Идеи за собствен бизнес с 50k?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2011, 23:58

Aз пък имам няколко идеи за софтуер,обаче требе пара за развитие,както и една за софтуер и хардуер ,монтиране на едни специални автомобили. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 15 Авг 2011, 1:04

Напълно подкрепям мнението на barty, много точно и добре обосновано.

Подобни теми са толкова смешни.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 15 Авг 2011, 2:03

С тези 50к взимаш 10 коли да кажем на лизинг ( парите за първоначални и прочие ) и правиш рент'а кар. В момента Крузовете ( Шеви ) са много евтини. В Бургас и Варна има доста хляб заради руснаците които имат апартаменти по черноморието. Баща ми се занимава с това и не говоря празни приказки. В края на март месец се взеха няколко коли по тази схема която казах по горе и за сега почти си избиха лизинга и за зимата, защото тогава единствено се печели от трансфери. Само да вметна, че баща ми се занимава с това вече 5-6 година с това и имаме доста редовни клиенти. В момента много се взимат Зафири и ако с тези 50к купиш 5 зафири 99-02г. след 2-3 години ще почнеш много яко да правиш пари с тях. Има някой руснаци които се дърпат от по стари коли но за тези пари като за начало няма да има големи печалби. Един познат си купи Зафира и вече за 2 месеца сигурно е спечелил към 1200-300 лева от нея.

Другата идея е да купиш едно Вито ( мерц ) и да почнеш да правиш трансфери до Турция, Гърция, да взимаш хора от летищата и да ги караш по курортите. Това пак го казвам от 1ва ръка.
:bchug:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 15 Авг 2011, 3:25

Онзи ден, докато миеха колата, си мислех за това - автомивка с хубави девойки, които хем ти мият колата, хем търкат страстно телата си У боята :mhihi: А ти през цялото време седиш вътре в автомобила ии :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 15 Авг 2011, 8:20

Колегата найстина несериозно е подходил щом иска някой да му каже от тук готова идея как да подходи, но да не го съдим толкова защото назад във времето поне 2-теми такива бяха пускани, иначе по-темата хубаво е както са ти написали колегите да се започне в някоя сфера търговски и т.н, аз доста хора познавам който после си откраднаха клиентите и после си направиха фирми, даже и в ит-сектора! Аз например като се прибрах от София насело в Димитровград много ми липсваха автомивките за 1-2 лева в който след работа минеш и си пръснеш колата или зимата като пътувах до София мина и сваля лугата на бързо за 1л., тук в Хасково и Димитровград такива мивки няма, направих си бизнес план, намерих пари, намерих фирмите с оборудването, понеже съм инженер си направих проекта, вик, ел, спряха ме главно две неща, 1-во парцелите са безумно скъпи явно някой хора както в София с 100кв искат да усигорят цялата си рода за 100г. другото е че добре ще ги набия парите ама тук има една прослойка от безидейни мамини богаташчета който веднага като направиш нещо ще направят същото и ще те съсипят, няма да изпадам в подробности но има няколко примера който веднага мога да дам за такива боклуци в Димитровград, пък тези 100к лв не съм ги намерил на улицата!
Съвета ми е събери още толкова и си земи някое малко магазинче и го давай поднаем това е истината някой да се трепе цял месец да ти плати наемчето! Аз лично си търся сега да купя магазин в Хасково ама първо, че не се продава нищо, втора че тези който се продават са за космически суми и на тъпи места!
М/у другото вчера чух че вече са направили мивка за 1-че в Димитровград, точно 1 година след моята идея, за избиването ми трябваха поне 3 при положение че в града е само моята! :lol:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Авг 2011, 10:18

Аз пък ти предлагам да купиш готов разработен сайт, но не за всичките пари. Но за целта трябва да знаеш какво правиш иначе може да те метнат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 15 Авг 2011, 10:32

White label или Market maker на голям посредник !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Авг 2011, 10:44

Тая работа с купуването на магазин и отдаването му под наем е :mhihi: пълен ташак :mhihi:
Първо с 50хил лева неможеш да купиш никакъв магазин :!: Т.е. то може ама нема да е магазин а ще е вечният "Под наем", защото магазина трябва да е "на кьоше" а тия магазини или не се продават или не струват 50 бона :idea:

А за автомивка няма да ти стигнат, без да съм го работил го знам, защото: намиране на парцел, който да става за автомивка, разрешителни, ток, вода, канал, проект, строеж на мивката, помещение за персонала..... с 50 бона май няма да стане :confused:

Насочи се към Интернет, там има бизнес :yes:
:yes:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 15 Авг 2011, 11:13

Едно време имах идея да направя сайт като Jobs.bg обаче не работниците да търсят, а точно обратното, шефове, мениджъри и тн да си търсят работниците, но интересното е, че го споделих с няколко души и не след дълго се появи BestJobs или нещо от сорта! За автомивка вече не вървят тия неща, защото почнаха да се продават водоструйки по 100 лв и всеки предпочита да си я измие вкъщи от колкото да даде 5-7-10-20 лв! Друга идея която проработи в UK е сайт за обяви! разбирайте го така, влизате филтрирате си каквото ви интересува и ви излизат всички фирми занимаващи се с това което търсите, в случая печелите от фирмите предлагащи услугите си!
Тък като съм се специализирал в ИТ сектора пък и работя от доста време в него, мисля да се насоча към софтуерното разработване и по специално подизпълнител към някоя по-голяма компания, само се чудя дали да е в android или apple app сферата, може и нещо друго като например разработка на car software, до скоро имаше един проект на Audi в който трябваше да се напише сорса за чистачките :mhihi: ! Така, че моя съвет е щом имаш познания в ИТ сферата използвай ги на максимум, там са парите и винаги ще бъдат там!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 15 Авг 2011, 13:50

Соларно стyдио.

Потребител
Аватар

Мнение от Pavel Marinov » 15 Авг 2011, 15:03

BMWALPINA написа:
bum_bum написа:Мен ако питаш мисли в посока производство.

:yes:

Какво производство с 50 К... :shock:
Откачихте...
:kuku:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2011, 15:09

Що бе за матерници може и да стигнат :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Авг 2011, 15:57

Да не ми се смеете за идеята,но помислил ли си за магазин "Дрехи втора употреба"? :roll:
Гледам тук в София специално сутрин като минавам по Стамболийски и като се извили едни опашки/още преди да са отворили в 6 часа :shock: /
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 15 Авг 2011, 15:59

не е лоша идеята и ако не ме лъже паметта франчайза на мания струваше към 10-15 .. :roll:
а и не съм чел цялата тема ама франчайза не е лоша оферта, в тия пари можеш да завъртиш нещо .. казвам нещо не ебаси машината :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2011, 16:14

bigmurzi написа:не е лоша идеята и ако не ме лъже паметта франчайза на мания струваше към 10-15 .. :roll:
а и не съм чел цялата тема ама франчайза не е лоша оферта, в тия пари можеш да завъртиш нещо .. казвам нещо не ебаси машината :mhihi:

50 к май е трудничко за франчайз или в най-добрия случай горе долу става
обикновенно изискванията са много и бая сложни
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата