колата гори бензин при работа на газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: колата гори бензин при работа на газ

Мнение от whisky_touch » 05 Авг 2011, 18:28

Проверих маркучето,нито мирише на бензин нито тече. Дайте други идеи,от вчера вече не мога да я карам на газ, защото постоянно гасне. Ако съм на скорост и ускорявам си набира супер,но като изключа от скорост и веднага и падат оборотите и гасне. А това до сега никога не го е правила
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 05 Авг 2011, 21:35

Това ми се струва като стъпковото моторче...
Иначе, да не би да ти се ебават нещо тоците на газовата и да НЕ ти е прекъснат импулса към инжекторите по време на работа на газ. Иди на една диагностика... Аз ходих, взеха ми 30 кинта и ми казаха "опрааай са" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 05 Авг 2011, 22:33

Помпата работи ли когато е на газ, или е изключена ? Вдигни задната седалка и развии капаците на помпата и от ляво , прегледай маркучите . Може да има теч от там само при палене , ако спира помпата и за това трудно да се забелязва .
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 06 Авг 2011, 8:33

Аз залагам на ламбда сонда.Там някъде е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 07 Авг 2011, 18:34

Така
1. Възможно ли е от ламбда сондата да прави този проблем, смисъл докато карам на газ да си заминава и бензина?
2. Оказа се че изпарителя не е за този двигател,тъй като е около 70кВ,а на мен ми трябва да е поне 100кв, затова колата вече не иска да работи на газ,вчера я подкарах с 300 зора, но след 20-30км пак почна да гасне. Ще се сменя изпарителя,тва е ясно, но колко голям да взема 100 или повече кВ.
3. Колата като работи на газ и си ускорява супер, не прекъсва, не гърми и така на татък,от което следва че не меси газ и бензин,защото тогава разбрах че ще работи мн зле и дори може да пуши черно,а това го няма. Затова си мисля че ако не гори бензин,вероятно има теч от накъде, но от къде? Втия жеги той бензина се изпарява веднага и няма как да го хвана,а и не мирише никъде на бензин, много странно.
4. Възможно ли е когато колата е на бензин и да няма проблеми,а като я обърна на газ и да почва да тече от някъде бензин и аз не знам вече какво да си мисля.
Давайте предложения
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 09 Авг 2011, 17:00

Малко тъпо, дори и на мен ми се струва, и донякъде рисково
Но това което бих пробвал е да изключа бензиновата помпа, въобще, все едно е изгоряла, и да покарам известно време САМО на газ, да видиш има ли разлика..

Ако колата е горяла и газ и бензин, и е настроена да работи добре, когато бензина спре - работата ще се промени.

Другото което ми идва като идея е да пробваш как ще е съотношението на газ/бензин при по-дълъг пробег, щото в града с често палене/гасене е нормално да хабиш повече бензин, но ако тръгнеш някъде примерно на 400км и караш само на газ, би трябвало бензина ти да не намалява изобщо, ако и тогава бензина свършва значи гори 100%
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Авг 2011, 20:47

nelim написа:..., но ако тръгнеш някъде примерно на 400км и караш само на газ, би трябвало бензина ти да не намалява изобщо, ако и тогава бензина свършва значи гори 100%

Тръгни ти с такава кола на 400 км :mhihi:
Нали знаеш, не ходи с балканчето си по-далече от колкото ти се иска да го буташ :mhihi:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 10 Авг 2011, 20:57

Maхни си задната седалка и докато работи колата се заслушай като мине на газ изключва ли бензиновата помпа, ако не мяташ едно ключенце и си ти :yes:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Авг 2011, 20:59

kemakozeE36 написа:Maхни си задната седалка и докато работи колата се заслушай като мине на газ изключва ли бензиновата помпа, ако не мяташ едно ключенце и си ти :yes:

Тя бензиновата помпа "по подразбиране" си работи на газ, това не е критерии ;) Прекъсва се импулса на инжекторите, за да не пръскат при работа на газ

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 10 Авг 2011, 21:06

Хм, много интересно, аз имах същия проблем и с изключването на помпата проблема заминаваше и почваше да си бачка само на газ
Всъщност накрая си реших всички проблеми с една Е34-ка :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 10 Авг 2011, 22:21

kemakozeE36 написа:Хм, много интересно, аз имах същия проблем и с изключването на помпата проблема заминаваше и почваше да си бачка само на газ

Продаде я нали :mhihi:

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 10 Авг 2011, 22:27

u`F`o написа:
kemakozeE36 написа:Хм, много интересно, аз имах същия проблем и с изключването на помпата проблема заминаваше и почваше да си бачка само на газ

Продаде я нали :mhihi:

Едвам едвам :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 10 Авг 2011, 22:37

ясно еми аз като копувах колата и момчето ми каза че от едното копче си обръщам от газ на бензин и обр., а от другото спирам работата на бензиновата помпа. Те са дефакто две еднакви копчета едно до друго. Обаче веших да пробвам един път и както карах на бензин и натиснах копчето за спиране на помпата и колата продължи да си работи. Пробвал съм да си я паля на натиснато копче,няма проблеми. Явно е работело преди(защото няма смисъл да е там само за красота) а сега нещо е станало и аз не знам какво. Явну някаква връзка се е прекъснала и не работи. По принцип иначе идеята е добре ако мога да я спра иначе другата идея да карам само на на газ известно време даже и да паля на газ е добра,но колата не пали на газ без значение колко е топло на вън,дали е студена или загряла,на газ не пали,не знам защо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Мнение от jackass3D » 10 Авг 2011, 22:41

Много гадаене най добре си я даи на сервиз да я видят.Мога да ти кажа едни момчета дето си разбират от работата. И по принцип усещаш ли миризма на не изгорял бензин докато караш ? Пък и наше мотори без ГИ не стават пич, аз имам и моита я откачих отдавна щоо ми правеше много такива мизерии и ми беше гръмнала дебитомер. Та затова може ди прави проблем с паленето и оборотите
Последна промяна jackass3D на 10 Авг 2011, 22:44, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 10 Авг 2011, 22:43

nelim написа:но ако тръгнеш някъде примерно на 400км и караш само на газ, би трябвало бензина ти да не намалява изобщо, ако и тогава бензина свършва значи гори 100%

Преди 10 дена се върнах от почивка. минах 800км само на газ,само я палех на бензин. Тръгнах с 20л в резервоара и се прибрах с около 15. Така че ок на дълъг път явну няма проблеми. Тва кво ще рече че колата гори адски много само като се пали ли. Не вярвам,защото ако е така и разхода и ще е голям, а сега само на бензин с 8л минавам към 65км. Което си е 12 градско, мисля че е нормално(половината на климатик)

ПредишнаСледваща

Назад към E36