия!).
добре Ванка, спечели ме !!! доста изчетох по темата ....и май ще поработим и по моя въпрос със софта

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Може и да повтарям въпроса ,но коя е версията на DIS с която се ъпдейтва
имам V55 ,ако става с 57 откъде да я дръпна
имам V55 ,ако става с 57 откъде да я дръпна
Здравей колега, искам да те питам нещо относно темата BMW Club Bulgaria Форуми » Технически въпроси » 3-та Серия » E46
Update на софтуера на DME/DDE . Дали този Update може да се направи на ТДС 96 та година?
Благодаря ти .
Update на софтуера на DME/DDE . Дали този Update може да се направи на ТДС 96 та година?
Благодаря ти .