Ксенонова крушка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Ксенонова крушка

Мнение от dr.peshev » 10 Авг 2011, 11:49

Докато с колегата OCI миналата седмица се опитвахме да съживим компресора на климатика,ми умря дясната ксенонова крушка.Сложих резервната,оригинална с номер 63217160806- D2S 35w!Сега гледам в RealOem ,че тази я дават неподходяща за ZKW фарове! http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05 Въпросът ми е защо-Osram е ,35W e, D2S e ,дори е по-скъпа от другите 2 алтернативи!Моля колегите,които имат представа да се изкажат,за да не прецакам фабричния ксенон на колата!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Слави
Аватар

Re: Ксенонова крушка

Мнение от © » 10 Авг 2011, 12:58

аз мога да изкажа само предположение: защото ЗКВ фаровете са пластмасови и имат навика да се разтапят след няколко годишно използване. Има теми за рециклирането им, може да ги разгледаш
Сигурно има крушки, които отделят по-малко топлина

но пак казвам, че това са само предположения

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 10 Авг 2011, 13:22

По принцип ксенона отделя по малко топлина от халогенната крушка така, че според мен няма да имаш проблеми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 10 Авг 2011, 13:37

Не исках да давам жокери за да не подвеждам колегите, но доста потърсих и имам 2 предположения:
1-в US форум също се съмняват в температурата ,но крушките изглеждат еднакво и производителите не дават различни работни температури!
2-в UK форум се съмняват ,че проблема идва от баластите,които като фаровете са 2 вида ZKW и AL !Да не прецакам баласта,че е много цифра!
p.s.Да не се окаже,че е като историята с М-ковите носачи дето са на двойна цена и са само за М-sport окачване ,а аз карам с такива от 1/2 година!???
Крушката,която сложих също е 2X по-скъп вариант!

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Авг 2011, 16:48

наистина, сте прави, че отделя малко топлина, но практиката показва, че разтопява пластмасата на зкв фаровете, колкото и жалко да е това
за баласта ме съмнява да го прецака, а дори да стане това в ибей има колкото искаш китайски :mhihi: Същото важи и за крушките де .. но е хубаво, че се стремиш да запазиш оригиналното състояние на фаровете

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Авг 2011, 13:20

© написа:наистина, сте прави, че отделя малко топлина, но практиката показва, че разтопява пластмасата на зкв фаровете, колкото и жалко да е това
за баласта ме съмнява да го прецака, а дори да стане това в ибей има колкото искаш китайски :mhihi: Същото важи и за крушките де .. но е хубаво, че се стремиш да запазиш оригиналното състояние на фаровете

Няма как да се сложи крушка различна от Д2С защото няма как да стане на цокъла.Има различни варианти на Д2С има Филипс,Осрам и колко искате китайчета!Как светят не знам но има много алтернативи(пак Д2С) на нашите крушки

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Авг 2011, 20:18

Става и Д2Р...като си на пъти и имаш само такава...няма как - трябва да се реагира на момента - мой приятел с Е39 фейслифт му изгоря крушката докато пътувахме,....аз имах Д2Р в мен...та...става :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 12 Авг 2011, 10:30

Аз си поръчах круша на Филипс още преди да купя колата.
Реално знаех, че ще я купя като при огледа ми направи впечатление, че едната круша бие много към жълто/лилаво.
За това като я капарирах и веднага от ебей си поръчах крушка Филипс, без да знам (от сега), че можело и да има разлика.
Както и към момента нямам идея с какви фарове съм реално. Но фактора, че едната круша можела да отделя повече топлина и такива неща не са резон. Единствено ако има разлика във физическите й параметри. Някъде да не опира напред в това, което определя къси дълги (биксенон капака). Ама отново не ми се вярва, защото точно в стандарта се описват и физичните параметри на крушката, щом е Д2С. Според мен единствената разлика идва от производителя на крушката.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 12 Авг 2011, 11:26

Dimitroff написа:Става и Д2Р...като си на пъти и имаш само такава...няма как - трябва да се реагира на момента - мой приятел с Е39 фейслифт му изгоря крушката докато пътувахме,....аз имах Д2Р в мен...та...става :mhihi: :mhihi:

D2R става, ако крушката е китаец... На китайските крушки цокъла им е нарязан за D2S, D2C, D2R, D2H, така че китайска крушка ще стане на всеки цокъл.
А иначе D2S и D2C са взаимно заменяеми, D2R е за рефлекторен фар, без лупа, има боядисан участък по крушката да не заслепява насрещните. Ако я сложиш на фар с лупа ще има големи неосветени петна по пътя.
D2H е като D2S и D2C но отзад завършва с кабел за китайски баласт, а не с букса за D2S/C/R.

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Авг 2011, 11:37

може би сте прави за топлината, защото едва ли някой производител ще признае, че рефлекторите му изгарят след няколко години ползване - съответно да препоръча други крушки и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 12 Авг 2011, 15:25

Тя си е D2S оригинална BMW,купена от UK!Производител Osram,но по каталог излизат 3 рушки 1-Philips 07119904790 D2-S 2-Osram 63128361007 и 3-тази 63217160806,която аз сложих!Пак е Osram и по каталог дори е по-скъпа от другите 2 варианта,но : Not suitable for ZKW
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
и никъде не пише защо!???
Страх ме да не изгоря рефллектора или баласта

Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 16 Авг 2011, 23:51

dr.peshev написа:Тя си е D2S оригинална BMW,купена от UK!Производител Osram,но по каталог излизат 3 рушки 1-Philips 07119904790 D2-S 2-Osram 63128361007 и 3-тази 63217160806,която аз сложих!Пак е Osram и по каталог дори е по-скъпа от другите 2 варианта,но : Not suitable for ZKW
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
и никъде не пише защо!???
Страх ме да не изгоря рефллектора или баласта

Няма как да изгориш баласта за рефлектора съшо ме съмнява,сложи си нея и не го мисли ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 19 Авг 2011, 12:09

Благодаря на всички,отзовали се за коментарите и мненията! :yes:

Изображение

Назад към E46