Идеи за собствен бизнес с 50k?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?

Мнение от Kroki » 14 Авг 2011, 21:39

Или отвори нон стоп или денонощен магазин. Близо някъде до заведение :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 14 Авг 2011, 21:41

ogata написа:Идея номер 2 :!:

Взимаш някъв терен под наем в междублоковите пространства за към 30-40 коли.
Плащаш на 2-3ма мангали да изпотрошат стъклата, огледалата, фаровете на колите в близост. Режат гуми, дерат боя и т.н.
И когато пропищят хората .... отваряш вратите на новият платен, денонощно охраняем паркинг в квартала :ok:
Процедурата с мангалите я повтаряш до запълване на празните места :kuku:

Мнооого стара пловдивска бизнес идея. Особено развита в тракия и изгрев :mhihi:

айде вече е време да си починеш малко от форума,па белкем разбереш как трябва да се държиш :!:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 14 Авг 2011, 21:45

Ще замолим редовните тъпаци + някои нови да си запазят малоумните мнения за тях си :censored:

Тва за дропшипинга сефте го чувам, ще видя за какво става дума :bchug:

Със селско стопанство, земеделие и т.н. не ми се занимава, с производство също. По-скоро някакъв вид услуги :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Мнение от andreygg » 14 Авг 2011, 21:52

Потърси нещо тук:
http://www.homebusiness.ru/ideas/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 14 Авг 2011, 21:53

Услуга:

Копирен център - в студентски град преснимането на страница е 3-4 стотинки, но в центъра стига и до 20, така че ето ти пазар, даже не е необходимо и да купуваш машини, има фирми които ги отдават под наем за 1-2 стотинки на копие, като сложиш и 1 стотинка за хартия, ето ти бизнес с вложени 3 стотинки да речем на копие и цена на услугата да речем 8
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Авг 2011, 22:12

Ама сложи и едни 50 000 стотинки за наем и ток и едни 50 000 стотинки за заплата и осигуровки, щото няма как да работиш сам по цял ден и едни 15 000 стотинки за данъци и счетоводители и т.н. и си с около 6000 стотинки назад всяка сутрин като почнеш. Демек днес ако не направиш 1000-1200 копия все още си назад.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Авг 2011, 22:29

стани посредник...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Авг 2011, 22:38

Колега, това което искаш от нас е "Ноу хау", т.е. всяка идея, развита за да е печеливша струва пари :idea: Или още "Бизнес план".
Аз работя за една фирма, но паралелно съм си развил на теория 10 идеи, всяка от които е мой потенциален бизнес.

Съвет от мен: за да инвестираш сериозна сума, а 50 бона са сериозна сума, трябва да имаш идея, в която да си сигурен и която да развиеш :idea: Трябва да имаш готово план :idea:

Пример:

Аптеката: трябва да си работил в този бранш, да знаеш всички тънкости / разрешителни, доставчици, % печалба..... /, т.е. само да намериш точното място и да отвориш аптеката. Да имаш готови доставчици, готови да те заредят днес със стока и утре да отвориш...

Тази работа, с чакането в БМВ форума да ти дадът идеята е .... без да се обиждаш е несериозно

Хвани се някъде на работа, учи бизнеса на тази фирма, разбери тънкостите, осигури си клиенти и ги открадни :yes:

Жокер от мен: в момента е пълно с празни огромни, неремонтирани апартаменти в затворени комплекси, които са непродаваеми. Наеми един такъв апартамент / може и два съседни, но големи! /. Комплексите имат двор за разходки, пейки, зелени площи и др. Може и цяла къща до София. Сключи изгоден договор, т.е. без наем за 6 месеца или 1 година. Ремонтирай го семпло и настани вътре възрастни хора, на които им събирай пенсиите с/у осигуряване на денонощни грижи, храна и др.
Трябват ти 2 медицински сестри и една жена за готвене, чистене, обща работа.... Поработи в/у калкулацията и си направи схема, ще видиш че работи 8)

Ако го направиш терикатската ще имаш хубав бизнес :yes:
:yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Авг 2011, 22:41

speeder88 написа:Услуга:

Копирен център - в студентски град преснимането на страница е 3-4 стотинки, но в центъра стига и до 20, така че ето ти пазар, даже не е необходимо и да купуваш машини, има фирми които ги отдават под наем за 1-2 стотинки на копие, като сложиш и 1 стотинка за хартия, ето ти бизнес с вложени 3 стотинки да речем на копие и цена на услугата да речем 8

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ти си луд бе колега, кви 20 ст одавна го нема тва цените са до макс 5 ст на копие.

По темата за 50 000 може да направиш бизнес ама ако си много в час с това което правиш, ти не си виждам значи и нищо неможеш да направиш.
Аз с 400 000 не направих нищо щото не разбирах а ги вложих на сигурно.
Сега с 5000 почнах бизнес и се развива доста добре но с това което се занимавам съм много на ТИ в нещата, друг начин няма.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 14 Авг 2011, 22:43

А инвестирал ли си първо в образование ? :winky:

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Авг 2011, 22:51

Е.Димитров написа:..
Основното е МЕСТОТО и ако в квартала има аптека "марешки"-бягаш от там :mhihi:

Доста идеи прочетох до тук :mhihi: , но това последното наистина е вярно. Не съм предполагал, че една аптека Марешки може да има такъв голям ефект върху останалите. Направо им разказва играта

Аватар

Мнение от xpl0d » 14 Авг 2011, 23:13

barty написа:Колега, това което искаш от нас е "Ноу хау", т.е. всяка идея, развита за да е печеливша струва пари :idea: Или още "Бизнес план".
Аз работя за една фирма, но паралелно съм си развил на теория 10 идеи, всяка от които е мой потенциален бизнес.

Много грешно разсъждаваш колега.
Виж хубаво заглавието - питам единствено за идея. Не питам за никакви развити идеи, ноу хау, бизнес планове и прочие. Само идеи. Примерно - автомивка, заведение за бързо хранене, е те за нещо такова питам, а не примерно някой да ми каже, абе ти знаеш ли в радиус от 10км тук няма една аптека, па аз съм фармацевт, що не дойдеш да направип една аптека, да работя за теб.
И още нещо, не че ти намеква нещо, ама като имаш толкова идеи и се имаш за хипер интелигентен, я помисли кой вариант би бил по-добър за теб - продадеш едната от идеите, направиш капитал и почнеш другите 9 или си ги държиш 10-те за себе си, продължаваш да бачкаш за някой чужд и събираш неизвестни на брой години за да ги почнеш отнякъде 10-те?

barty написа:Тази работа, с чакането в БМВ форума да ти дадът идеята е .... без да се обиждаш е несериозно...

И кой ти каза, че 24/7 седя и чакам във форума някой да даде сносна идея? + тва кое му е несериозното, като се има впредвид, че целия подфорум извън темата си е за несериозни неща? Всичко в момента е в зародиш, така да се каже, събиране на начална информация. Като реша какво ще правя вече ще се използват малко или много платени услуги, то е ясно.

barty написа:Хвани се някъде на работа, учи бизнеса на тази фирма, разбери тънкостите, осигури си клиенти и ги открадни :yes:

Работим, споко, не от вчера. И бизнеса са им научил и тънкостите, вЕрвай ми. Проблема е там, че тези "фирмички" наброяват по 350-450k служители в цял свят и ще ми е лееееееееееееко невъзможно с моите кирливи 50k да отмъкна и най-малкия им клиент, щото даже и техните договори са за милиони долара/евра ;)

blacksapphire написа:А инвестирал ли си първо в образование ? :winky:

Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Авг 2011, 23:24

vladi_a_i написа:
ms написа:едно не ми е ясно- имаш общо 50к или имаш 50к за развиване на бизнеса, щото 2-те са леко различни неща :?: ако имаш общо 50к отпиши в бързината едни 10, че ако не и над 15к само за документи, разрешителни, бюрокрация и подкупи, а с останалите към 30к мисли к'во може да свършиш...

ПС: Къде го пратихте на производство бе, още малко и към земеделие ще го насочите :kuku:

Имаш ли си въобще напредстава какви пари искарва един пройзводител земеделец с 50 декара ниви и кара почти целогодишно по борси :?:

Да - имам .С 50 декара зеленчуци си баровец , с 50 декара зърно не можеш да си покриеш нафтата .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 14 Авг 2011, 23:31

xpl0d написа:Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?

Колега в твоята област трябва бая хляб да има :dunno: Мислил ли си нещо от сорта на Storage as a Service (SaaS) на по-малки фирмички. 50к би трябвало да стигнат за начало...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от xpl0d » 14 Авг 2011, 23:56

Nickelback написа:
xpl0d написа:Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?

Колега в твоята област трябва бая хляб да има :dunno: Мислил ли си нещо от сорта на Storage as a Service (SaaS) на по-малки фирмички. 50к би трябвало да стигнат за начало...

Е има хляб...ама не и за редовия служител. Виж ако съм solution architect с едно 15 години стаж поне може и да вадя по 15к на месец, ама имам още мнооооого хляб да ям и много плешив да ставам заради хорските простащини. За малкото време "корпоративния" IT сектор на такива дебилщини се нагледах, че мога да разказвам със дни и за секунда е тва изражение :shock: няма да ти слезе от лицето :mhihi:, ама отиваме в друга тема вече.
Иначе точно за сторидж само и единствено не съм мислил. Мислих за някви наети сървъри, виртуализация нещо, ама 50 не стигат за нищо сериозно. Всякакъв IT бизнес в момента е прекалено рисков...според мен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата