ЗА ТРИЕНЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- vasilis83
- Потребител
-
- Кара: BMW e46, BMW e39,Mercedes ML320,
- Мечтае да кара: BMW M3 Cabrio
ЗА ТРИЕНЕ
Здр-те колеги бивш собственик съм на бмв 318 м40..разделих се автомобила защото ми го смазаха
След това се сдобих с МБ 124-ка Е-клас от която също съм с много добри впечатления но след навъртяни 30000км малко ми поомразна ТА мисълта ми клони към едно 318тдс 98-ма комби....НИщО не разбирам от дизели
П.С предварително благодаря на всички лоялни колеги

Последна промяна vasilis83 на 13 Авг 2011, 22:19, променена общо 1 път
Живей, обичай, Труди се, и ще успееш Приятел 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Моля за помощ при избора си на 318тдс
Дизел се купува на късмет а и най добре да се вземе зимата
иначе добър избор за икономична кола само че е малко мудна,моя съвет е да я закачите веднага на диагностика преди да си я платил 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Чети форума, ходи на диагностика да я погледнат.. какво точно очакваш да ти се каже в тая тема. Всичко за тоя мотор е дъвкано колкото искаш. 

Направи и диагностика но на читаво място което ти поръчат колегите...
Няколко неща важни за гледане..
Капе ли дизел или друга течност в предната част...
по някога им трябват около 4 ри минути докато прокапят
Провери нивото на маслото
виж пушека на нормални на ниски обороти...
Моята пуши само като запаля или като дам много рязко газ..
имаше значение и цвета на пушека но не помня вече...
Ослушвай се за от едва доловимо потракване на всеки 4 ри секунди като цъкане до сериозно тракане...
Преди да я пипат в България моята тдс318 спокойно можеше да се сбърка с бензин особено на ниски обороти потчти не се чуваше тракане..
Е сега вече не е така след 4 ри отваряния на двигателя и зацепванията не трака толкова много но след първия път беше като някой трактор
Няколко неща важни за гледане..
Капе ли дизел или друга течност в предната част...
по някога им трябват около 4 ри минути докато прокапят
Провери нивото на маслото
виж пушека на нормални на ниски обороти...
Моята пуши само като запаля или като дам много рязко газ..
имаше значение и цвета на пушека но не помня вече...
Ослушвай се за от едва доловимо потракване на всеки 4 ри секунди като цъкане до сериозно тракане...
Преди да я пипат в България моята тдс318 спокойно можеше да се сбърка с бензин особено на ниски обороти потчти не се чуваше тракане..
Е сега вече не е така след 4 ри отваряния на двигателя и зацепванията не трака толкова много но след първия път беше като някой трактор
Шумна е , друса ( мое мнение малко твърдичко вози ) , тромавка и хубаво да сложиш чип ( ако е добре маторя ) ама пак става все едно си и обул гуменки вместо кубинки
. След мерца ще ти е мало дървенко пък и тоя дизел се купува точно лятото ама ако може по-голяма жега че тогава му лъсват някои детски болести , зимата му трябват добри подгревни свещи ( и за да няма бъдещ спор изключвам липсата на компресия
). Та никой тук и идея си няма дали ще ти допадне дизела , а за препоръки наистина има тонове писано ( търсачка ) и дори в Е34 подфорума ( за по-големия мотор който е почти същия ). Успех.

5 мнения
• Страница 1 от 1