Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: Е46 - Разход гориво!
Силно се съмнявам да е около 12, та то на 150 коньовите е толкова, но както и да е. А относно харченето на газ - няма да се учудя ако студена и на къси разстояния през зимата качи на 20. Все пак говорим за 3 литров мотор, шестак, над 200 коня.
Относно втория цитат - не виждам кое е учудващото. Всички знаем как се правят замерванията - при 90 км/ч извънградско, при качествено гориво в чужбина и при нов двигател или поне двигател в отлично състояние.
Силно се съмнявам с 330и да поддържате равномерно, кротко и примерно 90, да сравните качеството на бензина в БГ с този в чужбина и колите ви да са на по 1 година....
Относно втория цитат - не виждам кое е учудващото. Всички знаем как се правят замерванията - при 90 км/ч извънградско, при качествено гориво в чужбина и при нов двигател или поне двигател в отлично състояние.
Силно се съмнявам с 330и да поддържате равномерно, кротко и примерно 90, да сравните качеството на бензина в БГ с този в чужбина и колите ви да са на по 1 година....
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Приятлю жарки, темата е за разход на гориво и вместо "силно да се съмняваш", може да попрочетеш какво са писали собствениците на тези автомобили. Няма нужда да разсъждаваш над каталожни данни, които си дочул от маалата... и разни други митове и легенди, примесени с байганьовска недоверчивост. 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
blacksapphire написа:Приятлю жарки, темата е за разход на гориво и вместо "силно да се съмняваш", може да попрочетеш какво са писали собствениците на тези автомобили. Няма нужда да разсъждаваш над каталожни данни, които си дочул от маалата... и разни други митове и легенди, примесени с българска недоверчивост.
Почитаеми колега, каталожните данни за твое сведение не съм ги дочул от "мааалата", а са публично достъпни и смея да кажа сравнително точни, защото съм ги проверявал за всички коли, които съм карал и обикновено или съвпадат или реалният разход надвишава с 1-2 литра каталожния. А относно недоверчивостта ми - мисля че се базира на отдавна известни, доказани и реални факти, свързани с настоящата тема, които нямам намерение да коментирам.
Готов съм да пийна приятелски по една бира с всеки, който нагледно ми демонстрира разход от 10 на 100 градско за 330i. Вие изкарахте този мотор по-икономичен и от двулитров дизел

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
surfboard написа:blacksapphire написа:Приятлю жарки, темата е за разход на гориво и вместо "силно да се съмняваш", може да попрочетеш какво са писали собствениците на тези автомобили. Няма нужда да разсъждаваш над каталожни данни, които си дочул от маалата... и разни други митове и легенди, примесени с българска недоверчивост.
Готов съм да пийна приятелски по една бира с всеки, който нагледно ми демонстрира разход от 10 на 100 градско за 330i. Вие изкарахте този мотор по-икономичен и от двулитров дизел
Именно защото са публично достъпни, а ти си гледал някъде другаде, утре ще ти сканирам книжката.

За бирите - заповядай - алкохол не пия, но колата никога не връща бензин.

Чети в темата, вместо да я коментираш. Това си е спам твоето.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Разхода по мои наблюдения за 1 година и 12к километра
- е46 330и седан, ръчка 5 ск
най-нисък - 8,8
градско (София) - мин. 12.4 / макс. 15.8 / средно 14.1
извънградско - мин. 8.8 / макс. 11.3 при ср. скор. 133 / средно 10.3
всичко е смятано по колонка (макар да установих, че борда е доста точен)
това е все с български бензин
@ surfboard - не виждам защо спориш с хора каращи 330 на база на предположения и някакви свой виждания
- е46 330и седан, ръчка 5 ск
най-нисък - 8,8
градско (София) - мин. 12.4 / макс. 15.8 / средно 14.1
извънградско - мин. 8.8 / макс. 11.3 при ср. скор. 133 / средно 10.3
всичко е смятано по колонка (макар да установих, че борда е доста точен)
това е все с български бензин

@ surfboard - не виждам защо спориш с хора каращи 330 на база на предположения и някакви свой виждания

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Мисля че k_ilkov даде най-обективен отговор за разхода на 330и. Според мен това е реалният разход. Няма да споря и да спамя темата повече. Съображенията ми за започване и поддържане на спора са вече ясни и съм ги изброил по-горе. Мога да поддържам спора докрай, защото не ми звучи убедително твърдението, че 330и се явява по-икономичен от 320и, от 318ис, от 323и, от 328 и харчи почти наравно с 320д и други мотори от този клас, които са с по 100 коня по-слаби от него и са с двулитров работен обем. Аз просто държа публикуваните мнения да са реални и обективни. Иначе и аз мога да напиша че моят ТДС гори 3 на 100 извънградско и 5 на 100 градско. Това истина ли ще е и няма ли да подведе хората?
Принципно в подобни теми за разход тенденцията в повечето случаи е не винаги да се отразява действителният разход и всеки да се похвали с икономия. БМВ форумът е изключение в това отношение, но все още има някои потребители, които пишат в тази насока...
Утре някой ще реши да си купи 330и, ще погледне темата за разхода и ще си направи извода: Който иска ИКОНОМИЧЕН бензинов мотор, да си купи 330и
Ще се подведе и после ще реве във форума че 330и харчи 15 градско.
Все пак всеки има право на мнение. Аз изразих своето и посочих коя публикация и на кой автор отговаря на истината според мен.
P.S - обещавам публично, чрез форума, че който ми демонстрира разход за е46 330и 231 коня от 10 на 100 градско (както беше публикувано по-горе) и 6 извънградско, при съвсем нормално и адекватно каране (без изключване от скорост и други подобни....) ще получи като подарък от мен пълен резервоар с бензин, налят на произволно избрана от него бензиностанция.
Принципно в подобни теми за разход тенденцията в повечето случаи е не винаги да се отразява действителният разход и всеки да се похвали с икономия. БМВ форумът е изключение в това отношение, но все още има някои потребители, които пишат в тази насока...
Утре някой ще реши да си купи 330и, ще погледне темата за разхода и ще си направи извода: Който иска ИКОНОМИЧЕН бензинов мотор, да си купи 330и

Все пак всеки има право на мнение. Аз изразих своето и посочих коя публикация и на кой автор отговаря на истината според мен.
P.S - обещавам публично, чрез форума, че който ми демонстрира разход за е46 330и 231 коня от 10 на 100 градско (както беше публикувано по-горе) и 6 извънградско, при съвсем нормално и адекватно каране (без изключване от скорост и други подобни....) ще получи като подарък от мен пълен резервоар с бензин, налят на произволно избрана от него бензиностанция.
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
acho.rs написа:Като отпуснеш педала и 0 показва . На темпомат пак ли така играе разхода ?
Темпомата още не съм го отключил

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
surfboard написа:Мисля че k_ilkov даде най-обективен отговор за разхода на 330и. Според мен това е реалният разход. Няма да споря и да спамя темата повече. Съображенията ми за започване и поддържане на спора са вече ясни и съм ги изброил по-горе. Мога да поддържам спора докрай, защото не ми звучи убедително твърдението, че 330и се явява по-икономичен от 320и, от 318ис, от 323и, от 328 и харчи почти наравно с 320д и други мотори от този клас, които са с по 100 коня по-слаби от него и са с двулитров работен обем. Аз просто държа публикуваните мнения да са реални и обективни. Иначе и аз мога да напиша че моят ТДС гори 3 на 100 извънградско и 5 на 100 градско. Това истина ли ще е и няма ли да подведе хората?
Утре някой ще реши да си купи 330и, ще погледне темата за разхода и ще си направи извода: Който иска ИКОНОМИЧЕН бензинов мотор, да си купи 330иЩе се подведе и после ще реве във форума че 330и харчи 15 градско.
Имаш още МНОООООООГО да учиш преди да си правиш хипотези и предположения за разхода на един автомобил

Мога да поддържам спора докрай, защото не ми звучи убедително твърдението, че 330и се явява по-икономичен от 320и
за съжаление не си дочел каталога
BMW - 3er (E46) - 320 i (150 Hp)
Разход (в града) 12.5 (14.9) л./100 км.
BMW - 3er (E46) - 330 i (231 Hp)
Разход (в града) 12.8 (14) л./100 км.
Искаш ли сега да се извиниш , че занимаваш хората с глупости ?
Аз исках икономичен автомобил и си купих Е46 323и 2500кк - градско (София) вечер ми дава под 8/10 , събота и неделя 9/10 , делник макс 12 , при 100км/ч разхода е 6/100 , при 130 около 7,5

ПС:Държа поста ми да не бъде трит , защото е показателен за определен тип хора , които влизат остро в тази тема и спорят без да имат понятие за автомобилите които се говори .
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Ачо, първо не мисля че точно твоето мнение е критерий за това колко имам да уча по отношение на автомобилите. Второ, публикациите ми не целят да "занимават хората с глупости". Тук всеки има право да изразява и отстоява свое мнение, а когато последното противоречи на правилата, същото следва да бъде санкционирано от модераторите, а не от произволни юзъри, влизащи в ролята на Темида. Оставям на модераторите да вземат решение дали да изтрият последните ми постове от настоящата тема. Дори публикациите ми да бъдат премахнати,аз вече разбрах това което ме интересуваше, а именно: ако искам икономичен автомобил, ще си купя трилитров бензинов двигател с 230 коня под капака.
Благодаря за участието и отново се извинявам на модераторите за спама.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:7.1/100 градско![]()
![]()
Ти шът

Не се съмнявам ,че всеки знае за неговата си кола,аз лично мисля,че дадено в граници е най-справедливо то и на теста на топ гиър тойота приус харчи повече от М3 при нейната макс скорост на пистата.Ще си позволя да цитирам колега :
"По борд колата имаше оставащи 200км,след 2 смачквания на педала - 40" (Е46 М№) -

.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
surfboard написа:Ачо, първо не мисля че точно твоето мнение е критерий за това колко имам да уча по отношение на автомобилите. Второ, публикациите ми не целят да "занимават хората с глупости". Тук всеки има право да изразява и отстоява свое мнение, а когато последното противоречи на правилата, същото следва да бъде санкционирано от модераторите, а не от произволни юзъри, влизащи в ролята на Темида. Оставям на модераторите да вземат решение дали да изтрият последните ми постове от настоящата тема. Дори публикациите ми да бъдат премахнати,аз вече разбрах това което ме интересуваше, а именно: ако искам икономичен автомобил, ще си купя трилитров бензинов двигател с 230 коня под капака.
Тоя ти пост е тотален спам - вместо да си признаеш , че изказа един вагон глупости , ти се правиш на ощипана госпожица

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Gqbriel написа:...

проблема е в изказването на крайни мнения, които често не са базирани на опит или статистика
колегата surfboard разбуни духовете с някакви числа като 16 та и 20 разход и тн
(не че са непостижими, но по-скоро ще е плод на сериозно ръчкане),
а на Ачо разходите и друг път съм казвал, че са плод на целенасочено икономично каране за мен,
което помоему не е нормално шофиране (Ачо без да се сърдиш

истината е някъде там

които никой няма да прочете и пак ше си говорим същото след още 10 такива ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
а на Ачо разходите и друг път съм казвал, че са плод на целенасочено икономично каране за мен,
което помоему не е нормално шофиране (Ачо без да се сърдиш)
- аз си казвам , че 80% от времето си карам икономично

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Момчета дайде да засечем колите в периода между 15-30 септември, че сега в София да ли карам в 10 на обяд или в 10 вечерта разлика особена няма.
В София е толкова празно, че Zagy като включи 5-та в Надежда я изключва на Ц.Гара, не 7.1 а направо на 6 ще падне
В София е толкова празно, че Zagy като включи 5-та в Надежда я изключва на Ц.Гара, не 7.1 а направо на 6 ще падне