Идеи за собствен бизнес с 50k?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?
Или отвори нон стоп или денонощен магазин. Близо някъде до заведение 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ogata написа:Идея номер 2![]()
Взимаш някъв терен под наем в междублоковите пространства за към 30-40 коли.
Плащаш на 2-3ма мангали да изпотрошат стъклата, огледалата, фаровете на колите в близост. Режат гуми, дерат боя и т.н.
И когато пропищят хората .... отваряш вратите на новият платен, денонощно охраняем паркинг в квартала![]()
Процедурата с мангалите я повтаряш до запълване на празните места
Мнооого стара пловдивска бизнес идея. Особено развита в тракия и изгрев
айде вече е време да си починеш малко от форума,па белкем разбереш как трябва да се държиш

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ще замолим редовните тъпаци + някои нови да си запазят малоумните мнения за тях си
Тва за дропшипинга сефте го чувам, ще видя за какво става дума
Със селско стопанство, земеделие и т.н. не ми се занимава, с производство също. По-скоро някакъв вид услуги

Тва за дропшипинга сефте го чувам, ще видя за какво става дума

Със селско стопанство, земеделие и т.н. не ми се занимава, с производство също. По-скоро някакъв вид услуги

- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
Потърси нещо тук:
http://www.homebusiness.ru/ideas/
http://www.homebusiness.ru/ideas/
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Услуга:
Копирен център - в студентски град преснимането на страница е 3-4 стотинки, но в центъра стига и до 20, така че ето ти пазар, даже не е необходимо и да купуваш машини, има фирми които ги отдават под наем за 1-2 стотинки на копие, като сложиш и 1 стотинка за хартия, ето ти бизнес с вложени 3 стотинки да речем на копие и цена на услугата да речем 8
Копирен център - в студентски град преснимането на страница е 3-4 стотинки, но в центъра стига и до 20, така че ето ти пазар, даже не е необходимо и да купуваш машини, има фирми които ги отдават под наем за 1-2 стотинки на копие, като сложиш и 1 стотинка за хартия, ето ти бизнес с вложени 3 стотинки да речем на копие и цена на услугата да речем 8

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ама сложи и едни 50 000 стотинки за наем и ток и едни 50 000 стотинки за заплата и осигуровки, щото няма как да работиш сам по цял ден и едни 15 000 стотинки за данъци и счетоводители и т.н. и си с около 6000 стотинки назад всяка сутрин като почнеш. Демек днес ако не направиш 1000-1200 копия все още си назад.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
стани посредник...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колега, това което искаш от нас е "Ноу хау", т.е. всяка идея, развита за да е печеливша струва пари
Или още "Бизнес план".
Аз работя за една фирма, но паралелно съм си развил на теория 10 идеи, всяка от които е мой потенциален бизнес.
Съвет от мен: за да инвестираш сериозна сума, а 50 бона са сериозна сума, трябва да имаш идея, в която да си сигурен и която да развиеш
Трябва да имаш готово план
Пример:
Аптеката: трябва да си работил в този бранш, да знаеш всички тънкости / разрешителни, доставчици, % печалба..... /, т.е. само да намериш точното място и да отвориш аптеката. Да имаш готови доставчици, готови да те заредят днес със стока и утре да отвориш...
Тази работа, с чакането в БМВ форума да ти дадът идеята е .... без да се обиждаш е несериозно
Хвани се някъде на работа, учи бизнеса на тази фирма, разбери тънкостите, осигури си клиенти и ги открадни
Жокер от мен: в момента е пълно с празни огромни, неремонтирани апартаменти в затворени комплекси, които са непродаваеми. Наеми един такъв апартамент / може и два съседни, но големи! /. Комплексите имат двор за разходки, пейки, зелени площи и др. Може и цяла къща до София. Сключи изгоден договор, т.е. без наем за 6 месеца или 1 година. Ремонтирай го семпло и настани вътре възрастни хора, на които им събирай пенсиите с/у осигуряване на денонощни грижи, храна и др.
Трябват ти 2 медицински сестри и една жена за готвене, чистене, обща работа.... Поработи в/у калкулацията и си направи схема, ще видиш че работи
Ако го направиш терикатската ще имаш хубав бизнес

Аз работя за една фирма, но паралелно съм си развил на теория 10 идеи, всяка от които е мой потенциален бизнес.
Съвет от мен: за да инвестираш сериозна сума, а 50 бона са сериозна сума, трябва да имаш идея, в която да си сигурен и която да развиеш

Пример:
Аптеката: трябва да си работил в този бранш, да знаеш всички тънкости / разрешителни, доставчици, % печалба..... /, т.е. само да намериш точното място и да отвориш аптеката. Да имаш готови доставчици, готови да те заредят днес със стока и утре да отвориш...
Тази работа, с чакането в БМВ форума да ти дадът идеята е .... без да се обиждаш е несериозно
Хвани се някъде на работа, учи бизнеса на тази фирма, разбери тънкостите, осигури си клиенти и ги открадни

Жокер от мен: в момента е пълно с празни огромни, неремонтирани апартаменти в затворени комплекси, които са непродаваеми. Наеми един такъв апартамент / може и два съседни, но големи! /. Комплексите имат двор за разходки, пейки, зелени площи и др. Може и цяла къща до София. Сключи изгоден договор, т.е. без наем за 6 месеца или 1 година. Ремонтирай го семпло и настани вътре възрастни хора, на които им събирай пенсиите с/у осигуряване на денонощни грижи, храна и др.
Трябват ти 2 медицински сестри и една жена за готвене, чистене, обща работа.... Поработи в/у калкулацията и си направи схема, ще видиш че работи

Ако го направиш терикатската ще имаш хубав бизнес

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
speeder88 написа:Услуга:

По темата за 50 000 може да направиш бизнес ама ако си много в час с това което правиш, ти не си виждам значи и нищо неможеш да направиш.
Аз с 400 000 не направих нищо щото не разбирах а ги вложих на сигурно.
Сега с 5000 почнах бизнес и се развива доста добре но с това което се занимавам съм много на ТИ в нещата, друг начин няма.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
А инвестирал ли си първо в образование ? 

Е.Димитров написа:..
Основното е МЕСТОТО и ако в квартала има аптека "марешки"-бягаш от там
Доста идеи прочетох до тук

- xpl0d
-
-
barty написа:Колега, това което искаш от нас е "Ноу хау", т.е. всяка идея, развита за да е печеливша струва париИли още "Бизнес план".
Много грешно разсъждаваш колега.
Виж хубаво заглавието - питам единствено за идея. Не питам за никакви развити идеи, ноу хау, бизнес планове и прочие. Само идеи. Примерно - автомивка, заведение за бързо хранене, е те за нещо такова питам, а не примерно някой да ми каже, абе ти знаеш ли в радиус от 10км тук няма една аптека, па аз съм фармацевт, що не дойдеш да направип една аптека, да работя за теб.
И още нещо, не че ти намеква нещо, ама като имаш толкова идеи и се имаш за хипер интелигентен, я помисли кой вариант би бил по-добър за теб - продадеш едната от идеите, направиш капитал и почнеш другите 9 или си ги държиш 10-те за себе си, продължаваш да бачкаш за някой чужд и събираш неизвестни на брой години за да ги почнеш отнякъде 10-те?
barty написа:Тази работа, с чакането в БМВ форума да ти дадът идеята е .... без да се обиждаш е несериозно...
И кой ти каза, че 24/7 седя и чакам във форума някой да даде сносна идея? + тва кое му е несериозното, като се има впредвид, че целия подфорум извън темата си е за несериозни неща? Всичко в момента е в зародиш, така да се каже, събиране на начална информация. Като реша какво ще правя вече ще се използват малко или много платени услуги, то е ясно.
barty написа:Хвани се някъде на работа, учи бизнеса на тази фирма, разбери тънкостите, осигури си клиенти и ги открадни![]()
Работим, споко, не от вчера. И бизнеса са им научил и тънкостите, вЕрвай ми. Проблема е там, че тези "фирмички" наброяват по 350-450k служители в цял свят и ще ми е лееееееееееееко невъзможно с моите кирливи 50k да отмъкна и най-малкия им клиент, щото даже и техните договори са за милиони долара/евра

blacksapphire написа:А инвестирал ли си първо в образование ?
Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vladi_a_i написа:ms написа:едно не ми е ясно- имаш общо 50к или имаш 50к за развиване на бизнеса, щото 2-те са леко различни нещаако имаш общо 50к отпиши в бързината едни 10, че ако не и над 15к само за документи, разрешителни, бюрокрация и подкупи, а с останалите към 30к мисли к'во може да свършиш...
ПС: Къде го пратихте на производство бе, още малко и към земеделие ще го насочите
Имаш ли си въобще напредстава какви пари искарва един пройзводител земеделец с 50 декара ниви и кара почти целогодишно по борси
Да - имам .С 50 декара зеленчуци си баровец , с 50 декара зърно не можеш да си покриеш нафтата .
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
xpl0d написа:Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?
Колега в твоята област трябва бая хляб да има

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- xpl0d
-
-
Nickelback написа:xpl0d написа:Сега пак някой ще изреве, че се хваля, ама ще ти отговоря : магистър КСТ; MS, CITRIX и CISCO сертифициран(до края на годината да се надяваме и VMWare). Стига ли?
Колега в твоята област трябва бая хляб да имаМислил ли си нещо от сорта на Storage as a Service (SaaS) на по-малки фирмички. 50к би трябвало да стигнат за начало...
Е има хляб...ама не и за редовия служител. Виж ако съм solution architect с едно 15 години стаж поне може и да вадя по 15к на месец, ама имам още мнооооого хляб да ям и много плешив да ставам заради хорските простащини. За малкото време "корпоративния" IT сектор на такива дебилщини се нагледах, че мога да разказвам със дни и за секунда е тва изражение

Иначе точно за сторидж само и единствено не съм мислил. Мислих за някви наети сървъри, виртуализация нещо, ама 50 не стигат за нищо сериозно. Всякакъв IT бизнес в момента е прекалено рисков...според мен.