колата гори бензин при работа на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Re: колата гори бензин при работа на газ
jackass3D написа:Много гадаене най добре си я даи на сервиз да я видят.Мога да ти кажа едни момчета дето си разбират от работата. И по принцип усещаш ли миризма на не изгорял бензин докато караш ? Пък и наше мотори без ГИ не стават пич, аз имам и моита я откачих отдавна щоо ми правеше много такива мизерии и ми беше гръмнала дебитомер. Та затова може ди прави проблем с паленето и оборотите
ами не усещам да мирише на бензин да ти кажа
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
сега не ме разбирайте погрешно,не искам да заредя 20лв бензин и да карам на газ половин година без да ми свърши бензина. Даже и само да я паля пак си заминава бенза. Обаче 8л бензин да си заминат за 6-7 дена при положение че само я паля,не мисля че е нормално
Като се замисля и аз няма признаци да гори бензин,работи добре на газ,не мирише на бензин за да има теч,явну си е нормално и аз не знам вече
Като се замисля и аз няма признаци да гори бензин,работи добре на газ,не мирише на бензин за да има теч,явну си е нормално и аз не знам вече
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
А може ли да ти е свършила ламбдата или поради някаква друга причина да ти прави грешни смеси и/или да гори повече поради повреда на накой датчик. А на газовата уредба това не се отразява, защото примерно тя не е вързана към компютъра, ламбда сонди, дебитомери и т.н. Схващаш ли? И вземи я карай на сервиз тая кола. Направи й една диагностика - ся верно, че е 30лв и става за 5мин, ама такъв е живота.... 

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
така, развитие по темата. Направи ми впечтление че понякога дори и да цъкна копчето за обръщане на газ,колата си остава на бензин и аз карам на бензин, а си мисля че карам на газ и затова ми свършва бензина толкова често. Кажете къде да погледна,разбрах че май имало някакво реленце дето играе тая роля и изгаря или нещо подобно,не зн дайте идеи какво да проверя
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега имам същия проблем,светна ми лампата,реших да си налея 7-8литра да си имам и след няма и седмица пак светна,сега дори пак свети защото не съм наливал,но и стрелката взе много да пада надолу...Не съм я усещал да мирише на бензин,ще проверя този регулатор,ще му извадя маркучето,но при мен по-странното е че винаги,дори и сутрин я паля на газ,направена е на газ да ми е спряна помпата...Взех да си мисля че нищо че е на газ ключето(то е автоматично) може да подава импулс и на помпата да качи до дюзите и да спре,защото ми се чува че цъква и спира след 1сек.Утре ще меря дава ли импулс като е на газ и ще си проверя регулатора,но според мен там има малко остатъчно налягане,което бързо свършва защото дюзите не са ми спирани... 

- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530, М54В30
Привет и от мен!
Преди 3-4 години и аз имах такъв проблем. Цялата работа започна около 2 седмици след поставянето на газовата. Първоначалните симптоми бяха точно като твоите. Бензина, който зареждах все едно капеше от резервоара.
Какво установих:
Майстора, който ми беше сложил газовата не си беше направил труда да спре дюзите, а беше прекъснал само бензиновата помпа. При всяко палене и превключване на "газ" в системата остава бензин, който поради налягането и поради работещите дюзи е изтичал, най вероятно изгарял.От работата на "сухо" на дюзите, две се бяха прецакали.
Как реших проблема: Друг "майстор" ми прекъсна дюзите, но за да стане работата като хората е необходимо да се сложи "емулатор" - това, което лъже компютъра, че дюзите работят, в противен случай се получават грешки. От тогава насетне проблемите ми свършиха...
Разбира се, че е възможно да има и други причини за загубата на бензин - теч от бензинопровода, пробит резервоар....
Сещам се за още нещо:
Виж мястото, къддето е входящия горивопровод и тръбичката за обратен бензин. Там металните тръби са свързани с маркучи, които понякога са напукани и бензина също може да се губи от там.
Успех!
Преди 3-4 години и аз имах такъв проблем. Цялата работа започна около 2 седмици след поставянето на газовата. Първоначалните симптоми бяха точно като твоите. Бензина, който зареждах все едно капеше от резервоара.
Какво установих:
Майстора, който ми беше сложил газовата не си беше направил труда да спре дюзите, а беше прекъснал само бензиновата помпа. При всяко палене и превключване на "газ" в системата остава бензин, който поради налягането и поради работещите дюзи е изтичал, най вероятно изгарял.От работата на "сухо" на дюзите, две се бяха прецакали.
Как реших проблема: Друг "майстор" ми прекъсна дюзите, но за да стане работата като хората е необходимо да се сложи "емулатор" - това, което лъже компютъра, че дюзите работят, в противен случай се получават грешки. От тогава насетне проблемите ми свършиха...
Разбира се, че е възможно да има и други причини за загубата на бензин - теч от бензинопровода, пробит резервоар....
Сещам се за още нещо:
Виж мястото, къддето е входящия горивопровод и тръбичката за обратен бензин. Там металните тръби са свързани с маркучи, които понякога са напукани и бензина също може да се губи от там.
Успех!
- pagu1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530, М54В30
И само да допълня - при описания по-горе проблем, колкото повече палиш и гасиш двигателя, толкова повече се губи бензина. Ако изминаваш по-дълги разстояния, съответно с по-малко палене и гасене, бензина свършва по-бавно...
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3